Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Το παρατεταμένο συναυλιακό καλοκαίρι λαμβάνει τέλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου. Η αγαπημένη μας Αρλέτα πραγματοποιεί μια μοναδική εμφάνιση στο Ηρώδειο και μας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή μουσική «εκδρομή». Συνοδοιπόροι της στο υπέροχο αυτό μουσικό ταξίδι η Νένα Βενετσάνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Πετρολούκας Χαλκιάς. Η ευαίσθητη τραγουδοποιός θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο ελληνικό τραγούδι εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως το «Μια φορά θυμάμαι», η «Σερενάτα», τα «Ήσυχα βράδια» και το «Μπαρ Το Ναυάγιο» ενώ θα θυμηθεί και άλλα αγαπημένα, λιγότερο γνωστά και αδικημένα κομμάτια του ρεπερτορίου της. Η συναυλία ήταν να πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη αλλά εξ’ αιτίας των γενικών απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν τη μέρα αυτή στην πρωτεύουσα, θεωρήθηκε σκόπιμο να μετατεθεί για την επόμενη μέρα…

——-

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη το φετινό χειμώνα συναντάει την Ευανθία Ρεμπούτσικα και ενώνουν την αγάπη τους για την μουσική με καινούργια τραγούδια στην σκηνή του “Παλλάς”. Tραγούδια από το χθες μέχρι το σήμερα, σ’ ένα πρόγραμμα ασυμβίβαστο που οδηγεί σ’ ένα ολόφωτο μονοπάτι που όλοι μας έχουμε νοσταλγήσει να περπατήσουμε, ένα πρόγραμμα που θα μας ξεσηκώσει με το πάθος, τη δύναμη, το συναίσθημα και την ευαισθησία του.

H Eυανθία με τις σπουδαίες συνθέσεις της και η Άλκηστις με την αμάραντη φωνή της ξαναγεννούν τα χαμένα μας συναισθήματα, σε απόλυτη επικοινωνία με το κοινό ενώνουν την δύναμή τους και μας θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμα μία άλλη Ελλάδα που δεν θα χαθεί ποτέ. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες των εμφανίσεών τους…

——-

Νέο προσωπικό δίσκο ετοιμάζει ο Βεροιώτης μουσικός, στιχουργός και ερμηνευτής Σούλης Λιάκος. Ο τίτλος της νέας δουλείας που αναμένεται σε λίγες μέρες είναι «Με δυο πούπουλα στην πλάτη». Μάλιστα δύο τραγούδια του album ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας και ένα η Γλυκερία. Ο δίσκος είναι μια παραγωγή του Άγγελου Σφακιανάκη.

——-

Μετά από ένα έντονο και πολύ επιτυχημένο συναυλιακό καλοκαίρι η Ελένη Τσαλιγοπούλου συνεχίζει τη βόλτα της σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τα νέα της τραγούδια που για πρώτη φορά υπογράφει εκείνη. Το πρώτο της φθινοπωρινό ραντεβού είναι στο Queens Bar στο Ael Fc Arena , στη Λάρισα, αυτή την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.

Τον μοναχικό αυτό δρόμο θα ακολουθήσει φέτος η Τσαλιγοπούλου στο σύνολο των χειμερινών της εμφανίσεων μιας και θα επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερες μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Κάποια στιγμή θα κάνει στάση και στην Αθήνα σε χώρο που συζητάει αυτό τον καιρό ενώ από την μίνι περιοδεία της δεν θα λείψει και η Θεσσαλονίκη.

——-

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το νέο τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τίτλο «Αξίζω». Πρόκειται για το κομμάτι που ντύνει τους τίτλους της νέας ταινίας του Νίκου Περάκη «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά». Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Χατζηγιάννης ερμηνεύει ένα τραγούδι όχι δικής του δημιουργίας αλλά του Δημήτρη Κοντόπουλου που υπογράφει τη μουσική και του Νίκου Γρίτση που έγραψε τους στίχους. Στο τραγούδι συμμετέχει και η Ιουλία Καλλιμάνη. Αυτές τις μέρες παρακολουθήσαμε και το videoclip του εν λόγω τραγουδιού τη σκηνοθεσία του οποίου έχει επιμεληθεί ο Νίκος Περάκης. Στο video clip παρακολουθούμε πλάνα της ταινίας καθώς και στιγμιότυπα από τη συναυλία πραγματοποίησε πρόσφατα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Λυκαβηττό, εκεί όπου παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο αυτό τραγούδι.

——-

Μετά από το «Μυστήριο τρένο» και «Το καλοκαίρι αυτό» ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιώργος Σαμπάνης επιστρέφει με νέο single. Πρόκειται για το «Σαν Φύλλο στον Αέρα» σε μουσική του ίδιου του Γιώργου Σαμπάνη και στίχους του Δημήτρη Φάκου, ένα ερωτικό τραγούδι με στοιχεία μπαλάντας και δυναμικό ρεφρέν. Το «Σαν Φύλλο στον Αέρα» διαθέτει ταξιδιάρικη μουσική και μια δυναμική στίχων και ερμηνείας που το κατατάσσει αμέσως στα τραγούδια που ήδη ξεχωρίζουν στο ραδιόφωνο. Το single «Σαν Φύλλο στον Αέρα» περιέχεται στο τελευταίο album του Γιώργου Σαμπάνη με τίτλο «Μυστήριο Τρένο».

——-

Και ο Πάνος Μουζουράκης όμως έχει νέο single, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να κάνει αίσθηση! Μετά την τεράστια επιτυχία του «Φίλα με ακόμα» που εξακολουθεί και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης ερμηνεύει τις «Πλημμύρες» σε μουσική και στίχους του Νικολάου Αδέσποτου. Επίσης αυτό τον καιρό ο Μουζουράκης ετοιμάζεται για τις χειμερινές του εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου.

——-

Η Ηρώ επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας και στη δισκογραφία αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις. Σε λίγες μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ψυχραιμία» ενώ με τον ίδιο τίτλο ξεκινά παραστάσεις στο TAS stage (Βουτάδων 6- Γκάζι) από αυτή την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, μαζί με τον ηθοποιό  Αργύρη Αγγέλου και την Μαρκέλλα Αργυροπούλου. Το πρόγραμμα θα αποτελείται από παλιά και καινούρια τραγούδια ενώ από την παράσταση δεν θα λείψει το ξένο ρεπερτόριο και η πρόζα. Τα ευρηματικά  κείμενα έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καπουτζίδης ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια και χορογραφία ανήκει στον Αντώνη Λιβερόπουλο.

——-

Η Εύα Κανέλλη είναι μια καλή λαϊκή ερμηνεύτρια, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν ευτύχησε ενός αξιόλογου ρεπερτορίου, ικανού να τη φέρει στην πρώτη γραμμή της ελληνικής μουσική σκηνής. Αυτές τις μέρες επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα λαϊκό album με τίτλο «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια». Το cd περιλαμβάνει στην πλειοψηφία του επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως του Βασίλη Τσιτσάνη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Χρήστου Νικολόπουλου κ.α, το ηπειρώτικο «Καίγομαι και σιγολιώνω», την πρώτη δισκογραφική επιτυχία της τραγουδίστριας «Άβυσσος» σε νέα ηχογράφηση καθώς και  το πρόσφατο ζεϊμπέκικο «Γιατί σε χόρεψα». Πρόκειται για μια αρκετά αξιοπρεπή δισκογραφική δουλειά που περιλαμβάνει ωραία τραγούδια, ερμηνευμένα με περισσό ταλέντο και μεράκι, από μια χαρισματική αλλά αρκετά αδικημένη ερμηνεύτρια. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να την ανακαλύψουμε…

——-

Μετά από απουσία πολλών χρόνων ο καλός λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Δημητριάδης επιστρέφει δυναμικά με νέα, πολλά υποσχόμενη, δισκογραφική δουλειά. Ο τίτλος του cd που αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου εκεί κοντά στα Χριστούγεννα είναι «Ο Σημαιοστολισμός» και αναμένεται να συζητηθεί! Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή στην οποία συμμετέχουν αξιόλογοι δημιουργοί και ερμηνευτές.

Τα 16 τραγούδια του album υπογράφει μουσικά ο νεαρός συνθέτης Ανδρέας Λάμπρου ενώ οι στίχοι ανήκουν στους σπουδαίους Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Βάσω Αλαγιάννη, Λίνα Δημοπούλου, Άρη Δαβαράκη αλλά και στους νεότερους Νίκο Μωραίτη, Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, Θάνο Παπανικολάου, Ρεβέκκα Ρούσση, Ελεάνα Βραχάλη κ.α. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι ανέκδοτοι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Αλέκου Σακελλάριου. Στη νέα δουλειά συμμετέχουν ερμηνευτικά, κάνοντας ντουέτο με τον Δημητριάδη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Λένα Αλκαίου.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here