Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Το νέο της CD παρουσίασε η Εύα Λουκάτου την προηγούμενη Πέμπτη στο Χυτήριο. Με τη δισκογραφική «προστασία» της Final Touch του Μίλτου Καρατζά, η Εύα κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο που έχει τίτλο «Μ’ ένα σακίδιο για συνοδηγό».

Η κυκλοφορία του δίσκου χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά η Εύα και η εταιρεία της επέλεξαν να καθυστερήσουν την παρουσίαση μέχρι τα τραγούδια να γίνουν πιο γνωστά. Το κοινό της έφτασε από νωρίς στην Ιερά Οδό και σύντομα ο χώρος του θεάτρου γέμισε.

loukatou_parousiasi_2015_04_018

Η Εύα ακολούθησε τους μουσικούς της στη σκηνή και, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του δίσκου και την εταιρεία της, κάλεσε τον Μίλτο Καρατζά, ο οποίος μίλησε για τη γνωριμία του με την καλλιτέχνιδα, την εκτίμηση που τρέφει για τη δουλειά της και την απόφασή του να στηρίξει έμπρακτα τη δουλειά της.

Η συνέχεια περιελάμβανε μόνο μουσική, καθώς η Εύα και οι μουσικοί που τη συνόδευσαν έπαιξαν και τα δέκα κομμάτια του άλμπουμ, με τη σειρά που βρίσκονται σ’ αυτό. Το μόνο κομμάτι που δεν ακούσαμε ζωντανά αλλά από το CD, ήταν το “Un Beso”, καθώς η Martha Moreleon που το ερμηνεύει στον δίσκο απουσίαζε στο εξωτερικό. Την είδαμε, ωστόσο, σε video να στέλνει τους χαιρετισμούς της.

loukatou_parousiasi_2015_04_016

Η Εύα ολοκλήρωσε παρουσιάζοντας τους μουσικούς που τη συνόδευσαν, την Άννα Λάκη στο ακορντεόν, τον Παντελή Πετρίδη στα πλήκτρα, τον Yoel Soto στο μπάσο και τον Demian Gomez στα ντραμς, και η βραδιά συνεχίστηκε στο φουαγιέ του θεάτρου με ένα πάρτι στο οποίο η Εύα παραχώρησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην DJ Μαρία Κωστοπούλου.

loukatou_parousiasi_2015_04_019

Πριν αποχωρήσουμε, μιλήσαμε με την Εύα για τη νέα της δουλειά:

MusicCorner: Επιτυχημένη η παρουσίαση για τον τρίτο δίσκο στην καριέρα σου.
Εύα Λουκάτου:
Τρίτος, αλλά ουσιαστικά είναι ο πρώτος!

MusicCorner: Γιατί το λες αυτό, Εύα;
Εύα Λουκάτου:
Γιατί είναι πολύ ολοκληρωμένη δουλειά και είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Όχι, βέβαια, ότι και στους άλλους δίσκους δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, αλλά το ίδιο θα πω και στον επόμενο δίσκο (γέλια). Απλά είναι η αίσθηση ότι προχωράς ένα βήμα παρακάτω. Και κάθε φορά θέλεις και κάτι περισσότερο για την επόμενη. Ήδη σκέφτομαι διαφορετικά πράγματα για το επόμενο βήμα μου, αλλά θ’ αργήσει.

MusicCorner: Νέος δίσκος σε νέα εταιρεία…
Εύα Λουκάτου:
Και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Ο Μίλτος ο Καρατζάς είναι ένας εξαιρετικός παραγωγός και άνθρωπος, έχει πάρα πολλά χρόνια στο χώρο και είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί δεν ήταν τίποτα απρόσωπο, δεν ήταν τυπικό –ήρθαμε σε επαφή, μιλήσαμε, ονειρευτήκαμε παρέα. Αυτή τη φορά αισθάνθηκα ότι είχα στήριξη στη δουλειά μου. Είναι σημαντικό αυτό και είναι και δυσεύρετο στις μέρες μας. Είναι μια συνεργασία που θα την τιμήσω και ελπίζω να κάνουμε κι άλλα πράγματα στο μέλλον με το Μίλτο που είναι και ο «νονός» του δίσκου.

MusicCorner: Υπήρξε καθυστέρηση στην επίσημη παρουσίαση του δίσκου, αλλά μέχρι τώρα πώς τον έχεις υποστηρίξει;
Εύα Λουκάτου:
Κυκλοφόρησε, όντως, τον Δεκέμβριο, αλλά με τις Γιορτές και τα σχετικά, από τον Ιανουάριο ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία του. Έγινε και ένα video clip, το «Είμαι γυναίκα», το οποίο πάει πάρα πολύ καλά. Αισθάνομαι αυτή τη δουλειά ως μια γιορτή, από την πρώτη στιγμή που την ξεκίνησα. Μέχρι τώρα έχω κάνει κάποιες εμφανίσεις και μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν περισσότερες. Προς το παρόν έχουμε κλείσει εμφανίσεις στη «Ρότα» τον Μάιο. Έχουμε πολύ καλό κλίμα και συνεργασία με τους μουσικούς και νομίζω ότι φαίνεται.

loukatou_parousiasi_2015_04_020

MusicCorner: Όντως. Για καλοκαίρι τι σχεδιάζεις; Θα είσαι μόνη ή θα κάνεις κάποια συνεργασία;
Εύα Λουκάτου:
Λογικά μόνη θα είμαι, καθώς θέλω να δώσω έμφαση στη νέα μου δουλειά, αλλά επειδή μου αρέσουν οι συνεργασίες και το ομαδικό κλίμα στη σκηνή, θα το επιδιώξω.

MusicCorner: Η ανταπόκριση που βλέπεις στη νέα σου δουλειά;
Εύα Λουκάτου:
Παίρνω ένα καλό feed back, το «Είμαι γυναίκα» πάει πολύ καλά, ο κόσμος που έρχεται στις εμφανίσεις μου δείχνει να γνωρίζει τους στίχους και νιώθω ότι υπάρχει καλή ανταπόκριση. Ωστόσο, είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει μαζί με ανθρώπους που επίσης κάνουν αυτό που αγαπούν.

MusicCorner: Ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή πορεία στο δίσκο και τα σχέδιά σου!
Εύα Λουκάτου: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη!

loukatou_parousiasi_2015_04_011

Τα τραγούδια του νέου δίσκου της δημιουργού κινούνται σε ρυθμούς tango, latin, αλλά και ελληνικές μελωδίες, ενώ δεν λείπει και η μπαλάντα. Από την πρώτη ακρόαση του νέου CD της Εύας Λουκάτου, παρά τα προβληματάκια στον ήχο, ξεχωρίσαμε τα “Un beso”, «Το ιδανικό», “En es portal” και το «Είμαι γυναίκα», το οποίο είναι το πρώτο single που κυκλοφορεί αυτόνομα, ενώ έχει ήδη οπτικοποιηθεί.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παρουσίαση!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here