Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
27/5/2010
www.musiccorner.gr

Τα δύσκολα για την ελληνική συμμετοχή έχουν περάσει. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να δούμε με άλλο αέρα το δεύτερο – και πιο ενδιαφέρον – ημιτελικό. Μόνη αγωνία μας πια, είναι αν θα περάσει η Κύπρος, η οποία θα πρέπει να ανταγωνιστεί φαβορί όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Ισραήλ. Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε στο δεύτερο ημιτελικό. Τη δυνατότητα αυτή όμως θα έχουν οι χώρες που διαγωνίζονται και επιπλέον το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νορβηγία.

Στο μεταξύ, εχτές πραγματοποιήθηκε η γενική πρόβα. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν ξανά η Nadia Hasnaoui, ο Erik Solbakken και η Haddy Jatou N’Jie. Ο ημιτελικός θα ξεκινήσει 22.00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από το “eurovision.ert.gr”, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της ΕΡΑ και τη ΝΕΤ. Το σχολιασμό για λογαριασμό της ΝΕΤ θα κάνει η Ρίκα Βαγιάννη.

Σε αυτό τον ημιτελικό συμμετέχουν συνολικά 18 χώρες, από τις οποίες θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου οι 10. Στον πίνακα παρακάτω δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές…

Τι προβλέπουν όμως τα στοιχήματα; Η ιστοσελίδα ladbrokes.com θεωρεί πιθανότερο να περάσει το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, το Ισραήλ, η Κροατία, η Τουρκία, η Δανία, η Σουηδία, η Ιρλανδία, η Ρουμανία και η Γεωργία, ενώ φέρει ως φαβορί για την πρώτη θέση το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, το Ισραήλ ή την Κροατία. Η ιστοσελίδα paddypower.com συμφωνεί με το ladbrokes.com ως προς τις χώρες που θα περάσουν. Διαφοροποιείται μόνο λίγο στη χώρα που θα έρθει στην πρώτη θέση. Αδιαφιλονίκητο φαβορί παραμένει και εδώ το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ακολουθούν Ισραήλ, Αρμενία και Δανία.

Μπορεί τα στοιχήματα να μην ευνοούν την Κύπρο, αυτό όμως δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Εξάλλου, ήδη στον πρώτο ημιτελικό σημειώθηκε μια μεγάλη ανατροπή με το outsider Πορτογαλία να αποκλείει τη Σλοβακία και να κερδίζει το μαγικό εισιτήριο για τον τελικό.

Ραντεβού λοιπόν μετά το δεύτερο ημιτελικό, για τα δικά μας, αλλά και τα δικά σας σχόλια γύρω από τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών και τα τελικά αποτελέσματα…

Οι συμμετοχές του β’ ημιτελικού αναλυτικά και με σειρά εμφάνισης…

Σειρά
Εμφάνισης
Χώρα
Ερμηνευτής
Τίτλος τραγουδιού
01 Lithuania InCulto Eastern European Funk
02 Armenia Eva Rivas Apricot Stone
03 Israel Harel Skaat Milim
04 Denmark Chanée & N’evergreen In A Moment Like This
05 Switzerland Michael von der Heide Il Pleut de L’Or
06 Sweden Anna Bergendahl This Is My Life
07 Azerbaijan Safura Drip Drop
08 Ukraine Alyosha Sweet People
09 The Netherlands      Sieneke Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)
10 Romania Paula Seling & Ovi Playing With Fire
11 Slovenia Ansambel Žlindra & Kalamari Narodnozabavni Rock
12 Ireland Niamh Kavanagh It’s For You
13 Bulgaria Miro Angel Si Ti
14 Cyprus Jon Lilygreen & The Islanders      Life Looks Better In Spring    
15 Croatia Feminnem Lako Je Sve
16 Georgia Sofia Nizharadze Shine
17 Turkey maNga We Could Be The Same

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here