Στην τελική ευθεία μπαίνουμε σήμερα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021, που θα διεξαχθεί στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, στην Ahoy Arena και θα είναι ο 65ος του θεσμού. Ελλάδα και Κύπρος θα δώσουν το παρόν, καθώς προκρίθηκαν από τον δεύτερο και τον πρώτο ημιτελικό αντίστοιχα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τη Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) με το “Last dance” και η Κύπρος από την Έλενα Τσαγκρινού με το “El diablo”, αγγλόφωνα και τα δύο (εντάξει, της Κύπρου έχει και …λίγα ισπανικά μέσα!).

26 χώρες θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό. Όπως ανακοινώθηκε, η Κύπρος θα ανοίξει τη βραδιά καθώς θα εμφανιστεί πρώτη, ενώ την Ελλάδα θα τη δούμε σχετικά νωρίς και αυτήν, δέκατη.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Chantal Janzen (ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια), Jan Smit (τραγουδιστής), Edsilia Rombley (τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την Ολλανδία στους διαγωνισμούς 1998 και 2007) και η πολύ γνωστή blogger Nikkie de Jager (NikkieTutorials).
Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης θα κάνουν τον σχολιασμό του τελικού στη ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ. Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 22.00.
Όσον αφορά τη μετάδοση της ΕΡΤ, αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης τον οποίο γνωρίζουμε από τη σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια», θα ανακοινώσει ζωντανά από Αθήνα το 12άρι της ελληνικής επιτροπής!

Έξι προηγούμενοι νικητές του διαγωνισμού, θα βρεθούν στην Ολλανδία και θα παρουσιάσουν τα νικητήρια τραγούδια τους στην ενότητα «Rock The Roof» interval act, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ανάμεσά τους και η δική μας Έλενα Παπαρίζου που είχε κερδίσει το 2005 με το περίφημο “My Number One”! Οι άλλοι πέντε είναι οι Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

Ας δούμε τώρα τη σειρά εμφάνισης των χωρών, στον μεγάλο τελικό:

  1. Κύπρος – Elena Tsagrinou – El Diablo
  2. Αλβανία – Anxhela Peristeri – Karma
  3. Ισραήλ – Eden Alene – Set Me Free
  4. Βέλγιο – Hooverphonic – The Wrong Place
  5. Ρωσία – Manizha – Russian Woman
  6. Μάλτα – Destiny – Je Me Casse
  7. Πορτογαλία -The Black Mamba – Love Is On My Side
  8. Σερβία – Hurricane – Loco Loco
  9. Ηνωμένο Βασίλειο – James Newman – Embers
  10. Ελλάδα – Stefania – Last Dance
  11. Ελβετία – Gjon’s Tears – Tout l’ Univers
  12. Ισλανδία – Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years
  13. Ισπανία – Blas Cantó – Voy A Querdarme
  14. Μολδαβία – Natalia Gordienko – Sugar
  15. Γερμανία – Jendrik – I Don’t Feel Hate
  16. Φινλανδία – Blind Channel – Dark Side
  17. Βουλγαρία – Victoria – Growing Up is Getting Old
  18. Λιθουανία – The Roop – Discoteque
  19. Ουκρανία – Go_A – Shum
  20. Γαλλία – Barbara Pravi – Voilà
  21. Αζερμπαϊτζάν – Efendi – Mata Hari
  22. Νορβηγία – TIX – Fallen Angel
  23. Ολλανδία – Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
  24. Ιταλία – Måneskin – Zitti E Buoni
  25. Σουηδία – Tusse – Voices
  26. Άγιος Μαρίνος – Senhit – Adrenalina

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι φέτος η Λευκορωσία αποκλείστηκε από την EBU γιατί κρίθηκε ότι το τραγούδι της είχε πολιτική χροιά, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς του θεσμού. Επίσης η Αρμενία αποχώρησε λόγω της κρίσης μετά την σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020.

Τα φαβορί

Πάμε να δούμε και τα φαβορί του τελικού, όπως φαίνονται μέσα από τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Στα φαβορί λοιπόν δεν είναι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος, καθώς τοποθετούνται εκτός της πρώτης δεκάδας. Η Ελλάδα τοποθετείται στην 14η θέση, ενώ η Κύπρος στην 11η.
Τα μεγάλα φαβορί του τελικού, είναι η Ιταλία και ακολουθεί η Γαλλία. Στην τρίτη θέση είναι η Μάλτα που όμως χάνει συνεχώς έδαφος, στην τέταρτη η Ελβετία και στην πέμπτη η Ουκρανία.

Φυσικά μένει να δούμε κατά πόσο αυτά τα προγνωστικά θα επαληθευθούν, κάτι που φυσικά …απευχόμαστε!!! Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν τα προγνωστικά έπεσαν έξω.

Στο παρακάτω video ας θυμηθούμε στιγμές από τα τραγούδια του τελικού:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here