Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Σε μια εποχή που τα καλά τραγούδια είναι πια είδος προς εξαφάνιση και οι τραγουδιστές του λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού έχουν κλειστεί στο καβούκι τους, απέχοντας πλέον συνειδητά από την δισκογραφία, η κυκλοφορία του νέου δίσκου της Χάρις Αλεξίου μοιάζει σαν όαση στα μουσικά πράγματα τις χώρας μας. Όταν μάλιστα το νέο αυτό δισκογραφικό βήμα φέρει και την σφραγίδα του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη τότε έχουμε σίγουρα να κάνουμε με ένα μεγάλο μουσικό γεγονός.

Η Αλεξίου αυτή την περίοδο είναι στο studio και ηχογραφεί τους ανέκδοτους στίχους του σπουδαίου Μανώλη Ρασούλη που μελοποίησαν εξαίρετοι συνθέτες όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Βάσω Αλλαγιάννη, ο Ορφέας Περίδης, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και ο ισραηλινός Poliker. Τους στίχους του Ρασούλη επέλεξε η κόρη του, Ναταλί και τα εμπιστεύτηκε στην Αλεξίου, η οποία συναντά τον δημιουργό 33 χρόνια μετά τα θρυλικά «τραγούδια της Χαρούλας».

Η επιλογή της Χαρούλας να ερμηνεύσει τα τραγούδια του Ρασούλη είναι σημαντική για ένα ακόμα λόγο. Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η κορυφαία ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει σε προσωπικό της δίσκο λαϊκά τραγούδια, ένα είδος με το οποίο λατρεύτηκε στα πρώτα χρόνια της καριέρας της από χιλιάδες έλληνες. Λαϊκό χαρακτήρα όμως και με επίκεντρο τα τραγούδια του Ρασούλη, θα έχουν και οι ζωντανές εμφανίσεις της τραγουδίστριας, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

——-

Ο Δημήτρης Μπάσης, o σπουδαιότερος λαϊκός τραγουδιστής της γενιάς του, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για 4 μοναδικές εμφανίσεις στο Θέατρο Βεργίνα! Ο τραγουδιστής στις 12, 13, 19 και 20 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει στο Regency Casino Thessaloniki ένα απάνθισμα από τα πιο ωραία λαϊκά τραγούδια, τόσο αυτά που κοσμούν την δική του δισκογραφία όσο και άλλα τραγούδια εξαίρετων ελλήνων δημιουργών όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάριος Τόκας, ο Απόστολος Καλδάρας κ.α. Παράλληλα ο Δημήτρης Μπάσης αυτό τον καιρό προετοιμάζει τις χειμερινές του εμφανίσεις μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη συνεργασία τους που ξεκίνησε το καλοκαίρι.

——-

Ένα όνειρο της γίνεται πραγματικότητα! Η Καίτη Γαρμπή που τα τελευταία χρόνια δεν εφησυχάζει και ανανεώνει συνεχώς τη σχέση της με την μουσική και το τραγούδι ετοίμασε για όλους εμάς μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει από αυτή την Παρασκευή σε αίθουσα των Odeon Kosmopolis στην Λεωφόρο Κηφισίας 73. Για δύο ολόκληρες ώρες η τραγουδίστρια θα ταξιδεύει το κοινό με παλιά και νέα της τραγούδια, κομμάτια άλλων καλλιτεχνών και μουσικές από τον κινηματογράφο, σε νέες, ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις.

Στην παράσταση θα παρεμβάλλονται και πολλά εντυπωσιακά βίντεο που η τραγουδίστρια έχει ήδη γυρίσει, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλα μέρη, όπως η Σαντορίνη και η Κωνσταντινούπολη Η πρεμιέρα της μουσικής παράστασης προγραμματίζεται για αυτή την Παρασκευή στις 12 Οκτωβρίου 2012 ενώ οι εμφανίσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως και τις 10 Νοεμβρίου. Η σκηνοθεσία και το Concept είναι της Βίκυς Βελλοπούλου ενώ την ενορχήστρωση και το Programming έχει αναλάβει ο Ματί Παλαιολόγος.

——-

Αναβολή μιας εβδομάδας πήρε η πρεμιέρα του Σάκη Ρουβά στο «S Club Διογένης Studio» και μεταφέρεται για αυτή την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Αν και ήταν σχεδόν όλα έτοιμα για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ο τραγουδιστής αποφάσισε η πρεμιέρα να παραταθεί για μια εβδομάδα προκειμένου να είναι όλα άψογα. Στο Διογένης Studio φέτος το χειμώνα ο Ρουβάς αναμένεται να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα, με θεατρική και ερωτική ατμόσφαιρα. Στην παρέα του φέτος θα βρίσκεται η Αγγελική Ηλιάδη και οι Μέλισσες ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Courtney Parker, Victoria Taylor και η Τζωρτζίνα Καραχάλιου.

——-

 

Νέο τραγούδι για τον Αντώνη Ρέμο, προπομπό του καινούριου του δίσκου που θα κυκλοφορήσει μέχρι τα Χριστούγεννα, ακούσαμε ραδιοφωνικά και διαδικτυακά πριν από λίγες μέρες. Το νέο τραγούδι τιτλοφορείται  «Τα Σάββατα» και αποτελεί μία μελωδική δυναμική μπαλάντα, σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους του  Νίκου Μωραΐτη.


Η live πρεμιέρα του τραγουδιού έγινε κατά την διάρκεια των εμφανίσεων του Αντώνη Ρέμου στη Θεσσαλονίκη, όπου η αποδοχή ήταν εντυπωσιακή τόσο από το κοινό που το απόλαυσε live όσο και μέσω διαδικτύου. Παράλληλα με τις ηχογραφήσεις του νέου του album ο Ρέμος ετοιμάζεται και για τις χειμερινές του εμφανίσεις παρέα με τον Στέλιο Ρόκκο και την Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή του «Αθηνών Αρένα».

——-

Και η Άννα Βίσση όμως έχει έτοιμο το νέο της τραγούδι και μας το παρουσιάζει λίγο πριν την πρεμιέρα της στην αθηναϊκή νύχτα. Το νέο τραγούδι που φέρει και πάλι την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα έχει τίτλο “Δεν είναι ψέμα” και πρόκειται για μια ένα δυναμικό dance κομμάτι, από αυτά που μας έχει συνηθίσει τελευταία η τραγουδίστρια. Την παραγωγή στο single έχουν οι PLAYMEN, ενώ συμμετέχει και ο Νίκος Ζωιδάκης παίζοντας λύρα.

Το νέο της τραγούδι και φυσικά όλες τις μεγάλες της επιτυχίες θα παρουσιάσει η Βίσση στο πρώην «Κέντρο Αθηνών» που πλέον μετονομάζεται σε LAV, από τις 19 Οκτωβρίου. Στο πλευρό της τραγουδίστριας θα βρίσκεται η DEMY, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τον τελευταίο χρόνο, το θεσσαλονικιό συγκρότημα MY EXCUSE και ο αγαπημένος Νίκος Ζωιδάκης που με τη λύρα του και το μοναδικό του ταλέντο στην αυτοσχέδια μαντινάδα θα δώσει μια μοναδική κρητική ατμόσφαιρα στο πρόγραμμα.  Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σκηνοθεσία του προγράμματος αναλαμβάνει για μια ακόμη χρονιά η Μυρτώ Κοντοβά, ενώ τα σκηνικά επιμελείται ο Μανώλης Παντελιδάκης.

——-

Για τις 19 Οκτωβρίου όμως προγραμματίζεται ακόμη μια δυνατή πρεμιέρα. Ο «Βοτανικός» ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου, μια μοναδική συνεύρεση που αναμένεται να ταράξει τα νερά στην αθηναϊκή διασκέδαση.

Μάλιστα για τις ανάγκες των επικείμενων εμφανίσεων των δύο τραγουδιστριών, αυτές τις μέρες θα κυκλοφορήσει και ένα ιδιαίτερο ντουέτο με τίτλο «Λάθος αγάπες» σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου. Στο πρόγραμμα του βοτανικού σε ρόλο guest star θα συμμετέχει και ο Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος επανέρχεται και πάλι δυναμικά στις επάλξεις!

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here