11/5/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Το ενδιαφέρον εδώ είναι διπλό γιατί σε αυτόν τον ημιτελικό συμμετέχει και η χώρα μας, αν και οφείλουμε να πούμε ότι είναι λιγότερο πιο δυναμικός από τον πρώτο.

eurovision_2013_logo

Όπως και να έχει, και εδώ έχουμε τα φαβορί, τα γλυκανάλατα και αυτά που θα αναγκαστούμε να βάλουμε τα mp3 προκείμενου να τα αποφύγουμε!

Β’ ημιτελικός
Πέμπτη 16 Μαΐου

1. Λετονία

Ερμηνεία : Per

Τίτλος : Here we go

Μουσική-στίχοι: Ralfs Eilands, Arturas Burke

eurovision_latvia_per_2013_05_01

Ποντάρω αρκετά χρήματα, στο ότι βλέπω την Βαλτική χωρίς εκπρόσωπο φέτος στον τελικό. Ειδικά αν περιμένουν από την Λετονία να περάσει …σώθηκαν! Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που ακούμε ή βλέπουμε! Εκείνη την στιγμή λογικά, μιας που ανοίγουν το διαγωνισμό, εμείς θα ανοίγουμε τις πόρτες στους καλεσμένους μας!

2. Σαν Μαρίνο

Ερμηνεία : Valentina Moneta

Τίτλος : Chrisalide (Vola)

Μουσική-στίχοι : Ralph Siegel, Mauro Balestri

eurovision_san_marino_monetta_2013_05_01

Και αν πρέπει να μιλήσουμε για ευχάριστες εκπλήξεις φέτος, και να δώσουμε βραβείο, σίγουρα το παίρνει αυτό το μικρό κρατίδιο. Με μικρή ιστορία στο διαγωνισμό και μάλιστα κακή, φέτος έχει τρελές βλέψεις για τον τελικό. Ωραία μπαλάντα που δυναμώνει κάπου στα μισά, στα ιταλικά, με την ίδια εκπρόσωπο, όπως και πέρσι που τραγουδούσε μια… (δε θα την πω την λέξη, σας σέβομαι!). Μωρέ δεν έχει συμμαχίες σαν χώρα, αλλά κάτι μου λέει ότι μπορεί να χτυπήσει και δεκάδα! Να δούμε αν θα πέσω έξω.

3. Π.Γ.Δ.Μ (Fyrom)

Ερμηνεία : Esma Redzepova, Vlatko Lozanoski

Τίτλος: Pred da se razdeni

Μουσική-στίχοι: Darko Dimitrov, Lazar Cvetkoski, Magdalena Cvetkoska.

eurovision_fyrom_esma_lozano_2013_05_01

Δεν θα σχολιάσω τίποτα απολύτως. Θα πω μόνο ότι η κυρία που τραγουδάει είναι πολύ επιτυχημένη στη χώρα της. Αλλά …πεθαίνω, για τα ρούχα που φοράει! Αν θα την δω, εκείνο το βράδυ, θα το δω μόνο και μόνο για να τσεκάρω πόσο επιτυχημένο θα είναι το συνολάκι και το τσεμπέρι που θα φορά! Το κομμάτι …μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά… με πιάνετε!

4. Αζερμπαϊτζάν

Ερμηνεία : Farid Mammadov

Τίτλος : Hold me

Μουσική-στίχοι : John Ballard, Ralph Charlie και Δημήτρης Κοντόπουλος

eurovision_azerbaijan_mammadov_2013_05_01

Ναι καλά βλέπετε στους δημιουργούς τον δικό μας Δημήτρη Κοντόπουλο. Και θα δείτε και το Φωκά Ευαγγελινό να έχει αναλάβει την επιμέλεια του τραγουδιού. Άρωμα Ελλάδας παντού! Εντάξει μια όχι ιδιαίτερη μπαλάντα, με έναν συμπαθή αρκετά τραγουδιστή, που θα πάει καλά γιατί την έχει αναλάβει ο Φωκάς. Σκηνικά θα την απογειώσει, είμαι βέβαιος!

5. Φινλανδία

Ερμηνεία : Krista Siegfrids

Τίτλος : Marry me

Μουσική-στίχοι : Krista Siegfrids, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson

eurovision_finland_siegfrids_2013_05_01

Απελπισμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε! Είναι το τραγούδι που θα μπορούσε κάλλιστα να τραγουδά η …Ματίνα Μανταρινάκη στη πασίγνωστη σειρά Κων/νου και Ελένης! “Παντρέψου με, θα σε αγαπώ ατελείωτα, μπορώ να δω το τέλειο γάμο μου” είναι λίγοι από τους στίχους που λέει. Οι εργένηδες πάω στοίχημα θα αλλάξουν επί τόπου κανάλι. Και έχω την απατηλή εντύπωση ότι δε θα είναι οι μοναδικοί… Τι με ρωτάτε; Τελικό αν θα πάει; Ούτε καν!

6. Μάλτα

Ερμηνεία: Gianluca Bezzina

Τίτλος : Tomorow

Μουσική-στίχοι : Boris Cezek, Dean Muscat

eurovision_malta_bezzina_2013_05_01

Είναι Σκορπιός στο ζώδιο ο κύριος και έχει ένα Κρόνο πάνω από το κεφάλι του. Λέτε να του είναι εύκολο να περάσει; Αποκλείεται… Μέτριο κομμάτι, μέτρια ερμηνεία, μέτρια όλα. Αλλά επειδή είναι μέτριος γενικά ο 2ος ημιτελικός, κάποιος πρέπει να περάσει για να συμπληρωθεί η δεκάδα. Μπορεί να είναι τυχερός. Αν όχι, να κατηγορήσει τον Κρόνο!

7. Βουλγαρία

Ερμηνεία : Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov

Τίτλος : Samo shampioni (Only champions)

Μουσική-στίχοι : Elitsa Todorova, Kristian Talev

eurovision_bulgaria_todorova_yankoulov_2013_05_01

Παλιοί μας γνώριμοι από τη Eurovision της Αθήνας. Είχαν κατακτήσει την 5η θέση παρακαλώ. Αυτό δε θα γίνει φυσικά και φέτος με αυτό το τραγούδι που έστειλαν! Ειλικρινά δε ξέρω πως θα τα πάει, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερο κομμάτι. Εγώ έχω ένα μειδίαμα στο πρόσωπο όταν το ακούω… Μη με ρωτήσετε αν είναι ειρωνικό, δε θα σας απαντήσω! Θα τραβήξει την προσοχή του κοινού αδιαμφισβήτητα!

8. Ισλανδία

Ερμηνεία : Eyþór Ingi Gunnlaugsso

Τίτλος : Eg a lif (I am alive)

Μουσική-στίχοι : Örlygur Smári, Pétur Örn Guðmundsson

eurovision_iceland_gunnlaugsson_2013_05_01

Και το είπα ο άτιμος… φέτος θα γίνει σφαγή στο ποιος θα έρθει τελευταίος! Μπαλάντα, (περίεργο, δεν έχω ακούσει πολλές φέτος!), ερμηνευτής να …πονάει, (άλλο περίεργο και αυτό) και γενικά τίποτα το ιδιαίτερο. Τα μακριά ξανθά μαλλιά του αοιδού μου έμειναν, να σας πω την μαύρη μου αλήθεια! Ντεκαπάζ; Μπααα, για φυσικό το κόβω!

9. Ελλάδα

Ερμηνεία : Koza Mostra, Αγάθων Ιακωβίδης

Τίτλος : Alchohol is free

Μουσική-στίχοι : Ηλία Κόζα, Στάθη Παχίδη

eurovision_greece_koza_mostra_agathonas_2013_05_01

Τα λόγια εδώ είναι περιττά. Ξέρουμε καλά για ποια συμμετοχή μιλάμε. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Ας πάμε καλά, το έχουμε ανάγκη. Αν και είχαμε καλύτερες προοπτικές με άλλο υποψήφιο τραγούδι, ακόμη και για 5αδα. Τώρα ας είμαστε κοντά στην δεκάδα και θα είμαστε ευχαριστημένοι! Το πολύ παρακάτω …από την δέκατη θέση, για δεύτερη συνεχή χρονιά δε μας βολεύει και τόσο, κακά τα ψέματα. Πολύ καλή επιτυχία στα παιδιά και στην Ελλάδα μας!

9.Ισραήλ

Ερμηνεία : Moran Mazor

Τίτλος : Rak bishvilo (only for him)

Μουσικήστίχοι : Chen HarariGal Sarig

eurovision_israel_mazor_2013_05_01

Μετά από εμάς εμφανίζεται μια δυνατή μπαλάντα, που περιμένω να τα πάει πολύ καλά, άσχετα αν είναι χαμηλά στα στοιχήματα. Στα εβραϊκά ερμηνευμένο, με ωραία φωνή και δημιουργώντας ατμόσφαιρα πόνου (ναι …έχει χωρίσει σίγουρα κι αυτή!) θα δει τελικό άνετα. Φυσικά  το στυλ της μου θυμίζει την ‘Μαρία την άσχημη’, στο πιο ογκώδες φυσικά! Κανείς δεν είναι τέλειος…!

10. Αρμενία

Ερμηνεία : Dorians

Τίτλος : Lonely planet

Μουσική-στίχοι: Tony Iommi

eurovision_armenia_dorians_2013_05_01

Μετά από ένα χρόνο αποχής από το διαγωνισμό, επειδή δεν είχε καλές σχέσεις με την περσινή διοργανώτρια χώρα (αυτό θα πει ίντριγκα!), το Αζερμπαϊτζάν επιστρέφει φέτος με ένα χλιαρό κομμάτι που εμένα προσωπικά δε με αγγίζει! Οικολογικό άσμα, το καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, και δύσκολα βλέπω να το θυμάται κάποιος εκείνη την βραδιά. Ο πλανήτης καταστρέφεται… και στην Eurovision!

11.Ουγγαρία

Ερμηνεία : ByeAlex

Τίτλος : Kedvesem (Η αγαπημένη μου)

Μουσική-στίχοι : Alex Márta, Zoltán Palásti Kovács

eurovision_hungary_byealex_2013_05_01

Δεν άντεξα να το ακούσω όλο. Ιδού το έγκλημα μου. Να το πω αδιάφορο…; Να το πω μέτριο…; Να αναρωτηθώ γιατί υπάρχει γενικά στο διαγωνισμό…; Μιλά για το κορίτσι του ο τραγουδιστής και θέλω να παρακαλέσω θερμά, σε όποιον του αρέσει, να το στηρίξει το κομμάτι. Δε θα πάρει που δε θα πάρει πολλές ψήφους, αμαρτία είναι να μείνει στο μηδέν! Πωπωπω, κακίες πρωί πρωί! Ντροπή μου!

12. Νορβηγία

Ερμηνεία : Margaret Berger

Τίτλος : I feed you my love

Μουσική-στίχοι : Karin Park

eurovision_norway_berger_2013_05_01

Όσο κανιβαλιστικός κι αν ακούγεται ο τίτλος, το κομμάτι παρουσιάζει ενδιαφέρον.. όχι για τόσο ψηλά που το θέλουν, αλλά μια δεκάδα τη χτυπάει άνετα. Εμένα ο ήχος του, μου θυμίζει μουσική των 90’s, και αυτό κατ’εμέ το κάνει ενδιαφέρον. Καλή φωνή, καλή παρουσίαση, κατάλευκο φόρεμα  -το έχει βουτήξει στην χλωρίνη να ασπρίσει!- όλα τα φόντα για να προκριθεί!! Και θα το κάνει…

13. Αλβανία

Ερμηνεία : Adrian Lulgjuraj , Bledar Sejko

Τίτλος : Identitet

Μουσική-στίχοι : Bledar Sejko

eurovision_albania_lulgjuraj_sejko_2013_05_01

Πέρσι με την Rona Nasliu και τα ουρλιαχτά της, η Αλβανία ήρθε 5η! Φέτος, δε θα έρθει τίποτα, γιατί …δε θα περάσει τελικό. Και να περάσει κάποιος πρέπει να πάρει την 25η θέση… Μαντέψτε ποιος! Από εκεί και πέρα, ενοχλητικό στα αυτιά, παρόλο που αν δεν απατώμαι είναι το μοναδικό ροκ κομμάτι για φέτος. Αν με βάλετε να το βαθμολογήσω, θα με φέρετε σε δύσκολη θέση! Η Σιβηρία από όσο ξέρω είναι πολύ κάτω από το μηδέν και δεν είναι η μόνη!

14. Γεωργία

Ερμηνεία : Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili

Τίτλος : Waterfall

Μουσική-στίχοι : Thomas G.son, Erik Bernholm

eurovision_georgia_tatishvili_gelovani_2013_05_01

Ο εθνικός συνθέτης του διαγωνισμού πλέον, ο Τhomas Gson, συνθέτης του νικητήριου Euphoria πέρσι, δε θυμάται καν ο ίδιος σε πόσες χώρες έχει δώσει τραγούδια του! Και φέτος δίνει το παρόν, δίνοντας μια όμορφη μπαλάντα στην Γεωργία, ερμηνευμένη πολύ καλά, δίνοντας της έτσι την ευκαιρία να δει 10αδα για πρώτη φορά και θα το πετύχει! Και μη σας πω και πιο ψηλά!

15. Ελβετία

Ερμηνεία : Takasa

Τίτλος : You and me

Μουσική-στίχοι : Georg Schlunegger

eurovision_switzerland_takasa_2013_05_01

Οι Ελβετοί, είχαν θέμα με το όνομα του συγκροτήματος τους και αναγκάστηκαν να το αλλάξουν. Το τραγούδι δε το άλλαξαν, καλώς ή κακώς δε ξέρω. Στους τυφλούς πάντως βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Και υπάρχουν αρκετοί τυφλοί φέτος. Ε, η Ελβετία τουλάχιστον έχει ένα μάτι. Λίγη τύχη χρειάζεται για το τελικό…

16. Ρουμανία

Ερμηνεία : Ceazr Florin Ouatu

Τίτλος  : Its my life

Μουσική-στίχοι : Christian Faur

eurovision_romania_cezar_2013_05_01

Δικαιωματικά αν υπήρχε βραβείο για το πιο ιδιαίτερο τραγούδι φέτος, οι Ρουμάνοι θα το κέρδιζαν επάξια! Λυρικό κομμάτι, με πολλά θεατράλε στοιχεία και μια τύχη που ειλικρινά θα παιχτεί στο πως θα παρουσιαστεί και στο αν το κοινό είναι διατεθειμένο να ψηφίσει τέτοια κομμάτια. Στο παρελθόν πάντως δεν ήταν! Παρουσιάζει ενδιαφέρον τουλάχιστον…

Αυτά για σήμερα. Αύριο θα παρουσιάσουμε την οικοδέσποινα χώρα μαζί με τις Big 5!

Stay tuned @ musiccorner.gr !

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here