3/2/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μπορεί να μην κατάφερε να περάσει απευθείας στο τελικό, αλλά η Έλενα Παπαρίζου επάξια κέρδισε μια θέση στην βραδιά της 1ης Μαρτίου, προκείμενου να δώσει άλλη μια μάχη, για να περάσει στο τελικό του Melodifestivalen. Την βραδιά εκείνη, της «δεύτερης ευκαιρίας», θα διαγωνιστούν, τα τραγούδια που κατέλαβαν την 3η και 4η θέση, στους τέσσερις ημιτελικούς που θα γίνουν. Οι δύο πρώτοι θα διεκδικήσουν, μαζί με τους δύο πρώτους κάθε ημιτελικού, το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Κοπεγχάγη.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι ημιτελικοί της Σουηδίας, είναι εντυπωσιακοί και φαντασμαγορικοί. Έτσι λοιπόν, το βράδυ του Σαββάτου, o Yohio με το τραγούδι To the end” και η Ellen Benediktson με το τραγούδι Songbird” κατάφεραν να περάσουν απευθείας στο τελικό.

Το “To the end” είναι pop-rock , με δυναμική παρουσία , αστραπές για φόντο, με τρεις μουσικούς επί σκηνής και ως συνήθως εκκεντρικά ενδεδυμένο τον Yohio. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του.

Η Ellen Benediktson, που ως έκπληξη κατάφερε να περάσει απευθείας στο τελικό, με σύμμαχο τη φωνή της και την απόλυτη λιτότητα επί σκηνής, έπεισε τους Σουηδούς ότι πρέπει να έχει θέση στο τελικό τους. Μια μελωδική ,ίσως και για κάποιους βαρετή, μπαλάντα με ελαφρώς μελαγχολική διάθεση.

benediktson_2014_02_001

Στην δεύτερη ευκαιρία τώρα, συναντάμε μια ακόμη μπαλάντα και τον Linus Svenning με το σουηδικό Broder”, ένα κομμάτι που μιλάει για τον αδερφό του. Πιο δυναμικό από το “Songbird”, ίσως και πιο ωραίο, εξίσου λιτό, με φόντο κάποιες φωτογραφίες του Linus. Δεν κατάφερα να μετρήσω πόσα tatoo και piercings είχε.

svenning_2014_02_001

Last but not least βέβαια, η μοναδική Έλενα Παπαρίζου. Με ένα sexy μαύρο δαντελωτό φόρεμα, λαμπερή αλλά μόνη της πάνω στη σκηνή και λίγο δικαιολογημένα αγχωμένη στην αρχή, μας είπε ότι είναι “Survivor” και πήρε το εισιτήριο για τη βραδιά της δεύτερης ευκαιρίας. Μπορεί να μην είναι ένα τέλειο κομμάτι, όμως ξεκάθαρα δε θυμίζει το τραγούδι της κάτι από τις παλαιότερες συμμετοχές της το 2001 και το 2005 με την Ελλάδα. Σίγουρα άξιζε να περάσει κατευθείαν στο τελικό. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ, γιατί και ο περσινός εκπρόσωπος της Σουηδίας, από την βραδιά της δεύτερης ευκαιρίας προήλθε. Μπορεί να έχει και η Έλενα την ίδια ακριβώς τύχη!

paparizou_2014_02_001

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here