18/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Ενώ εμείς ορίζουμε πρωθυπουργό τον κ. Πικραμένο, και κατά την άποψη μου αν κρίνω από το επίθετο καταλληλότερος δεν υπάρχει (!) όσα επίθετα και αν ψάξετε, στο Μπακού συνεχίζονται πυρετωδώς οι πρόβες για τις χώρες που απαρτίζουν τους ημιτελικούς. Πάμε να ξεχαστούμε λιγάκι και να λικνιστούμε με ρυθμούς … La la love και …Aprhodisiac!

Μαυροβούνιο: Αν και άκρως επίκαιρο το κομμάτι, στοιχηματίζω όλη μου την περιουσία (μην βιάζεστε, δεν είναι και μεγάλη!), ότι δε θα δει τελικό ούτε και φέτος το Μαυροβούνιο. Με μια κάπα σαν τον Batman, εμφανίζεται στην αρχή, το ξύλινο γαιδούρι πάντα πάνω στη σκηνή, ένας με μια κιθάρα και ένας με ντραμς και όλο αυτό το …μαγευτικό σύνολο συμπληρώνουν 2 άτομα που χορεύουν breakdance! Θεϊκό φινάλε με τον Rambo, να δείχνει τις …άδειες τσέπες του!

———————

Ισλανδία: Μακράν το ωραιότερο background που έχουμε δει για τον 1ο ημιτελικό. Βόρειο σέλας, χιονισμένα βουνά και κύματα, πράγματα που θυμίζουν έντονα την Ισλανδία. Όλοι ντυμένοι στα μαύρα, ερμηνευτές και φωνητικά, με το μαύρο φόρεμα της Greta Salom να ανεμίζεται. Ελαφρώς υστερεί φωνητικά ο Jonsi… Πολύ καλή πρόβα!

———————

Ελλάδα: Ευτυχώς το background άλλαξε. Σε κάτι που παραπέμπει σε θάλασσα, με κοχύλια, με ένα γιγάντιο στρείδι να ανοίγει ξαφνικά λες και είναι έτοιμο …να φάει άνθρωπο, με το χρυσό και το μπλε να κυριαρχεί στα φώτα, με το χορευτικό πιο δεμένο και την Ελευθερία σαφέστατα καλύτερη, ολοκληρώθηκε η 2η πρόβα της Ελλάδας.

———————

Λετονία: Δεν έχουμε να πούμε κάτι νέο εδώ, παρά μόνο το ότι η Anmary άνετη και χαλαρή, φοράει ένα γαλάζιο μακρύ φόρεμα και οι κοπέλες στα φωνητικά ροζ και θαλασσί ρούχα. Αρκετά καλή και φωνητικά!

———————

Αλβανία: Αφού έβγαλε τα …μπαλάκια από το κεφάλι της, είπε να βάλει ένα τετράγωνο σκουλαρίκι -συγχωρήστε με δεν παίρνω και όρκο καν αν είναι σκουλαρίκι!- στο αυτί της. Φωνητικά είναι αδιαπραγμάτευτα εξαιρετική. Αλήθεια, αναρωτιέμαι τι θα φορέσει!

———————

Ρουμανία: Όσο πάει και βελτιώνεται, το συγκρότημα Mandiga. Ντυμένοι στα άσπρα, με την τραγουδίστρια να φοράει μια κόκκινη φούστα και ένα μαύρο μπλουζάκι, και με περισσότερη ενέργεια, κατάφεραν πολλούς να κινούνται στο ρυθμό του κομματιού. Το φόντο τους αποτελείται από διάφορες καρδιές, που τα χρώματα τους εναλλάσσονται…

———————

Ελβετία: Η συμμετοχή που σίγουρα εκείνη την ώρα θα ξεσηκώσει αρκετά τους παρευρισκομένους στο στάδιο. Το φόντο είναι σε κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα. Οι Sinplus ντυμένοι με μαύρα δερμάτινα ρούχα, ενώ τους συνοδεύει μια κοπέλα στα φωνητικά και ένας ντράμερ. Δίνουν το καλύτερο τους εαυτό…

———————

Βέλγιο: Η γλυκύτατη Iris και σήμερα ήταν πολύ καλή και πολύ χαλαρή, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Με ένα λευκό κοντό φόρεμα, και με το ροζ να κυριαρχεί σε χρώμα στα φώτα, δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα και με αυτό θα προσπαθήσει να περάσει στο τελικό.

———————

Φινλανδία: Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, εμφανίστηκε όπως και στην πρώτη της πρόβα η Pernilla. Δίπλα της πια βρίσκεται και ένας βιολοντσελίστας ενώ ένας ανεμιστήρας ανεμίζει τη φούστα της. Δεν τρελαθήκαμε κι όλας…

———————

Ισραήλ: Όπως αρχικά, έτσι και τώρα το φόντο, διαμορφώνεται από απεικονίσεις ρολογιών πίσω από τη σκηνή, και τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίστηκαν με πολύχρωμα ρούχα. Μια εύθυμη διάθεσή κυριαρχεί, χωρίς όμως να κάνει κάτι το ξεχωριστό.

———————

Σαν Μαρίνο: Η Valentina Monetta βρίσκεται στο κέντρο με μπλε δερμάτινο σακάκι και παντελόνι, πλαισιωμένη από 4 χορευτές στα δεξιά και αριστερά της και έχει μια κοπέλα στα φωνητικά. Δεν το βγάζει και εύκολα το τραγούδι, παρόλο που δεν έχει και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τα υπόλοιπα σχόλια, δικά σας…

———————

Κύπρος: Κάνοντας την 2η πρόβα της, με τα κανονικά ρούχα πια, τα οποία και για την Ήβη αλλά και για τις χορεύτριες της είναι σε ροζ αποχρώσεις, η Κύπρος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια καλή θέση στο τελικό. Το χορευτικό άψογα εκτελεσμένο, η Ήβη φωνητικά αρκετά σταθερή και το background να θυμίζει παραμύθι… Απολαύστε την!

———————

Δανία: Τελευταία πρόβα για σήμερα έκανε η Δανία, και αυτή χωρίς εκπλήξεις. Η Soluna Samay έβγαλε το κόκκινο τζάκετ με τα χρυσά γαλόνια και κράτησε το καπέλο! Μήπως βρε κοπέλα μου να έκανες το αντίθετο?! Εσύ ξέρεις καλύτερα… Από φωνή πάντως είναι αρκετά καλή!

———————

Πολλές πρόβες χθες και άλλες τόσες σήμερα… Μην τυχόν και λείψει κανείς! Θα …σας ποστάρω συνέχεια το Μαυροβούνιο να ακούτε, ως τιμωρία! Hasta luego amigos!!!

* Στο μεταξύ δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη δεύτερη πρόβα Ελλάδας και Κύπρου (και από τις συνεντεύξεις τύπου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here