Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
www.musiccorner.gr
26/3/2010

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες στους φετινούς ημιτελικούς και στο μεγάλο τελικό της Eurovision.

 Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κληρώθηκαν και πέντε χώρες ως “wildcards”. Οι χώρες αυτές – η Σερβία, η Λευκορωσία, η Ελβετία και η Βουλγαρία για τα ημιτελικά και η Γερμανία για το μεγάλο τελικό – είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν τη θέση στην οποία θα εμφανιστούν.

 Η Ελλάδα κληρώθηκε να εμφανιστεί 13η στον πρώτο ημιτελικό και η Κύπρος κληρώθηκε να εμφανιστεί 14η στο δεύτερο ημιτελικό.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των χωρών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πρώτος Ημιτελικός

01. Μολδαβία
02.
Ρωσία
03.
Εσθονία
04.
Σλοβακία
05.
Φινλανδία
06.
Λετονία
07.
Σερβία
08.
Βοσνία-Ερζεγοβίνη
09.
Πολωνία
10.
Βέλγιο
11.
Μάλτα
12.
Αλβανία
13.
Ελλάδα
14.
Πορτογαλία
15.
ΠΓΔΜ
16.
Λευκορωσία
17.
Ισλανδία

Δεύτερος Ημιτελικός

01. Λιθουανία
02.
Αρμενία
03.
Ισραήλ
04.
Δανία
05.
Ελβετία
06.
Σουηδία
07.
Αζερμπαϊτζάν
08.
Ουκρανία
09.
Ολλανδία
10.
Ρουμανία
11.
Σλοβενία
12.
Ιρλανδία
13.
Βουλγαρία
14.
Κύπρος
15.
Κροατία
16.
Γεωργία
17.
Τουρκία

Στο μεγάλο τελικό η Ισπανία θα εμφανιστεί δεύτερη, η Νορβηγία τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο δωδέκατο, η Γαλλία δέκατη όγδοη και η Γερμανία εικοστή δεύτερη. Οι υπόλοιπες είκοσι θέσεις θα καλυφθούν από τις χώρες που θα περάσουν επιτυχώς τις συμπληγάδες του ημιτελικού.

Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου, ο δεύτερος στις 27 Μαΐου και θα ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός στις 29 Μαΐου.

Εντυπωσιασμένοι πάντως δηλώνουν και οι αρχηγοί των αποστολών των 39 χωρών. Η εταιρία παραγωγής που έχει αναλάβει το σχεδιασμό του διαγωνισμού στο Όσλο αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με το σχεδιασμό και την οργάνωση των τριών μεγάλων βραδιών.

Ο εκπρόσωπος της EBU Svante Stockselius ανακοίνωσε ότι ο φετινός διαγωνισμός θα μεταδοθεί στις χώρες που συμμετέχουν, αλλά και στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ουγγαρία, το Κόσοβο και το Καζακστάν. Οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω sms, όπως ακριβώς γίνεται και στην Junior Eurovision.

Το σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης είναι το “Share the Moment” («Μοιράσου τη Στιγμή»). Το θέμα της Eurovision φέτος θα είναι το πώς η διοργάνωση ενώνει μέρη τόσο διαφορετικά, όσο το Ηνωμένο Βασίλειο και το Αζερμπαϊτζάν. Ο  Hasse Lindmo, ο παραγωγός της διοργάνωσης, τόνισε μάλιστα ότι η EBU τους είχε ζητήσει τον Ιούνιο να μην προσπαθήσουν να κάνουν το διαγωνισμό μεγαλύτερο από αυτόν της Μόσχας, αλλά να επιδιώξουν την υιοθέτηση μια εναλλακτικής οπτικής, που θα ανανεώσει και θα βελτιώσει το θεσμό. Αυτή ακριβώς είναι και η επιδίωξη της φετινής διοργάνωσης στην όμορφη σκανδιναβική χώρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here