13/5/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει από το Μάλμε ο Χρήστος Ζαφειρίδης του Infe Greece, για το MusicCorner.gr
Επιμέλεια: Χρήστος Ιλερής (Infe) – Μάριος Γκούβας (MusicCorner)

Από το Σάββατο το μεσημέρι τα παιδιά του INFE Greece, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου Χρήστο Ζαφειρίδη βρίσκονται στο Μάλμε. Παρακολούθησαν τη δεύτερη πρόβα της Ελληνικής συμμετοχής ζωντανά καθώς και την συνέντευξη τύπου που δόθηκε αμέσως μετά!

Το ρεπορτάζ από την σκηνική παρουσία της Ελληνικής αποστολής και τις εντυπώσεις από την συνέντευξη τύπου μας μεταφέρει ο Χρήστος Ζαφειρίδης, στα πλαίσια της αποκλειστικής συνεργασίας του INFE Greece με το MusicCorner.gr :

Οι Koza Mostra εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην σκηνή με την ενδυμασία που έχουν γίνει γνωστοί σαν συγκρότημα και που τους χαρακτηρίζει. Δηλαδή με τα κιλτ και με ασπρόμαυρο πουκάμισο. Ο Αγάθωνας έχει ξυριστεί και έχει περιποιηθεί το περίφημο μουστάκι του!

eurovision_infe_mc_2013_05_13_01

Κατά την διάρκεια της πρόβας η τόσο ομοιόμορφη εμφάνιση θύμισε μαθητές σχολείου! Φωνητικά είναι πολύ καλοί και κινούνται σε όλη την σκηνή. Το εύρημα να φύγουν από την σκηνή και να τρέχουν κατά μήκος της πασαρέλας και το ότι ο φακός τους παίρνει την ώρα που είναι στην πασαρέλα και φαίνεται από πίσω όλο το κοινό είναι πολύ έξυπνο και τηλεοπτικό και σίγουρα προσθέτει στην όλη εμφάνιση. Επίσης οι κάμερες κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και εστιάζουν εξ’ ίσου σε όλα τα παιδιά…

Όσον αφορά την συνέντευξη τύπου … ρωτήθηκαν για τις φούστες και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι  εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή φουστανέλα της χώρας τους και δεν είναι τόσο περίεργο μια που οι Σκοτσέζοι την έχουν ακόμη στην κουλτούρα τους, το επονομαζόμενο κιλτ!

eurovision_infe_mc_2013_05_13_05

Εξέφρασαν την άποψη για τη μουσική της χώρας τους και είπαν ότι τους άρεσε και η συμμετοχή της Τουρκίας το 2004 και λυπούνται που φέτος δεν είναι στον διαγωνισμό η Τουρκία. Ένα ακόμη τραγούδι που τους άρεσε είναι η συμμετοχή της Μολδαβίας το 2009, το Xora din Moldova. O Αγάθωνας είπε ότι του άρεσε η Έλενα Παπαρίζου και μια Ουκρανή δημοσιογράφος τους έδωσε αλκοόλ εκ μέρους της Ρουσλάνα!!!

Ένας Αυστραλός δημοσιογράφος ρώτησε τον Αγάθωνα αν πέρασε καλά κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Αυστραλία και εκείνος απάντησε ότι μακάρι να μπορούσε να πήγαινε συνέχεια. Ρωτήθηκαν επίσης αν πιστεύουν ότι η μουσική ska μπορεί και πάλι να γίνει διάσημη και επίσης ρωτήθηκε ο Ηλίας για το τατουάζ στο χέρι του και απάντησε ότι συμβολίζει την ιστορία με κάποια γυναίκα… Προσκλήθηκαν στις 24 Μαΐου στη Τουρκία και είπαν ζωντανά το For real (Τουρκία 2004). Επίσης ρωτήθηκε και η κ. Κούσουλα σχετικά με το τραγούδι και τον τίτλο του και η απάντηση της ήταν αφοπλιστική καθώς τους παρέπεμψε να διαβάσουν την μετάφραση των στίχων του τραγουδιού και ότι στην πραγματικότητα το τραγούδι λέει το αντίθετο και το όλο τραγούδι είναι καθαρά μεταφορικό…

eurovision_infe_mc_2013_05_13_03

Στην παρουσίαση της συνέντευξης ήταν η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου η οποία ρώτησε και για το μυστικό τους πριν ανέβουν στην σκηνή. Η απάντηση ήταν: «Θα κάνουμε πάρτι λίγο πριν, ώστε να ανέβουμε στην σκηνή και να έχουμε την ενέργεια στο μάξιμουμ και να διασκεδάσουμε» !

Σε επικοινωνία που είχαμε λίγο νωρίτερα με το Μάλμε, ο Χρήστος Ζαφειρίδης μας ανέφερε πως η Ελληνική αποστολή έχει κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι, ενώ και το τραγούδι έχει αποσπάσει κολακευτικές κριτικές…

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here