5/5/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι φιναλίστ του Β΄ ημιτελικού που θα γίνει στις 8 Μαΐου, έκαναν τις πρόβες τους, πιο ολοκληρωμένα, κάποιοι με τα ρούχα που θα εμφανιστούν και εμείς σας τους παρουσιάζουμε και σας τους σχολιάζουμε! Πάμε να δούμε σύμφωνα πάντα με την σειρά εμφάνισης τους.

greece_eurovision_2014_rehearsals_2014_05_01

1. Μάλτα (Firelight- “Coming Home”)
Το μικρό νησιωτικό κρατίδιο, χωρίς πολλές διαφοροποιήσεις από την πρώτη πρόβα, μας εισάγει σε ένα παρεϊστικο κλίμα στο …λιβάδι αυτή τη φορά. Με φόντο στάχυα, καθαρό ουρανό και λουλούδια και όντας σταθεροί φωνητικά δεν εντυπωσίασαν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…

2. Ισραήλ (Mei Finegold- “Same heart”)
Μια εξαιρετική εμφάνιση, με άνεση, αυτοπεποίθηση και από τις λίγες χώρες που έχουν χορευτικό, το Ισραήλ έθεσε γερή υποψηφιότητα για τον τελικό. Η Mei ντυμένη με ένα μαύρο κοντό σύνολο, με δύο χορεύτριες μαζί, σε μια μικρή χορογραφία που θυμίζει Beyonce, άψογη φωνητικά και το φόντο πίσω σε γρήγορη εναλλαγή χρωμάτων και σχεδίων.

3. Νορβηγία (Carl Espen- “Silent Storm”)
Βελτιωμένος φωνητικά, έκανε την καλύτερη του πρόβα. Υπάρχουν τέσσερις κοπέλες που παίζουν βιολιά υπερυψωμένες, ένας άντρας παίζει πιάνο, και στο φόντο να κυριαρχεί το μπλε και διαφαίνονται νερά. Ενδυματολογικά εμφανίστηκε όπως στον τελικό της χώρας του με ένα μαύρο σακάκι.

4. Γεωργία (The Shin & Mariko- “3 minutes to earth”)
Περίεργο τραγούδι, περίεργη σκηνική παρουσία. Με οικολογικό μήνυμα, αλλά και μπερδεμένη εικόνα, με φόντο εικόνες από την Γη και η ερμηνεύτρια ντυμένη στα πράσινα, λόγω του μηνύματος του τραγουδιού λογικά. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας μουσικός είναι δεμένος σε ένα κίτρινο αλεξίπτωτο. Τι άλλο να κάνουν για να περάσουν, ούτε και οι ίδιοι ξέρουν…

5. Πολωνία (Donatan & Cleo- “We are Slavic”)
Είχαμε καιρό να δούμε επί σκηνής μια τόσο αρνητικά προκλητική εμφάνιση. Φωνητικά αρκετά καλή η Cleo, περιτριγυρίζεται από τρεις κοπέλες που κάνουν και φωνητικά και χορεύουν σε παραδοσιακό ρυθμό, ντυμένες εξίσου παραδοσιακά και σε μια γωνία μια άλλη κοπέλα να πλένει σε σκάφη με ένα ύφος που μόνο αθώο δε το λες. Η απόλυτη κυριαρχία του κόκκινου του πάθους σε ρούχα, σε φόντο και σε χρωματισμούς. Ταπεινή μου άποψη, το τραγούδι έχει έντονο σεξουαλικό υπονοούμενο, που είναι σε ορισμένα σημεία η αποτύπωση του επί σκηνής ενοχλητική. Είναι σίγουρα όμως ξεσηκωτικό και αρέσει σε πολλούς…

6. Αυστρία (Conchita Wurst- “Rise like a Phoenix”)
Μόνη της πάνω στη σκηνή με ένα μπεζ δαντελένιο φόρεμα, και ίσως με το καλύτερο backround, η Conchita κερδίζει έδαφος. Με φωτιές και τα φτερά του Φοίνικα να σχηματίζονται από πίσω της, ερμήνευσε με κάποιες μικρές ατέλειες, πρώτη φορά είναι η αλήθεια, το κομμάτι και στο τέλος έχουμε πυροτεχνήματα. Από τις πιο δυναμικές πρόβες και τηλεοπτικά να μοιάζει εξαιρετική.

7. Λιθουανία (Vilija Mataciunaite- “Attention”)
Nτυμένη ως μπαλαρίνα με τιρκουάζ ρούχα, τραγουδά και χορεύει με τη συνοδεία ενός χορευτή. Άνετη φωνητικά, με ένα απαιτητικό χορευτικό κέρδισε τις εντυπώσεις παρόλο που το κομμάτι δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό.

8. Φινλανδία (Softengine- “Something better”)
Τα πέντε μέλη του γκρουπ εμφανίζονται με μουσικά όργανα ενώ η κάμερα είναι εστιασμένη πιο πολύ στον κεντρικό τραγουδιστή που φοράει ένα ωραιότατο λαμέ σακάκι. Αίσθηση συναυλίας δίνεται από το φωτισμό παρόλο που ο τραγουδιστής είναι ακίνητος σαν μαρμαροκολόνα.

9. Ιρλανδία (Can Linn ft Kasey Smith- Heartbeat)
Με μια χρυσή τουαλέτα σε χρυσό φόντο εμφανίστηκε η ερμηνεύτρια, με δύο χορευτές και δύο κοπέλες στα φωνητικά ντυμένοι όλοι στα μαύρα. Μάλλον έκανε οικονομία δυνάμεων αφού φωνητικά ήταν αδύναμη και σε κάποια σημεία κακή.

10. Λευκορωσία (Teo- “Cheesecake”)
Σαν σερβιτόροι που θα μας σερβίρουν cheesecake εμφανίστηκαν οι Λιθουανοί. Μαύρα κοστούμια με άσπρα πουκάμισα.
Ο Teo με τέσσερις άντρες στα φωνητικά και με φόντο μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί με κυβικά σχήματα, δίνει μια χαλαρή διάθεση και περιμένει να δει ανταπόκριση.

11. FYROM (Tijana- “To the sky”)
Είναι ντυμένη με ένα μπλε κοστούμι, τρία άτομα στα φωνητικά συμμετέχουν στην χορογραφία της, ενώ την πλαισιώνει γύρω της ένας χορευτής ντυμένος στα λευκά. Δυναμική και σαφώς βελτιωμένη έκανε την έκπληξη. Φωνητικά αρκετά καλή και κυριαρχία μαύρου και λευκού φόντου.

12.Ελβετία (Sebalter- “Hunter of stars”)
Όμορφος και χαλαρός, και πολύ καλός φωνητικά. Στο κέντρο ο τραγουδιστής πλαισιωμένος από πέντε άτομα που παίζουν μουσικά όργανα. Πορτοκαλοκόκκινο φόντο με χρυσά σχέδια και σαφέστατα μια εύθυμη παρουσίαση του τραγουδιού από τον Sebalter.

13. Ελλάδα (Freaky Fortune ft Riskykidd- “Rise up”)
Και ναι σειρά μας να ανέβουμε πάνω στη σκηνή. Το στήσιμο μας δε διαφέρει πολύ από την πρόβα μας. Στο backround υπάρχουν άσπρες γραμμές που στη συνέχεια ενώνονται σε μπλε φόντο σχηματίζοντας κύβους και τετράγωνα.

freaky_fortune_2nd_rehearsal_2014_05_001

Στη γέφυρα του τραγουδιού εμφανίζεται το τραμπολίνο, που έως τότε ήταν αόρατο στο θεατή, με τον Αρμένιο πρωταθλητή πάνω σε χορευτικές κινήσεις. Λίγο μετά ανεβαίνουν και τα παιδιά πάνω στο τραμπολίνο και το κομμάτι κλείνει με όλους ξαπλωμένους πάνω σε αυτό. Άνετοι, με ρυθμό, φωνητικά πολύ καλοί σίγουρα θα δώσουμε ένταση στο στάδιο και θα ξεσηκώσουμε. Απολαύστε το…

14. Σλοβενία (Tinkara Kovac – “Round and round”)
H εικόνα σώζει πολύ το τραγούδι. Τα εφέ και τα χρώματα, μωβ και μπλε, που χρησιμοποιούνται δίνουν μια όμορφη αίσθηση στο κομμάτι. Η Tinkara με μια αστραφτερή μπλε τουαλέτα και τρεις κοπέλες στα φωνητικά ερμήνευσε αξιοπρεπώς το κομμάτι. Από τις λίγες φορές που βλέπουμε όμορφα γραφικά και στο δάπεδο.

15. Ρουμανία (Paula & Ovi- “Miracle”)
Η γειτονική μας χώρα, σε μια όμορφη και έξυπνη παρουσίαση, άφησε καλές εντυπώσεις. Η Paula, με μαγικό τρόπο εμφανίζεται αλλού από εκεί που φαίνεται να είναι, εξαιτίας, ενός ολογράμματος, ενώ φωνητικά είναι πολύ καλοί. Φόντο με χρυσές πεταλούδες που σχηματίζουν μία καρδιά για φινάλε, σε μια συμμετοχή που χρησιμοποιεί όλα τα προτερήματα της σκηνής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here