15/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίστηκαν οι πρόβες για το δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού. Γκρίνιες και παράπονα πάντα υπάρχουν, όλες τις χρονιές, αλλά στο μόνο που συμφωνούν όλοι φέτος είναι ότι η σκηνή είναι πάρα πολύ ωραία. Πάμε να δούμε τι έγινε σήμερα με τις χώρες που απαρτίζουν το δεύτερο μισό του 1ου ημιτελικού…

Πρόβα και για τη Κύπρο και την Ήβη Αδάμου...

Ισραήλ: Time λέγεται το τραγούδι. Σχετικό με το χρόνο, τι είναι? Τα ρολόγια φυσικά… οπότε για φόντο έχουν ρολόγια σε διάφορες μορφές! Αν και καλοί φωνητικά οι Izabo, έχουν ένα μάλλον αδιάφορο κομμάτι, χλωμό να καταφέρει κάτι. 

———————

Σαν Μαρίνο: Το τραγούδι για το facebook είναι, λογικό να έχει για φόντο διάφορα πρόσωπα. Στο κέντρο υπάρχει ένα λάπτοπ με στρασάκια και φαίνεται καθαρά και η εταιρία του (Θα πρέπει να βρουν τρόπο να την κρύψουν!)… Έχουν και χορευτές που κρατάνε ipad για να πλαισιώσουν την Valentina Monetta… Τα σχόλια ειλικρινά
δικά σας!

———————

Κύπρος: Εξαιρετική! 4 κοπέλες πλαισιώνουν την χαμογελαστή και πολύ χαλαρή Ήβη, ανεβασμένη σε ένα βάθρο που έχει στη βάση του βιβλία, με ένα χορευτικό που ταιριάζει απόλυτα στη μουσική. Στα φωνητικά αντί για την Έλενα Πατρόκλου, είναι ο στιχουργός του τραγουδιού. Το φόντο είναι ανάγλυφες διακοσμήσεις. Σίγουρα μια από τις πιο προσεγμένες παρουσίες.

———————

Δανία: Δεν αποχωρίστηκε τελικά η Soluna Samay ούτε το καπέλο της, ούτε την κιθάρα της, ούτε το κόκκινο τζάκετ, όπως και αρχικά την είχαμε δει. Αρκετά καλή φωνητικά, με ωραίο …πορτοκαλοκοκκινοκεραμιδοκανελί χρώμα για φόντο! Τι νομίζατε, μόνο η κα. Μοιραράκη θα τα λέει αυτά τα χρώματα?! Απέσπασε πολύ θετικές κριτικές μέσα στο στάδιο...

———————

Ρωσία: Οι λατρεμένες γιαγιάδες, ήταν πολύ χαλαρές πάνω στη σκηνή. ‘Party for everybody’ τραγουδάνε και μάλλον θα παρασύρουν τον κόσμο στο πάρτι τους! Υπήρχε και ένας φούρνος, που λογικά θα είναι κάτι που θα ανακαλύψουμε στην πορεία σε τι χρησιμεύει. Κρυμμένοι άσσοι ή καμιά ωραία τυρόπιτα…?! Θα πάνε πολύ καλά να μου το θυμηθείτε!

———————

Ουγγαρία: Ατμοσφαιρικό κομμάτι, με ενδιαφέροντα γραφικά, αν και αντιμετώπισε προβλήματα ο τραγουδιστής του συγκροτήματος φωνητικά. Μην ξεχνάμε είναι και οι πρώτες πρόβες μονάχα.

———————

Αυστρία: Εδώ τι να σχολιάσω… το τραγούδι, τους τραγουδιστές ή μήπως το poll dancing που κάνουν 3 μαύρο-κιτρινό ντυμένες κοπέλες από πίσω!?! Παραπέμπει σε club η όλη διάθεση του κομματιού και το φόντο φυσικά. Συμμετοχή που έχει διχάσει πολλούς!

———————

Μολδαβία: Αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη ο Pasha Parfeny, μιας που το κομμάτι δεν είναι και τόσο καλό. Χαλαρός, άνετος και ιδιαίτερα συμπαθής θα κερδίσει τον κόσμο! Συνοδεύεται επί σκηνής από 5 κοπέλες, και ναι δυστυχώς …καβαλάει και πάλι μια κοπέλα σαν να είναι γαϊδουράκι! Είδατε το είπα πολύ γλυκά!

———————

Ιρλανδία: Τα δίδυμα αδερφάκια, οι Jedward, που τους είδαμε πέρσι, τους βλέπουμε και φέτος. Άλλοι θεωρούν ότι ήταν καλύτεροι πέρσι, άλλοι φέτος. Πάντως έχουν ωραία γραφικά στο background που σχετίζονται με νερά (για να υποστηρίξουν και το τίτλο του κομματιού βεβαίως βεβαίως – ‘Waterline’) και ένα σιντριβάνι, ναι αλήθεια σας λέω, πάνω στη σκηνή που μπαίνουν και μέσα! Βγάζει και νερά…!

———————

Εδώ τελείωσαν οι πρόβες του 1ου ημιτελικού. Η Ελλάδα θα έχει τις επόμενες πρόβες της την Πέμπτη στις 10:30. Σειρά έχουν οι πρόβες του 2ου ημιτελικού. Για να δούμε και εκεί τι θα δούμε… Τα λέμε λίαν συντόμως!

Στο μεταξύ δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη πρόβα της Κύπρου, όπως τις δημοσίευσε το eurovision.tv

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας που ήταν εξαιρετική η πρόβα της!!!

    ΥΓ: Θα βάλω και τη γιαγιά μου φέτος να δει Eurovision, μήπως του χρόνου αντί να απλώνει τραχανά στο χωριό να μας εκπροσωπήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here