15/4/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μεγάλη Τρίτη σήμερα, και στις εκκλησίες θα ακουστεί το πολύ όμορφο τροπάριο της Κασσιανής. Ως τότε όμως, θα ξεφύγουμε εμείς λιγάκι και θα ακούσουμε 4 ακόμη τραγούδια που διεκδικούν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 10 Μαΐου. Πάμε λοιπόν…

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 9-12

Ιρλανδία: Can-Linn ft Kasey Smith –‘ Haertbeat’

Η βασίλισσα της Eurovision, όπως την αποκαλούν, αν και τα τελευταία χρόνια …κάπου της έχει πέσει το στέμμα της και δεν το βρίσκει, κατεβαίνει στο διαγωνισμό με την 23χρονη Kasey Smith και το κομμάτι Heartbeat’. Με ένα pop κομμάτι με ωραίο ρυθμό και μια πολύ όμορφη κοπέλα στην ερμηνεία, η Ιρλανδία βλέπει άνετα τελικό αλλά χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις για μια καλή θέση εκεί. Χαμένο το στέμμα και φέτος!

can_linn_2014_04_01

‘Κράτα το κεφάλι σου πάνω από το νερό
Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να σπάσουμε το όριο
Κρατήσου απ’το καρδιοχτύπι μου
Το καρδιοχτύπι μου, το καρδιοχτύπι μου…
Αντιμετώπισε τον κίνδυνο και το αύριο

Είσαι ονειροπόλος και δεν ξέρεις…’

Λευκορωσία: Teo –‘Cheesecake’

Τι να πρωτοπούμε εδώ! Μέσα σε περίοδο νηστείας, η Λευκορωσία και ο Teo μας προσφέρουν Cheesecake… Η ψυχοκόρη της Ρωσίας φέτος μας παρουσιάζει ένα χαρούμενο ποπ κομμάτι, χωρίς καμία ιδιαιτερότητα, με έναν παιδικό στίχο, και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτό το τραγούδι ήταν ότι καλύτερο είχε να στείλει. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για αυτήν. Θα’ναι μεγάλο σοκ αν περάσει στο τελικό! Σίγουρα δε θα  ψηφιστεί από ανθρώπους που βρίσκονται σε …δίαιτα. Έχει πολλές θερμίδες το άτιμο το cheesecake!

teo_2014_04_01

‘Δε θέλω να είμαι το παιχνίδι σου σήμερα
Δεν πρόκειται να είμαι το αγόρι σου, είναι πολύ αργά,
Ψάχνω όλους τους χάρτες προσπαθώντας να ξεφύγω
επειδή βαρέθηκα να είμαι το γλυκό σου cheesecake..’

Fyrom: Tijana Dapcevic –‘To the sky’

Η ΠΓΔΜ μετά την περσινή παρωδία που έστειλε, φέτος μας έρχεται με ένα κλασικό κομμάτι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Eurovision. Με dance ρυθμό, ανεβαστικό αρκετά, και πιθανολογώντας ότι επί σκηνής θα έχουμε και μπαλέτο, θα διεκδικήσει την είσοδο της στο μεγάλο τελικό. H Tijana είναι έμπειρη και εντυπωσιακή. Δεν έχει μπει ποτέ στην δεκάδα η χώρα. Και μάλλον ούτε και φέτος θα τα καταφέρει. Δεν πειράζει, next time!

tijana_2014_04_01

‘Πού πάμε τώρα;…Στον ουρανό, εσύ κι εγώ..
Πού πάμε τώρα;…Στ’αστέρια, να λάμψουμε τόσο έντονα
σ’ολόκληρο τον ουρανό…Πού πάμε τώρα;’

Ελβετία : Sebalter –‘Hunter of the stars’

Στην 12η θέση, λίγο πριν από εμάς δηλαδή, θα εμφανιστεί η Ελβετία με τoν Sebalter και το συμπαθητικό τραγούδι του  ‘Hunter of the stars’. Ένα γλυκό κομμάτι, το όποιο είναι πάνω του μέτριου, αλλά η χώρα έχει έλλειψη συμμάχων. Φυσικά ο νους μας εμάς δε θα είναι εκεί, αλλά στη συμμετοχή που θα ακολουθεί! Από το 2007 έως το 2013 η χώρα έχει περάσει μόνο μια φορά σε τελικό.

sebalter_2014_04_01

‘Θέλεις να φύγω, θέλεις να φύγω
Γιατί νομίζεις ότι λέω ψέματα, γιατί νομίζεις ότι λέω ψέματα
Όχι, άνοιξε την πόρτα
Επειδή απόψε δεν μπορώ να βγω να κυνηγήσω αστέρια (όνειρα), όχι όχι…’

———————-

Και κάπου εδώ κλείνει και το τρίτο μέρος της παρουσίασης. Μη χάσετε αύριο το 4ο και τελευταίο μέρος του δεύτερου ημιτελικού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here