11/4/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Τη σκυτάλη μετά τον πρώτο ημιτελικό, παίρνει ο δεύτερος ημιτελικός που θα γίνει στις 8 Μαΐου όπου και διαγωνίζεται και η Ελλάδα. Πάμε σιγά σιγά να δούμε τους αντιπάλους μας, σύμφωνα με την σειρά εμφάνισης τους, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι θα ακούσετε…

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 1-4

Μάλτα: Firelight – “Coming home”

Η Μάλτα φέτος θα ανοίξει τον 2ο ημιτελικό, μιας που εμφανίζεται πρώτη, και την εκπροσωπεί το πενταμελές συγκρότημα Firelight με αρχηγό τον Richard Edward Micallef, ο οποίος είναι και στα φωνητικά. Ένα γλυκανάλατο country κομμάτι, χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες για πρωτιά, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στο αν η χώρα θα δώσει για 5η συνεχόμενη φορά το 12αρι της στο τελικό στο Αζερμπαϊτζάν! Τυχαίο? Δεν νομίζω! Παίζεται αν θα καταφέρει η Μάλτα να μπει τελικό.

firelight_2014_04_01

“Έρχομαι σπίτι, έρχομαι σπίτι…
Προσπαθώ να βρω τις λέξεις τι σημαίνεις για μένα,
θα ανοίξω τα μάτια σου για να δεις τι εννοώ…”

Ισραήλ: Mei Finegold – “Same Heart”

Έχοντας από το 2011 να γευτεί τη χαρά του τελικού, το Ισραήλ στέλνει με απευθείας ανάθεση φέτος την γοητευτικότατη Mei Finegold, και το δυναμικό ποπ κομμάτι της ‘Same heart’. Έντονο κομμάτι, που θα ξεσηκώσει το κοινό, υποθέτοντας ότι θα έχει και μια ανάλογη σκηνική παρουσία και το Ισραήλ να θεωρείται δικαίως ένα από τα σίγουρα φαβορί για την πρόκριση στο τελικό της 10ης Μαΐου. Συμμετέχοντας από το 1973, η χώρα έχει 3 πρωτιές στο ενεργητικό της.

mei_finegold_2014_04_01

“Και είναι ώρα ν’ανοίξω τα μάτια μου και ν’αναγνωρίσω πως
δε χτυπάμε σαν ίδια καρδιά…
Σε βγάζω από πάνω μου, δεν είσαι πια κομμάτι μου,
Δε χτυπάμε σαν ίδια καρδιά…”

Νορβηγία: Carl Espen – “Silent Storm”

Πολλοί το αγαπούν και θεωρούν ότι χτυπάει πρωτιά! Άλλοι το θεωρούν ένα μονότονο και καταθλιπτικό κομμάτι. Όπως και να έχει, στην τρίτη θέση θα εμφανιστεί η Νορβηγία και ο Carl Espen με την μπαλάντα ‘Silent Storm’. Γραμμένο από την ξαδέρφη του Josephin Winther, πρόκειται για ένα δυνατό τραγούδι, με έντονο συναίσθημα και ίσως από τους πιο όμορφους μελαγχολικούς στίχους για φέτος στο διαγωνισμό. 11 φορές η χώρα έχει έρθει πρώτη …από το τέλος! Μεγάλο φαβορί όμως στα στοιχήματα φέτος.

carl_espen_2014_04_01

“Και υπάρχει μια σιωπηλή καταιγίδα μέσα μου, που ψάχνει δικό της σπίτι…
Ελπίζω κάποιος να με βρει, και να μου πει ότι ανήκω κάπου.
Θα περιμένω για πάντα, μια ζωή.
Υπάρχει μια σιωπηλή καταιγίδα μέσα μου.
Κάποια μέρα θα είμαι ήρεμος…”

Γεωργία: Mariko & The Shin – “Three minutes to earth”

Και πάνω που αναρωτιέσαι ποιος θα έρθει …τελευταίος φέτος, εμφανίζεται ως δια μαγείας στην 4η θέση του Β’ ημιτελικού η Γεωργία και σου λύνει την απορία! Το συγκρότημα ‘The Shin’ και η Mariko Ebralidze θα είναι οι 7οι εκπρόσωποι της χώρας και αν κρίνουμε από το κομμάτι τους και οι χειρότεροι έως τώρα. Ένα εκκεντρικό-διαφορετικό κομμάτι, χωρίς καμία κορύφωση, που βαδίζει εξαιρετικά στα όρια της αδιαφορίας.

mariko_the_shin_2014_04_01

“Ειρήνη και φως παντού…
σηκώστε τα μπουμπούκια του ουράνιου τόξου από τον ουρανό,
όλες οι προσπάθειες, όλα τα γιατί…
Τρία λεπτά στη Γη για εμένα κι εσένα,
δείξτε μας τη σκάλα να επιστρέψουμε στη Γη…’

Και κάπου εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος παρουσίασης των τραγουδιών του 2ου ημιτελικού. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για την Μ.Δευτέρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here