9/4/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει η Κυριακή Μπαμπάνη

Μέσα από τις σελίδες του MusicCorner.gr παρουσιάζουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον φετινούς ημιτελικούς και τον τελικό της Eurovision…

Κάθε μέρα θα σας ενημερώνουμε για 4 τραγούδια, με βάση τη σειρά που θα εμφανιστούν στον α’ και στον β’ ημιτελικό!

Stay tuned!

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 9-12

Κι ήρθε η ώρα σήμερα να περάσουμε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στην Κοπεγχάγη, ξεκινώντας από την Ουκρανία που θα εμφανιστεί στην 9η θέση.

Ουκρανία: Maria Yaremchuk – Tick-Tock

Η νέα και όμορφη Maria Yaremchuk θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία θέλοντας να κάνει η καρδιά του ανδρικού πληθυσμού «τικ- τοκ» στα λικνίσματα της! Ένα εύκολο «πιασάρικο» τραγούδι που μένει στη μνήμη και σίγουρα θα δούμε στο τελικό, αφού θα το στηρίξουν οι χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ που διαγωνίζονται στον ημιτελικό. Η σκηνοθεσία της ερμηνείας στη σκηνή είναι δια χειρός του βρετανού χορογράφου Francisco Gomez.

eurovision_ukraine_yaremchuk_2014_04

«Τικ τοκ
Τρικι τρικι τοκ τοκ τοκ
Ο ρυθμός του ρολογιού
δεν μπορεί να εξαγοράσει την αγάπη μου
Ξέρεις
Μωρό μου, όταν μιλάς, μιλάς, μιλάς
Με κάνεις να φεγγοβολώ
H αγάπη μου δεν εξαντλείται, αγόρι»

Βέλγιο: Axel Hirsoux – Mother

Πολύ δυναμικά θα εμφανιστεί φέτος το Βέλγιο στην 10η θέση εμφάνισης, με τον 32χρονο Axel Hirsoux να μας τραγουδάει, με την πραγματικά εντυπωσιακών δυνατοτήτων φωνή του, για τη «Μητέρα». Το τραγούδι είναι σε στίχους και μουσική του βρετανού Ashley Hicklin που είχε γράψει και τη συμμετοχή της χώρας το 2010 «Me and my guitar», η οποία κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό και φέτος στοχεύει –γιατί όχι;- σε μια ακόμη υψηλότερη θέση!

eurovision_belgium_hirsoux_2014_04 «Και για ακόμη μια φορά, μητέρα
Είσαι ακριβώς εκεί, μητέρα
Είσαι το φως που με οδηγεί
Ο ώμος μου, το καταφύγιο μου, ο δορυφόρος μου
Είμαι αδύναμος, είσαι φωτεινή»

Μολδαβία: Cristina Scarlat – Wild Soul

Μια σκοτεινή και πολύ ενδιαφέρουσα συμμετοχή φέτος , είναι αυτή της Μολδαβίας με την «άγρια ψυχή» της Cristina Scarlat που εμφανίζεται στην 11η θέση. Χωρίς αισθήματα ελέους και με πολύ δυναμισμό, έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στον τελικό, όπως λένε τα στοιχήματα αλλά και οι φαν… Στίχους και μουσική έχουν γράψει οι Ivan Aculov και Lindia Scarlat… Σκοτεινιάστε… ή απολαύστε το!

eurovision_moldavia_scarlat_2014_04

«Έλεος, δεν έχω αισθήματα ελέους
Η μοίρα με άφησε τόσο άδεια
Άδεια στην καρδιά μου και στο πνεύμα σου
Η υπομονετική μου μάχη με την αδιαφορία μας
Μάχη για να νικήσουμε όσα είμαστε και μπορούμε να είμαστε»

Άγιος Μαρίνος: Valentina Monetta – Maybe

Ναι, ναι καλά βλέπετε! Η αγαπημένη μας Valentina Monetta είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εδώ χωρίς να το βάζει κάτω προσπαθώντας να περάσει με τη χώρα της στον τελικό… Ίσως περάσει τελικό… ίσως και όχι, όπως είναι και ο τίτλος του τραγουδιού “Maybe” που θα ερμηνεύσει στη 12η θέση η γλυκιά Valentina. Γραμμένο από τους Ralph Siegel και Mauro Balestri που είχαν γράψει και την περσινή της συμμετοχή με τίτλο “Crisalide (Vola)”, η οποία κατέληξε κυριολεκτικά μια ανάσα έξω από τον τελικό τερματίζοντας στην 11η θέση του ημιτελικού! Είτε περάσει ή όχι, η Valentina είναι σίγουρα ένα φαινόμενο στην ιστορία του διαγωνισμού…

eurovision_san_marino_monetta_2014_04

«Ίσως εσύ κι εγώ είμαστε δάκρυα από τον ουρανό
Ας γεμίσουμε τη θάλασσα αιώνια
Ίσως μπορούμε να προσπαθήσουμε
Να δοκιμαστούμε απέναντι στο φόβο της ατέλειωτης νύχτας»

Μείνετε συντονισμένοι για το αυριανό 4ο και τελευταίο μέρος του πρώτου ημιτελικού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here