7/5/2014
www.musiccorner.gr
Γράφουν η Κυριακή Μπαμπάνη

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision στη Κοπεγχάγη στην B&W Hallerne με μεγάλες εκπλήξεις στα αποτελέσματα και ένα πραγματικά πολύ όμορφο τηλεοπτικά σόου, γεμάτο εφέ, ίσως από τα καλύτερα που έχουν γίνει στην ιστορία του διαγωνισμού κι εμπνευσμένα interval acts στα διαλείμματα. 16 χώρες έδωσαν μάχη για να περάσουν τελικό αλλά μόνο 10 τα κατάφεραν…

eurovision_a_semifinal_2014_05_03

Τη βραδιά του ημιτελικού άνοιξε η περσινή νικήτρια Emmelie de Forest ερμηνεύοντας συνοδεία παιδικής χορωδίας το περσινό νικητήριο της τραγούδι Only Teardrops. To σόου παρουσιάστηκε από τους Lise Rønne, Nikolaj Koppel και Pilou Asbæk.

eurovision_a_semifinal_2014_05_02

Οι χώρες που θα ξανα-δούμε στο τελικό είναι οι :

Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο με μια πραγματικά πολύ αξιόλογη ερμηνεία του Sergej Cetkovic που συγκίνησε το κοινό κι εντυπωσίασε με τη μπαλαρίνα – πατινέρ επί σκηνής θα βρεθεί στο τελικό και θα εμφανιστεί στo πρώτο μισό του τελικού του Σαββάτου.

eurovision_a_semifinal_2014_05_13_montenegro

Oυγγαρία

Η Ουγγαρία παρουσίασε μια αρκετά αγχωμένη ερμηνεία από τον András Kállay-Saunders που όμως λόγω του πολύ ισχυρού μηνύματος του τραγουδιού “Running” και της πολύ καλοστημένης σκηνικής παρουσίασης θα βρεθεί στο τελικό με μεγάλες αξιώσεις και θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

eurovision_a_semifinal_2014_05_14_hungary

Ρωσία

Αν και αποδοκιμάστηκε έντονα την ώρα των αποτελεσμάτων εξ αιτίας των πολιτικών γεγονότων, η Ρωσία θα βρεθεί στο τελικό με τις δίδυμες Tolmachevy Sisters και το “Shine” σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού που για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε με το στήσιμο επί σκηνής. Η χώρα θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του τελικού.

eurovision_a_semifinal_2014_05_08_russia

Αρμενία

To απόλυτο φαβορί του τελικού για νίκη φυσικά και πέρασε στο τελικό με τον Aram ΜP3 να δίνει μεν μια αγχωμένη αλλά πολύ δυνατή ερμηνεία με το “Not alone“. Πολύ καλά εφέ στο background, φωτιές κι αέρας επί σκηνής, αποτέλεσαν συστατικά της επιτυχίας. Το φαβορί όλων των γραφείων στοιχημάτων θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του τελικού.

eurovision_a_semifinal_2014_05_04_armenia

Αζερμπαϊτζάν

Μια συμμετοχή που δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα σκηνικά παρά την παρουσία της ακροβάτισσα. Η Dilara μάλλον δεν έδωσε και το καλύτερο της εαυτό ερμηνευτικά, ωστόσο έχουμε να κάνουμε με ένα τραγούδι που αναμένονταν να περάσει έτσι κι αλλιώς λόγω επιτροπών. Αζερμπαϊτζάν είναι αυτό …μην εκπλαγείτε αν δείτε το “Start a fire” ψηλά στον τελικό!

eurovision_a_semifinal_2014_05_09_azerbaijan

Σαν Μαρίνο

Ναι! Η απόλυτη έκπληξη της βραδιάς! Η Valentina Monetta έπειτα από τρία έτη συνεχούς προσπάθειας στέλνει το Σαν Μαρίνο στον τελικό ή ίσως απλά οι fans …να μη ήθελαν να την δουν και του χρόνου πάλι! Σαν αναδυόμενη Αφροδίτη με ένα γιγάντιο κοχύλι από πίσω της η γλυκιά Valentina ερμήνευσε αρκετά αγχωμένα και τρεμάμενη το “Maybe” και δίνει τη πρώτη συμμετοχή της χώρας στο τελικό. Θα εμφανιστεί το Σάββατο στο δεύτερο μισό του τελικού…

eurovision_a_semifinal_2014_05_11_san_marino

Ουκρανία

Η Ουκρανία με την σούπερ –σέξυ Mariya και το …χαμστεράκι-χορευτή της θα είναι στον τελικό αφού έδωσε ένα καταπληκτικό σόου. Μπορεί ερμηνευτικά να έγιναν κάποια λάθη αλλά ο σκηνοθέτης της βραδιάς φρόντισε να της συγχωρεθούν αναδεικνύοντας τα κάλλη της! Η Ουκρανία θα εμφανιστεί στον τελικό με το “Tick-Tock” παρά τα πολιτικά γεγονότα στη χώρα, στο πρώτο μισό της βραδιάς.

eurovision_a_semifinal_2014_05_10_ukraine

Σουηδία

Το αμέσως μεγαλύτερο φαβορί μετά την Αρμενία , η Σουηδία, φυσικά και θα βρεθεί στο τελικό του Σαββάτου μετά από μια εμφάνιση  με αέρα νικητή από τη Sanna Nielsen που ερμήνευσε το “Undo“. Η Σουηδία θα εμφανιστεί  στο πρώτο μισό του τελικού.

eurovision_a_semifinal_2014_05_06_sweden

Ολλανδία

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η συμμετοχή της Ολλανδίας που με την απλότητα της σκηνικής παρουσίας και την άψογη ερμηνεία των The Common Linnets περνά στον τελικό και ανεβαίνει κατακόρυφα στα γραφεία στοιχημάτων. Η Ολλανδία θα εμφανιστεί με το “Calm After The Storm” στο δεύτερο μισό του τελικού.

eurovision_a_semifinal_2014_05_12_netherlands

Ισλανδία

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη! Μια συμμετοχή που όλοι περιμέναν να διαγωνιστεί για τις τελευταίες θέσεις του ημιτελικού, πέρασε στο τελικό με κέφι, πολύχρωμα κοστούμια και πάνω από όλα «χωρίς προκαταλήψεις» (No Prejudice)  κάνοντας ακόμα και τους πιο κακοπροαίρετους να χαμογελάσουν με τη συμμετοχή! Η χώρα θα διαγωνιστεί το Σάββατο στο πρώτο μισό του τελικού.

eurovision_a_semifinal_2014_05_06_iceland

Οι χώρες που δε κατάφεραν να προκριθούν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου είναι οι Αλβανία που ήταν και άκρως αναμενόμενο να μείνει εκτός με μια κακοδουλεμένη μπαλάντα, η όμορφη Suzy της Πορτογαλίας παρά το πολύ καλό σόου που έδωσε, η Λετονία που δεν έψησε το κοινό με το κέικ της , η Εσθονία που παρά τον εντυπωσιακό χορό και την ερμηνεία της Tanja μένει εκτός τελικού, η Μολδαβία με το «Game of thrones», όπως σχολίασε τη συμμετοχή και η παρουσιάστρια της Ελληνικής Τηλεόρασης κα Κοζάκου, μένει εκτός αφού τελικά το κοινό δεν έδειξε «έλεος» και τέλος το Βέλγιο που δε κατάφερε τελικά να συγκινήσει με τη μπαλάντα για τη «μητέρα» παρ’ ότι τα στοιχήματα το ήθελαν στον τελικό.

eurovision_a_semifinal_2014_05_05_estonia
Εσθονία… Έμεινε εκτός τελικού παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις της Tanja σε χορό και τραγούδι συγχρόνως…

Συνέχεια έχει τη Πέμπτη 8 Μαΐου, με τον δεύτερο ημιτελικό στον οποίο διαγωνίζεται και η χώρα μας! Καλή μας επιτυχία!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μεγάλα φαβορί και το stage τα έσπασε με τα νέα εφέ! άντε να δούμε τι θα γίνει με την ελλαδάρα μας!! RISE UP!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here