ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

 

Συμμετέχει η Ζηνοβία Αρβανιτίδη

“Νο σμόκιν”

Η μουσική κόντρα στις απαγορεύσεις !!!

Χορηγός επικοινωνίας : www.musiccorner.gr

Στο Ζυγό από τις 29 Ιανουαρίου 2010

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας χρωστούσαν αυτή την μουσική  συνάντηση πολύ καιρό ο ένας στον άλλο. Δυναμικοί εκπρόσωποι της ελληνικής δισκογραφίας και οι δύο, μοιράστηκαν για πρώτη φορά τη σκηνή τον προηγούμενο μήνα στην Αποθήκη του Μύλου στη Θεσσαλονίκη, όπου έσπευσε ένα κοινό διψασμένο για μουσική κόντρα σε απαγορεύσεις.

Καλεσμένοι στο επί σκηνής πάρτι τους στην Αθήνα είναι η Αφροδίτη Μάνου το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα» και η Ζηνοβία Αρβανιτίδη.

Καλλιτέχνες κόντρα στην ανία της τυποποίησης και της επανάληψης, προτάσσουν στις καθημερινές απαγορεύσεις το δικό τους «όχι» και επιλέγουν να κάνουν συναυλίες με τίτλο «Νο Σμόκιν» βγάζοντας τη γλώσσα στη γνωστή επίσημη  επιβολή.

Ο Γιάννης και ο Λαυρέντης συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία αρκετά χρόνια πριν στο single Εφάπαξ και στο CD Ξύλινο αλογάκι, αλλά δεν έχουν ποτέ συνυπάρξει σε live εμφανίσεις. Με βαρύ φορτίο στις αποσκευές τους το καλλιτεχνικό δυναμικό τους, ορίζουν προορισμό την κατάρρευση της σοβαροφάνειας και φτιάχνουν μία μουσική παράσταση με πολύ χιούμορ αντλώντας ιδέες από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις γύρω τους…

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σπάνια περίπτωση συνθέτη και ερμηνευτή, φέρνει στη σκηνή μία αφοπλιστική ειλικρίνεια, τραγούδια τρυφερά κι εκρηκτικά, ειρωνικά και σουρεάλ, μελωδίες που μπορεί να κρύβουν μία μικρή θλίψη ή να προετοιμάζουν μια μεγάλη επανάσταση!

Ο Γιάννης Κότσιρας ρίχνει στο τραπέζι το χαρτί της ερμηνείας και ποντάρει στις δυνατότητές του να φλερτάρει με το έντεχνο και το ροκ με το ίδιο πάθος. Ο ίδιος έχει να διαλέξει από ένα πλούσιο προσωπικό ρεπερτόριο χωρίς να διστάζει να πρωτοτυπήσει.

Η Αφροδίτη Μάνου, τραγουδίστρια που είναι δύσκολο να χωρέσει κανείς κάτω από μία ετικέτα, συνθέτης και στιχουργός η ίδια, έρχεται στο πάρτυ με αποσκευές γεμάτες τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Τα «Κίτρινα Ποδήλατα», δηλαδή ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς έχουν κατακτήσει το κοινό με τη δυναμικότητά τους πάνω στη σκηνή. Με τραγούδια άλλοτε τρυφερά και άλλοτε κόντρα στο ρεύμα, φέρνουν τα δικά τους λυρικά, ροκ ακούσματα.

Συμμετέχει η Ζηνοβία Αρβανιτίδη.

Το σκηνικό για το πάρτυ τους στήνεται αυτή τη φορά στο Ζυγό.

Εκτός ίσως από το … «σμόκιν».

«ΖΥΓΟΣ»

Κυδαθηναίων 39, Πλάκα

Τηλ. κρατήσεων: 210  3241610

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here