Συνέντευξη στον Παύλο Ζέρβα

** Οι Second Skin είναι η Sunny Μπαλτζή και η Iωάννα Μεταξά. Για λογαριασμό τους μας μίλησε η Sunny…

1. Τι είναι αυτό που σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με τη Eurovision και τι περιμένετε να αποκομίσετε εσείς καλλιτεχνικά από αυτή τη συμμετοχή;
Second Skin : Δεν μας παρακίνησε κάτι και ούτε το επιδιώξαμε, έτσι ήρθαν τα πράγματα και ποτέ δεν αρνούμαι να παρουσιάσω την δουλειά μου, καλλιτεχνικά. Δεν νομίζω να μου δώσει κάτι η eurovision πέρα από την εμπειρία της συμμετοχής. Άλλωστε οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που ορίζουν τον χώρο και δείχνουν το έργο τους, ο χώρος δεν μπορεί να δώσει κάτι αν δεν υπάρχει τέχνη.

2. Μιλήστε μου για το τραγούδι που θα παρουσιάσετε στον ελληνικό τελικό… (ρυθμός, γλώσσα, δημιουργοί, ύφος και ότι άλλο θέλετε).
Second Skin :
 Είναι ένα τραγούδι που έγραψα και συνέθεσα η ίδια. Μιλάει για την δυνατότητα να βιώνουμε την ζωή μας σαν μια περιπέτεια, να ψαχνουμε την αλήθεια μέσα μας, μέσα στην αθωότητα των πραγμάτων και στην αλήθεια τους. Να βλέπουμε την ζωή με άλλο μάτι πιο παραμυθένιο αλλά και συγχρόνως πιο ουσιαστικό, να ζούμε σε ότι η ψυχή μας προστάζει και διεγείρει το μυαλό μας. Με την φαντασία μπορούμε να βιώνουμε το ανέφικτο και πολλές φορές να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Το τραγούδι είναι electro rock και τα υπόλοιπα …θα τα δείτε και θα τα ακούσετε επί σκηνής.

3. Η χορογραφία και η σκηνική παρουσία παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τη καλή φωνή και το καλό τραγούδι, σ’ αυτό το θεσμό;
Second Skin : Σίγουρα η eurovision είναι ένα οπτικοακουστικό θέαμα αν και συνταγές όπως έδειξε η ιστορία δεν υπάρχουν. Ο κόσμος πια δεν αναζητά μόνο να “χορτάσει” το μάτι του με ένα καλό θέαμα αλλά με κάτι που να του γεμίσει την ψυχή και να του “μείνει” αυτό το κάτι φεύγοντας.

4. Οι πολιτικού χαρακτήρα «συμμαχίες» και το έντονο «παρασκήνιο» που συνήθως επικρατεί, καταστρέφουν τον θεσμό; Σας φοβίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λίγες τέτοιες «συμμαχίες»;
Second Skin :
 Ο φόβος είναι μεγάλη λέξη …δεν με φοβίζει τίποτα. Ούτε πιστεύω σε συμμαχίες και παρασκήνια τα οποία είναι ένα πάρα πολύ καλό άλλοθι για να καλύπτουμε τις “αποτυχίες” μας. Εξάλλου ένας διαγωνισμός είναι, μια ανάλαφρη μουσική σκηνή… μην τρελαθούμε κι όλας. Τα καλά τραγούδια πιστεύω πως δεν χάνονται είτε έχουν τύχη στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είτε όχι, θα βρουν τον δρόμο τους και εκτός eurovision.

5. Ανεξάρτητα από τη Eurovision, ποιο είναι το επόμενο βήμα στη καριέρα σας;
Second Skin : Το επόμενο βήμα της “καριέρας” μου δεν το ξέρω, ποτέ δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια απλά αφήνω το σύμπαν να με οδηγήσει και το ένστικτό μου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μουσική. 

6. Η παρουσία σας στη Eurovision αποτελεί για πολλούς έκπληξη! Ο ιδιαίτερος ήχος που παράγετε, πιστεύετε πως θα είναι τελικά το κλειδί της επιτυχίας τη βραδιά του τελικού;
Second Skin : Αυτό ακριβώς είναι που με ιντριγκάρει… Όμως θα προτιμήσω προς το παρόν να σιωπήσω μέχρι να μιλήσουμε με το τραγούδι μας και την σκηνική μας παρουσία ;-).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here