7/9/2011
www.musiccorner.gr

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας θα παρουσιαστεί μια σπουδαία μουσική παράσταση- αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του  θεμελιωτή του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκου Βαμβακάρη με τίτλο: «Απ’ τα ψεύτικα π’ ακούμε με το Μάρκο θα σωθούμε».

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Γιάννης Λεμπέσης και η οκταμελής ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα» έχουν επιλέξει 40 μουσικά και στιχουργικά αριστουργήματα του Μάρκου Βαμβακάρη με την επιμέλεια του Πάνου Σαββόπουλου που θα κάνει και την παρουσίαση της βραδιάς, με σπάνιο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό.

Θα ακουστούν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μάρκου (Φραγκοσυριανή, Τα ματόκλαδά σου λάμπουν, Βεργούλες, Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά…) αλλά και άγνωστα σπουδαία (Πλημμύρα, Σουλτάνα μαυροφόρα, Κορόιδο, Ξελογιασμένη…).

Οι μετρημένες και πανάκριβες νότες του Μάρκου και ο διαχρονικός στίχος του που θα πλημμυρίσουν το Κατράκειο το Σαββατόβραδο της 17ης Σεπτεμβρίου, θα δικαιώσουν το: «Αφήστε όλα τα ψεύτικα κι ελάτε στα ρεμπέτικα», που 30 χρόνια τώρα διαλαλούν ο Γιάννης Λεμπέσης και οι συνεργάτες του.

Ώρα έναρξης: 8:30μμ
Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here