17/5/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μπορεί να μας κοψοχόλιασαν, αλλά τελικά το ακούσαμε αυτό το περιβόητο “Greece“! Έστω και στο τέλος… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εισαγωγικά βίντεο, ένα ωραίο υπερθέαμα με διάφορα άτομα να πατάνε πάνω σε ένα πληκτρολόγιο με πατίνια και να αφήνουν διάφορα χρώματα. Η παρουσιάστρια Petra Mede με ένα, για μια ακόμη φορά, κακό φόρεμα, που ήταν σαν να την έχουν τυλίξει με χρυσό αλουμινόχαρτο και θα την χαρακτήριζα ως μία από τις πλέον αδιάφορες παρουσιάστριες της Eurovision. Δεν μακρηγόρησε και μας έβαλε κατευθείαν στο διαγωνισμό.

Πρώτη η Λετονία που βάζω στοίχημα ότι ο φίλτατος Γιάννης Φλωρινιώτης ζήλεψε τα ρούχα τους! Ή έστω εμπνεύστηκε για τα επόμενα! Δε μου έμεινε κάτι, ούτε και στους άλλους, και δεν πέρασε …ευτυχώς! Εν συνεχεία, το αδικημένο Σαν Μαρίνο, που με ένα πολύ όμορφο τραγούδι, εκτελεσμένο αρκετά καλά, έμεινε εκτός τελικού λόγω έλλειψης συμμαχιών. Φωτιά στα κόκκινα η Valentina Monetta, δεν τα κατάφερε να περάσει τη χώρα μια φορά έστω στον τελικό.

eurovision_san_marino_2013_05_01
Valentina Monetta – Σαν Μαρίνο

Τα λόγια για την επόμενη χώρα περισσεύουν, για την FYROM δηλαδή, μιας που η εξαίρετη Esma έκλεψε την παράσταση και αρκετά τόπια υφάσματος! Τι χάρη, τι σκέρτσο, τι νάζι, τι κούνημα, αλλά δεν τα κατάφερε! Κρίμα …τα συνολάκια που έραψε!

Έπειτα ο Φωκάς Ευαγγελινός μας έδειξε ότι όταν έχει έμπνευση μπορεί να κάνει θαύματα πάνω στη σκηνή! Το έκανε το θαύμα του για το Αζερμπαϊτζάν που με μία μέτρια μπαλάντα πέρασε στον τελικό και συνεχίζει την παράδοση του καλού πλασαρίσματος.

eurovision_azerbaijan_2013_05_01
Farid Mammadov – Αζερμπαϊτζάν

Πέμπτη εμφανίστηκε η Φινλανδία. Μια συμμετοχή που θα συζητηθεί πολύ και ο λόγος είναι η κίνηση της Krista Siegfrids στο τέλος του τραγουδιού που φίλησε στο στόμα μια χορεύτριά της! Γενικά με αυτή τη συμμετοχή οι Φινλανδοί καλλιτέχνες θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι σε μια πρόσφατη απόφαση του Φινλανδικού κοινοβουλίου, να μην εγκρίνει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Προφανώς αυτή η κίνηση βρήκε πολλούς θιασώτες και έτσι το τραγούδι ψηφίστηκε πολύ και πέρασε στον τελικό! Ωστόσο θα πρέπει να μάθουν στην ερμηνεύτρια ότι …μαδάμε ένα ένα τα πέταλα από την μαργαρίτα, όχι όλα μαζί, δε βγάζουμε τα νεύρα μας στο φυτό!

eurovision_finland_2013_05_01
Krista Siegfrids – Φινλανδία

Επίσης να θυμίσουμε ότι παλιότερα είχε γίνει θέμα με τις Ρωσίδες Tatu που ήθελαν κι αυτές να …φιληθούν επί σκηνής, αλλά τις απείλησαν να μη το κάνουν και τελικά το απέφυγαν! Τότε είχε γίνει μείζον ζήτημα! Φέτος;

Τέλος πάντων, θα συνεχίσω με τη Μάλτα και τον αοιδό που έκανε σίγουρα διαφήμιση για κάποια …οδοντόκρεμα της χώρας της, αφού είχε ένα μόνιμο ενοχλητικό χαμόγελο στα χείλη! Χαρούμενο τραγουδάκι, πέρασε κι αυτό αφήνοντας όμως άλλα καλύτερα απ’ έξω. Η Βουλγαρία ακολούθησε και τι κι αν έπεσε στα γόνατα σαν την Άννα Βίσση η Elitsa Todorova, τι κι αν έφερε τις φίλες της από το χωριό, δεν προκρίθηκε με ένα τραγούδι που είχε ενδιαφέρον γιατί απλά …διέφερε από τα υπόλοιπα!

eurovision_bulgaria_2013_05_01
Elitsa Todorova, Stoyan Yankulov – Βουλγαρία

Δε θα πω πολλά για τον Ισλανδό , μόνο το ότι πέρασε και εμφανισιακά κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει τον …Χριστό σε κάποια ταινία! Αδιάφορος εντελώς αλλά συμπλήρωσε όλο το πάνθεον της Σκανδιναβίας στο τελικό…

Και ναι Ελλάδα! Όλα καλά, ξεσηκώσαμε τον κόσμο απλά ο Αγάθωνας φαινόταν πολύ τρακαρισμένος και στα κοντινά του ήταν μάλλον κακός. Περάσαμε κι ας μας ανακοίνωσαν τελευταίους!

eurovision_greece_2013_05_04
Koza Mostra και Αγάθωνας για την Ελλάδα!

Εκτός τελικού το Ισραήλ που βγήκε μετά από εμάς με μια όμορφη ερμηνεία αλλά με το φερμουάρ στο φουστάνι της τραγουδίστριας που τα ‘χε τα κιλάκια της, να …ουρλιάζει! Στιλιστικά μάλλον κακή θα την χαρακτηρίζαμε. Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ξανά στο τελικό η Αρμενία με το οικολογικό της άσμα. Παντού φουλάρια έβλεπα, και έχω μια ένσταση. Αφού μιλούσε για το περιβάλλον, έπρεπε να σβήσει τα φώτα και να ανάψει κεράκια! Έχω άδικο;;;

eurovision_israel_2013_05_01
Moran Mazor – Ισραήλ

Η επόμενη συμμετοχή, πήρε τα γυαλιά από την τραγουδίστρια του Ισραήλ και τα έβαλε! Ο λόγος για την Ουγγαρία που πέρασε, προς έκπληξη όλων, αφήνοντας εμβρόντητους ακόμη και τους ίδιους! Σίγα μην πίστευαν ότι θα δουν τελικό φέτος!

Λίγα λόγια και καλά για το επόμενο κομμάτι, για τη Νορβηγία, που με αυτόν τον ιδιαίτερο ηλεκτρονικό ήχο στην μουσική, γιατί κάτι άλλο δε διαθέτει το τραγούδι, τα κατάφερε και μπήκε στο τελικό, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Στη 14η θέση η  Αλβανία με ένα κακό ροκ κομμάτι που δεν έπεισε κανένα. Από ευγένεια χειροκρότησαν μέσα στο στάδιο, πιστέψτε με!

eurovision_norway_2013_05_01
Margaret Berger – Νορβηγία

Μεγάλο φαβορί, που σίγουρα ψηφίστηκε από επιτροπές και δικαίως, η Γεωργία που διεκδικεί θέση στην 5αδα με αυτή την παρουσίαση. Πολύ καλές φωνές, πολύ καλό κομμάτι! Λίγο πριν το φινάλε, ανέβηκαν στην σκηνή …τα ΚΑΠΗ της Ζυρίχης! Ναι, μιλάω για την Ελβετία και τον …95χρόνο κύριο, ο οποίος έμοιαζε χαμένος πάνω στη σκηνή και αναρωτιόταν αν πήρε τα χάπια για την πίεση! Δεν θα την δούμε το Σάββατο…

eurovision_switzerland_2013_05_01
Takasa – Ελβετία

Και τέλος οι …”Δαίμονες” της Βίσση, …. εεε συγνώμη η Ρουμανία ήθελα να πω, που με το λυρικό στοιχείο μέσα στο τραγούδι και την ιδιαίτερη εμφάνιση της, τα κατάφερε και θα την ξαναδούμε το Σάββατο.

eurovision_romania_2013_05_01

Συνοπτικά οι χώρες που πέρασαν είναι οι εξής (με τη σειρά που ανακοινώθηκαν)

1) ΟΥΓΓΑΡΙΑ
2) ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
3) ΓΕΩΡΓΙΑ
4) ΡΟΥΜΑΝΙΑ
5) ΙΣΛΑΝΔΙΑ
6) ΝΟΡΒΗΓΙΑ
7) ΑΡΜΕΝΙΑ
8) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
9) ΜΑΛΤΑ
10) ΕΛΛΑΔΑ

eurovision_greece_2013_05_05
Η ελληνική συμμετοχή στο Green room…

Η Ελλάδα κληρώθηκε να συμμετέχει το δεύτερο μισό του τελικού, σε μια από τις θέσεις 14-26. Ποια ακριβώς θα είναι αυτή, θα ορίσουν σύντομα οι διοργανωτές (χωρίς κλήρωση, κάτι που έχει προκαλέσει εύλογες απορίες για αυτή τη πρακτική)…
Ραντεβού το Σάββατο λοιπόν!!!

eurovision_semifinal_b_winners_2013_05_14_02
Όλοι οι νικητές του β’ ημιτελικού, στη σκηνή!

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here