Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος

«Κάθε παραμύθι ξεκινάει με έναν λύκο. Και όπως σε όλα τα παραμύθια, έτσι και το δικό μας ξεκινάει με έναν λύκο… Σε αυτή τη περίπτωση ο λύκος είσαι εσύ. Κάθε λύκος αρέσκεται να κάνει εκπλήξεις σε μικρά κοριτσάκια».

Τα λόγια του Τζάχι Γκράντ (υποδύεται τον πατέρα του δολοφονημένου κοριτσιού) σου κόβουν την ανάσα. Γεμάτος αγωνία περιμένεις να συνεχίσει αλλά τι; Την ανατριχιαστική περιγραφή του πρωτότυπου παραμυθιού ή τον χορό των βασανιστηρίων πάνω στον ύποπτο και υπεύθυνο στα δικά του μάτια του καθηγητή; Οι Aharon Keshales, Navot Papushado στο σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν την κορυφαία για τον Κουέντιν Ταραντίνο ταινία της χρονιάς. Για το αν είναι κορυφαία δεν ξέρω, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν μπορείς να την ξεχάσεις εύκολα.

big_bad_wolves_afisa_2014_12

Τρεις άνδρες, μέσα από συγκυρίες βρίσκονται σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, ψάχνοντας απαντήσεις στο υπόγειο: o Γκίντι θέλει να βρει το πτώμα της κόρης του, που απήχθη και δολοφονήθηκε, ο Μίκι, γνήσιος αστυνομικός, αναζητά δικαιοσύνη και ο Ντρόρ καλείται να αποδείξει ότι είναι αθώος και να αντέξει τα όσα του επιφυλάσσει ο Γκίντι. Ο πατέρας ψάχνει για εκδίκηση, ο αστυνομικός για δικαιοσύνη και τα πάντα κρέμονται σε μια πολύ λεπτή κλωστή. Ποιο θα είναι το τέλος, πού είναι το πτώμα του μικρού κοριτσιού, ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος; Ερωτήματα που αντί να ξετυλίγονται γίνονται όλο και πιο περίπλοκα και κανείς δε θα σταματήσει μέχρι να μάθει αυτό που θέλει.

big_bad_wolves_2014_12

Ωμή, σκληρή και ειλικρινής μέχρι το κόκκαλο, με σκηνές που κόβουν την ανάσα, το “Big Bad Wolves” (“Στο Στόμα των Λύκων”) θα θυμίσει σε πολλούς το “Prisoners”. Με διαφορετικό τέλος και ακόμα πιο δύσβατη πλοκή, αυτή η ταινία δεν μπορεί παρά να σε καθηλώσει. Απροσδόκητο μαύρο χιούμορ, σχοινοβατεί ανάμεσα στο τι είναι δικαιοσύνη και τι εκδίκηση, ενώ η υποκριτική του Tzahi Grad αποτελεί ένα πέρασμα στον λαβύρινθο που κρύβει στο μυαλό του ένας μανιακός που δε θα διστάσει σε τίποτα, αρκεί να πετύχει αυτό που θέλει.

Σίγουρα από τις κορυφαίες ταινίες του 2014, όχι και από τις πιο ευχάριστες. Γιατί καμιά φορά ένα αθώο παιχνίδι όπως το κρυφτό, καταλήγει μοιραίο.

Η ταινία έρχεται στη μεγάλη οθόνη στις 8 Ιανουαρίου 2015 από τη Feelgood.

Σκηνοθεσία- Σενάριo: Aharon Keshales, Navot Papushado
Ηθοποιοί: Tzahi Grad (Gidi), Lior Ashkenazi (Micki), Rotem Keinan (Dror), Menashe Noy (Rami), Drir Benedek (Tsvika)

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here