Η πλέον πρωτότυπη ιδέα μιας «φρέσκιας» μουσικής παράστασης είναι γεγονός!

Ο καλλιτεχνικά ανήσυχος και πρωτοπόρος Άρης Δαβαράκης, δημιούργησε ένα ευρηματικό και ξεχωριστό μουσικό project, με πρωταγωνιστές δύο νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, τη Χριστίνα Σαμαρά και τον Σταύρο Νιφοράτο, ξεχωρίζοντας και προβάλλοντας επί σκηνής, τραγούδια σύγχρονων τραγουδοποιών, ερμηνευτών και στιχουργών που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν την τελευταία δεκαετία.

Η επιλογή μιας από τις πιο όμορφες μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας -αντί μιας μουσικής σκηνής- για να παρουσιαστεί αυτή η ιδέα και το στήσιμο αυτής της παράστασης ως διήγηση μιας ιστορίας μεταξύ δύο νέων ανθρώπων, είναι πρόταση και ένα δείγμα του τι μπορεί να παρουσιάσει στο παρόν, η νέα γενιά καλλιτεχνών, με αισθητική, άποψη και τέχνη.

Ο ίδιος ο εμπνευστής της, ο Άρης Δαβαράκης, στο παρακάτω σημείωμα φανερώνει κάποια από τα «μυστικά» της:
«“Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια ότι ψέμα στη ζωή μου και να πω”, έγραψε η Μαριανίνα Κριεζή. Και επειδή τα τελευταία χρόνια ακούμε από διάφορους ότι “δεν γίνεται τίποτα ενδιαφέρον πια στο τραγούδι” και ότι όλα γίνανε “κάποτε” (!), αποφασίσαμε με δυο μοναδικούς και σπάνιους νεότατους ερμηνευτές τη Χριστίνα Σαμαρά και τον Σταύρο Νιφοράτο να φτιάξουμε μια παράσταση με τραγούδια γραμμένα την τελευταία δεκαετία… το ένα καλύτερο από το άλλο.
Σκιαδαρέσες, Νίκος Μωραΐτης, Ευστάθιος Δράκος, Nalyssa Green, Vemily, Marina Satti, Κωστής Μαραβέγιας, Νεφέλη Φασούλη, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης, Monika, Vassilikos, Leon of Athens, Joanna Drigo, Alex Sid, Ουρανία Πατέλλη, Κατερίνα Πολέμη, Μαρίνα Σπανού, Μαρία Παπαγεωργίου, Opera Chaotique, The Speakeasies Swing Band, EKMEK, Μαρίζα Ρίζου, Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης, Απόστολος Κίτσος, είναι η πρώτη μας ύλη.
Η Aliki Peterson μας διέθεσε απλόχερα τον χώρο της -“Χώρος Τέχνης Ασωμάτων”- και επιμελείται και τους φωτισμούς της παράστασης. Ο Ivan Salfa έφτιαξε ένα εικαστικό σκηνικό με videos που “ταξιδεύουν” σε όλο τον πλανήτη και ο επίσης σπάνιος φίλος Σπύρος Λούκος, ενορχήστρωσε λιτά και φωτεινά όλα τα τραγούδια και παίζει κιθάρα και πλήκτρα. Δίπλα του ο Γιώργος Κατσάνος στο σαξόφωνο και τα πλήκτρα.
Ο Θανάσης Παντελιός ανέλαβε τον ήχο, η Βάσια Παππά φωτογράφησε και ο Γρηγόρης Μορίκης επιμελήθηκε το artwork της αφίσας μας.
Τέλος, η Κυριακή Αιλιανού και η Formiggart είναι πάντα εδώ και μας στηρίζουν, διακριτικά και αθόρυβα.
Ξεκινάμε την Κυριακή 3 Απριλίου και ξαναπαίζουμε την επόμενη Κυριακή 10 Απριλίου.
Σας περιμένουμε με χαρά!»
Άρης Δαβαράκης

Κυριακή 3 & 10 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Αγίων Ασωμάτων 6 – Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 211-8009838

Τιμή Εισιτηρίου: 12€

Προπώληση: TicketServices

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here