Το «Μοναστήρι» είναι διασκευή του θεατρικού έργου «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Federico Garcia Lorca, με επιρροές από τις «Αμαρτωλές Καλόγριες» του Pedro Almodovar, καθώς και από γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί ανά τον κόσμο στο παρελθόν.

Υπόθεση του έργου
Σε ένα μοναστήρι που βρίσκεται στο Τράσμοζ της Ισπανίας, χωριό που θεωρείται καταραμένο από τον 13ο αιώνα και είναι αφορισμένο από την καθολική εκκλησία, μια αυταρχική ηγουμένη θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τη θέση της και την οικονομική της ευημερία, με κάθε τρόπο, αψηφώντας τα θέλω και τα πιστεύω των υπολοίπων.

Η αδελφή Κατάρα, ικανή για όλα, γίνεται ηγουμένη στη θέση της αδελφής Γαλήνης και περισυλλέγει στο πλάι της, κορίτσια που κρίνει αυτή, ότι έχουν θέση στη μονή που θέλει να δημιουργήσει. Μαζί της η αδελφή Νυφίτσα και η αδελφή Κοπριά γίνονται υποχείρια στα χέρια της. Τα πάντα όμως ανατρέπονται όταν ξυπνά η «γυναικεία φύση» των μοναχών. Ερωτικά μπερδέματα, ζήλεια, πάθη, συμβιβασμοί και ίντριγκες περιπλέκουν την ιστορία και το μόνο που τους απασχολεί είναι «τι θα πει ο κόσμος».

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, της σωματικής και ψυχικής βίας, του συμβιβασμού και του ερωτικού πάθους. Οι ηθικοί κανόνες περιορίζουν τη γυναίκα σε τέτοιο βαθμό, που της στερούν το δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της. Ο ακραίος αυτός περιορισμός μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά και οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του οδηγείται σε αποτυχία.

Ταυτότητα παράστασης
Απόδοση – Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Ενδυματολογία – Κατασκευή κοστουμιών: Αντρέας Λιναρδάτος – Devi Dharma
Κατασκευή σταυρών: Μαρία Ι. Ζαϊρη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κουστιμπής
Σκηνικά: Σάββας Σουρμελίδης
Επιμέλεια Κίνησης: Ιουλία Αγαλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Μελισσουργού
Φωτογραφία – Promo Video: Γιάννης Βολιώτης – Volition
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Βολιώτης
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου
Εκτέλεση μακιγιάζ: Απόφοιτοι των ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Παραγωγή: LIMINAL SPACE – VOLITION

Παίζουν με αλφαβητική σειρά
Ιουλία Αγαλίδου | Αναστασία Γκουγκούμη | Έλενα Εσκενάζη |Ελένη Καραδάκη | Σοφία Μελισσουργού |Μαρία Πανοπούλου| Κατερίνα Παπαθανασιάδη | Χαρά Στάθη | Λούλα Τριανταφύλλου | Βαλεντίνος Τσίλγολου

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη, στις 21:15

Διάρκεια: 100’

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής
Αγίου Όρους 16 & Λ. Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός (πλησίον Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ. κρατήσεων: 210 3425637, 6974262708

Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ΑμεΑ και ανέργους)

*Ισχύουν ειδικές τιμές εισιτηρίων για συλλόγους και γκρουπ (πληροφορίες στο τηλ. 6974262708)

*Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον covid. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here