Διπλή επιτυχία για Ελλάδα και Κύπρο στον πρώτο ημιτελικό της 64ης Eurovision. Και οι δύο κατάφεραν και πέρασαν στο τελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις της Κατερίνας Ντούσκα και της Τάμτα αντίστοιχα…

Δεκαεπτά χώρες συμμετείχαν στον α ημιτελικό και παρουσίασαν τα τραγούδια τους στη σκηνή του Τελ Αβίβ. Οι δέκα που τελικά κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, είναι (με τη σειρά που ανακοινώθηκαν και η οποία δεν έχει να κάνει με τις ψήφους που έλαβαν, που φυσικά ακόμη κρατιούνται μυστικές)

  1. Ελλάδα
  2. Λευκορωσία
  3. Σερβία
  4. Κύπρος
  5. Εσθονία
  6. Τσεχία
  7. Αυστραλία
  8. Ισλανδία
  9. Σαν Μαρίνο
  10. Σλοβενία

Να θυμίσουμε ότι η Τάμτα εμφανίστηκε πρώτη στον ημιτελικό και ερμήνευσε το “Replay“. Η εμφάνιση και η χορογραφία ξεσήκωσαν το κοινό και αναπτέρωσαν ηθικό και ελπίδες για καλή πορεία στον τελικό, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχε πτώση για το τραγούδι στις στοιχηματικές εταιρείες. Εντοπίσαμε πάντως κάποια θεματάκια στον ήχο, που θα πρέπει να λυθούν εν όψη τελικού…

Η Κατερίνα Ντούσκα εμφανίστηκε λίγο πριν το τέλος, στη 16η θέση, με το “Better Love“. Ρομαντισμός στο έπακρο, σαφής ανάδειξη φωνητικών ικανοτήτων, πολύ όμορφη χορογραφία και κοστούμια, έφεραν και για την ελληνική συμμετοχή την πολυπόθητη πρόκριση. Σίγουρα πάντως ήταν μια από τις πιο αξιόλογες και προσεγμένες προτάσεις που έχουμε δει από την ελληνική πλευρά στη Eurovision.

Στον πρώτο ημιτελικό ξεχώρισε ακόμα η Αυστραλία και το “Zero Gravity”, με την ξεχωριστή σκηνική παρουσία με την …αιωρούμενη Kate Miller-Heidke και τις δύο κοπέλες που της έκαναν φωνητικά… Ιδιαίτερο τραγούδι και ακόμη πιο ιδιαίτερη η παρουσίασή του!

Την Πέμπτη 16 Μαΐου έρχεται ο δεύτερος ημιτελικός….

Στη συνέχεια δείτε και τα υπόλοιπα τραγούδια που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό…

Λευκορωσία

Σερβία

Εσθονία

Τσεχία

Ισλανδία

Άγιος Μαρίνος

Σλοβενία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here