Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου (Ewan McGregor) και η δικηγόρος σύζυγός του (Naomi Harris) γνωρίζονται κάτω από παράξενες συνθήκες με έναν Ρώσο (Stellan Skarsgard), ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι μέλος της ρωσικής μαφίας. Προτίθεται δε να αποκαλύψει ονόματα βρετανών πολιτικών που ξεπλένουν μαύρο χρήμα, αρκεί οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες να του εγγυηθούν προστασία για την οικογένειά του. Κάπως έτσι, στο παιχνίδι μπαίνει και ένας πράκτορας της ΜΙ6 (Damian Lewis).

traitor_afisa_2016_07

Η Susanna White σκηνοθετεί μία σκεπτόμενη κατασκοπική ταινία, η οποία αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά της και, παρά το γεγονός ότι δεν αποφεύγει ορισμένα κλισέ, διατηρεί το ενδιαφέρον του θεατή καθ’ όλη τη διάρκειά της. Το «Ένας Προδότης Ανάμεσά μας» (“Our Kind of Traitor”) διαθέτει ενδιαφέροντες χαρακτήρες -στους οποίους το σενάριο θα μπορούσε να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο-, στιβαρή πλοκή και κυρίως την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που διακρίνει το έργο του John le Carré, πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του οποίου βασίζεται το φιλμ.

traitor_2016_07

Στον κόσμο του διάσημου συγγραφέα, δεν υπάρχει σαφές άσπρο ή μαύρο, ξεκάθαρα καλοί ή κακοί χαρακτήρες. Όλοι βαδίζουν σε έναν γκρίζο κόσμο, γεμάτο αμφιβολίες, προδοσίες, διλήμματα και μια διάχυτη αίσθηση απειλής και ανασφάλειας, όπου το ποιον μπορείς να εμπιστευθείς αποτελεί ένα περίπλοκο και μάλλον άλυτο αίνιγμα, αφού (σχεδόν) τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Spentzos, από την Πέμπτη, 21 Ιουλίου.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here