Συνέντευξη στον Παύλο Ζέρβα

1. Τι είναι αυτό που σε παρακίνησε να ασχοληθείς με τη Eurovision και τι περιμένεις να αποκομίσεις εσύ καλλιτεχνικά από αυτή τη συμμετοχή;
Γιώργος Αλκαίος: «Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εγώ παρακολουθώ κάθε χρόνο την Eurovision (όχι βέβαια με τα εκτενή ρεπορτάζ κλπ), καθαρά μουσικά γιατί πολύ απλά όλες οι χώρες της Ευρώπης παρουσιάζουν τη δική τους μουσική τάση μέσα σε ένα βράδυ. Οι δυο άνθρωποι που με παρακίνησαν να καταθέσω τραγούδι φέτος ήταν ο Διονύσης Σχοινάς και ο Γιάννης Αντωνίου.
Θεωρώ ότι η συμμετοχή ενός καλλιτέχνη στην Eurovision είναι εμπειρία ζωής καθώς σχεδόν όλη η Ευρώπη παρακολουθεί εκείνο το βράδυ ένα διαγωνισμό τραγουδιού. Για έναν καλλιτέχνη που ζει και αναπνέει χρόνια μέσα από την μουσική δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο η εμπειρία. Υπάρχει όμως και η περίπτωση η χώρα σου, η ομάδα σου και ο ίδιος να ζήσεις κάτι ανεπανάληπτο. Και όταν διαγωνίζεσαι με φίλους σου (friends) είναι τελείως διαφορετικό.»

2. Μίλησε μου για το τραγούδι που θα παρουσιάσεις στον ελληνικό τελικό… (ρυθμός, γλώσσα, δημιουργοί, ύφος και ότι άλλο θέλεις)
Γιώργος Αλκαίος: «Δυστυχώς θα πρέπει να κάνουμε όλοι μερικές ημέρες ακόμα υπομονή, μέχρι την επίσημη παρουσίαση των τραγουδιών από την ΕΡΤ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το τραγούδι μυρίζει … Ελλάδα!»

3. Η χορογραφία και η σκηνική παρουσία παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τη καλή φωνή και το καλό τραγούδι, σ’ αυτό το θεσμό;
Γιώργος Αλκαίος: «Το απόλυτο είναι να είσαι 100% έτοιμος και στη χορογραφία και στη σκηνική παρουσία και φωνητικά. Το βασικό όλων όμως πιστεύω είναι το καλό τραγούδι. Ένα τραγούδι κάνει την μεγάλη διαφορά. Άλλωστε το έχουμε δει και στη χώρα μας αυτό.»

4. Οι πολιτικού χαρακτήρα «συμμαχίες» και το έντονο «παρασκήνιο» που συνήθως επικρατεί, καταστρέφουν τον θεσμό; Σε φοβίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λίγες τέτοιες «συμμαχίες»;
Γιώργος Αλκαίος: «Στο καλό τραγούδι είμαστε όλοι σύμμαχοι. Και τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καταθέτει πολύ καλά τραγούδια γι’ αυτό και βρισκόμαστε πάντα μέσα στην 8αδα. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα επιλέγει, εκτός από την επιτροπή και ο κόσμος, για το ποιο τραγούδι θέλουμε να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision. Και το κριτήριο του κοινού είναι αλάνθαστο. Οπότε πιστεύω δεν έχει να φοβάται κανένας για συμμαχίες.»

5. Ανεξάρτητα από τη Eurovision, ποιο είναι το επόμενο βήμα στη καριέρα σου;
Γιώργος Αλκαίος: «Εκτός από τις συναυλίες το καλοκαίρι στην Ελλάδα  και Κύπρο και αμέσως μετά σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, ετοιμάζω την νέα μου δουλειά που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του ερχόμενου χειμώνα, από την Friends. Εδώ και ένα περίπου χρόνο έχουμε δημιουργήσει, μαζί με τον Διονύση Σχοινά, τη δική μας εταιρεία παραγωγής, την Friends Music Factory. Σκοπός μας και στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να βγάζουμε καλές παραγωγές, καλή μουσική και να δίνουμε την ευκαιρία  σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν μουσικά. Είναι μια κίνηση που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ‘παγώσει’, μιας και οι 7 στις 10 παραγωγές έχουν ως στόχο μια τρίμηνη προβολή και όχι ένα χτίσιμο καριέρας. Εμείς πιστεύουμε στο όνειρο, στο ταλέντο, στην μοίρα και στη δύναμη ενός καλλιτέχνη. Αρκετοί έχουν πει ‘κακώς’ αλλά όταν ζεις μέσα από την μουσική δεν μπορείς να δεις διαφορετικά και επιπόλαια μια καριέρα. Πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για νέους καλλιτέχνες με όλα τα παραπάνω.»

6. Είσαι ο παλιότερος και πιο έμπειρος διαγωνιζόμενος. Η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια αναμέτρηση;
Γιώργος Αλκαίος: «Αυτό θα το κρίνετε εσείς μετά τον τελικό. Καλή επιτυχία σε όλους και εύχομαι το καλύτερο τραγούδι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μας φέτος. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι βρισκόμαστε εδώ λόγω της μουσικής, γι’ αυτό ας το χαρούμε!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here