Συνέντευξη στον Παύλο Ζέρβα

 

1. Τι είναι αυτό που σε παρακίνησε να ασχοληθείς με τη Eurovision και τι περιμένεις να αποκομίσεις εσύ καλλιτεχνικά από αυτή τη συμμετοχή;
Μάνος Πυροβολάκης : Να σου πω,  τα τελευταία χρόνια υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, εξάλλου είναι και …”καημός” (χα χα!!!) του μόνιμου συνέργατη μου κ. Γιάννη Στίγκα, με τον οποίο φυσικά το συνυπογράφουμε. Μου έγινε μία πρόταση τόσο από την εταιρεία μου την Universal όσο και από το περιβάλλον της ΕΡΤ, έστειλα ένα τραγούδι που θεώρησα κατάλληλο και βρέθηκα στην δεκάδα… Δεν ξέρω τι περιμένω να αποκομίσω καλλιτεχνικά και τώρα τουλάχιστον δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι. Πάντως με ιντριγκάρει το γεγονός, αν τελικά εκπροσωπήσω την Ελλάδα, να παρουσιάσω ένα τραγούδι με έντονο Ελληνικό χρώμα στην Ευρώπη.

2. Μίλησε μου για το τραγούδι που θα παρουσιάσεις στον ελληνικό τελικό… (ρυθμός, γλώσσα, δημιουργοί, ύφος και ότι άλλο θέλεις)
Μάνος Πυροβολάκης : Οι δημιουργοί όπως σου είπα, είμαστε εγώ και ο Γιάννης. Θα έχω μαζί μου επί σκηνής μία κοπέλα που θα τραγουδάει ένα pop ρεφραίν στα αγγλικά ενώ θα υπάρχει και ένα παιδί που θα “ραπάρει”… Δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν μπορώ ακόμα να αναφέρω τα ονόματα τους. Όσο για μένα θα τραγουδάω μαντινάδες στα Ελληνικά και φυσικά θα παίζω λύρα!

3. Η χορογραφία και η σκηνική παρουσία παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τη καλή φωνή και το καλό τραγούδι, σ’ αυτό το θεσμό;
Μάνος Πυροβολάκης : Eurovision song contest… Διαγωνισμός τραγουδιού… Φυσικά και το τραγούδι παίζει τον πρώτο ρόλο. Υπάρχουν πολλές συμμετοχές με καταπληκτική παρουσία  και μέτρια τραγούδια που πατώσανε ενώ τα καλά τραγούδια σχεδόν πάντα πάνε καλά ακόμα και χωρίς “υπερπαραγωγή” στη σκηνική παρουσία.

4. Οι πολιτικού χαρακτήρα «συμμαχίες» και το έντονο «παρασκήνιο» που συνήθως επικρατεί, καταστρέφουν τον θεσμό; Σε φοβίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λίγες τέτοιες «συμμαχίες»;
Μάνος Πυροβολάκης : Σίγουρα υπάρχουν και σίγουρα η χώρα μας δεν έχει πολλές απ’ αυτές… Παρόλα αυτά εγώ σαν καλλιτέχνης το μοναδικό μου όπλο είναι να έχω μία όσο το δυνατόν γίνεται πιο ισχυρή συμμετοχή.

5. Ανεξάρτητα από τη Eurovision, ποιο είναι το επόμενο βήμα στη καριέρα σου;
Μάνος Πυροβολάκης : Προετοιμάζομαι ήδη για την επόμενη μέρα (…χα χα)! Ετοιμάζω μία σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα και τελειώνω τo άλμπουμ μου.

6. Το 2005 η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με μια λύρα και κέρδισε τη Eurovision! Φέτος η δική σου κρητική λύρα και η ιδιαίτερη καλλιτεχνική σου κουλτούρα θα είναι τα όπλα με τα οποία θα ρίξεις «μπαλωθιές νίκης» στον ελληνικό τελικό;
Μάνος Πυροβολάκης : 
Πιστεύω στα τραγούδια που έχουν Ελλάδα μέσα τους κι ένα τέτοιο τραγούδι θα προσπαθήσω να παρουσιάσω στον Ελληνικό τελικό.
Σας ευχαριστώ πολύ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here