Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μπορεί να έχουμε ακόμη πάνω από 6 μήνες, μέχρι τον διαγωνισμό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στην Λισσαβόνα της Πορτογαλίας στις 8 και 10 Μαΐου (οι ημιτελικοί) και 12 Μαΐου (τελικός), αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, αφού ήδη η ΕΡΤ έχει ζητήσει από τις δισκογραφικές εταιρίες να στείλουν τις προτάσεις τους για να επιλεγεί το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 63ο διαγωνισμό.

Μέχρι στιγμής 13 υποψήφιοι είναι επιβεβαιωμένοι, γρουσούζικος αριθμός ή όχι, εσείς θα το κρίνετε! Κάποιοι είναι γνωστοί, κάποιοι άλλοι όχι τόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ, συστάθηκε ειδική επιτροπή, με πρόεδρο τον μαέστρο Αναστάσιο Συμεωνίδη, προκειμένου να ακούσει και να αξιολογήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Οι υποψήφιοι, για την ώρα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τα τραγούδια είναι:
(* τα τραγούδια που ακολουθούν είναι απλά επιλογές, μέσα από τη πορεία των καλλιτεχνών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτά με τα οποία θα διαγωνιστούν)

1. ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ

2. STEREO SOUL

3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΟΣ

4. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΛΤΗ

5. ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ

6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΚΛΗΣ

7. DUO FINA

8. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΤΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=u_GHsr57BrM

9. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

10. ΤΟΝΥ ΒΛΑΧΟΣ

11. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

12. ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ & LAVA

13. ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ

Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε κάποια video clip, για να γνωρίσετε καλύτερα τους υποψήφιους. Για κάποια από τα τραγούδια, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες, σχετικά με τον τίτλο και την γλώσσα, θα προτιμήσω όμως να περιμένω για να τα ακούσω ολοκληρωμένα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει έντονα φέτος ελληνικό στοιχείο, και μένει απλά να δούμε αν αυτή η πρόταση-προτροπή της EΡΤ, θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ελπίζοντας ότι δεν θα καταλήξει σε …σοφόκλεια τραγωδία όπως οι ARGO. Σε περίπτωση που η επιτροπή κρίνει, ότι κανένα από τα υποψήφια τραγούδια δεν είναι ικανό να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, πιθανότατα να προχωρήσει και σε απευθείας ανάθεση.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι:
– ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
-ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
-ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-ΤΣΑΡΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
-ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧ ΓΙΑΝΝΗΣ
-ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
-ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αρκετές εξελίξεις μέσα στο μήνα. Ευελπιστούμε θετικές πάντα… Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει ξανά στην δεκάδα, αρκεί να το θέλουμε και όχι να στέλνουμε ένα τραγούδι, μόνο και μόνο για την συμμετοχή.

Mείνετε συντονισμένοι στο MusicCorner.gr!

————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here