Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Αφού έκλαψαν όλοι, δάκρυσε και η χήρα. Ο λόγος για την Γερμανία, που επέλεξε και εκείνη τραγούδι για την Eurovision. Θα σας πω αυτά που είναι να σας πω, και μετά θα σταθώ στο μελανό σημείο της βραδιάς. Λοιπόν, αυτός που ψηφίστηκε και βγήκε νικητής ήταν ο Andreas Kummert με το τραγούδι Heart of stone. Αλλά τους γύρισε την πλάτη και τους άφησε μαρμαροκολόνες τους Γερμανούς όταν τους είπε ότι δεν έχει πρόθεση να ταξιδέψει στη Βιέννη και να συμμετέχει στην Eurovision. Έτσι νικήτρια ανακηρύχθηκε η δεύτερη της διαδικασίας Ann Sophie με το τραγούδι Black Smoke και για να είναι βέβαιη, η καημένη ρώτησε τον κόσμο αν την θέλει. Ο κόσμος από ευγένεια την χειροκρότησε …βαριόντουσαν να μπουν και σε τέταρτη διαδικασία επιλογής, και τελικά εκείνη θα ταξιδέψει μέχρι την Αυστρία!

ESC Vorentscheid "Unser Song für Österreich"

Αυτά φυσικά όλα έχουν μικρή σημασία, μπροστά στην ατάκα της παρουσιάστριας, το ονοματάκι της μου διαφεύγει, η οποία έκανε το εξής σχόλιο:
“Και τι έγινε που συμμετέχει η Αυστραλία? Επειδή δεν ανήκει στην Ευρώπη? Και η Ελλάδα δεν ανήκει αλλά συμμετέχει!
Πρώτη φορά φανερά εμπλέκεται η πολιτική στην Eurovision. Και ας υποστηρίζουν οι Γερμανοί ότι είναι κωμικός και έκανε ένα αστείο.

Αγαπητή μου, κάτι θεωρείται αστείο όταν γελάνε και οι δύο. Όταν γελάς μόνη σου με αυτά που λες, είσαι απλά γελοία. Αλλά την επόμενη φορά και οι δικοί μας παρουσιαστές να βγούνε να πούνε όλα τα καλά των Γερμανών, όλα αυτά που έκαναν στην Ευρώπη. Πάντα με χαμόγελο! Φυσικά καλά θα κάνει η κοπελίτσα, όταν θα αναφερθεί ξανά στην Ελλάδα να βουτήξει το στόμα της σε χλωρίνη και να το ξεπλύνει, γιατί κακά τα ψέματα δεν είμαστε ίσα και όμοια με την χώρα της. Εμείς έχουμε Ακρόπολη, αυτοί μπύρα. Εμείς έχουμε πολιτισμό και αυτοί λουκάνικα. Εμείς είμαστε ρετιρέ και αυτοί υπόγειο. Δεν λέω ότι είναι άποψη όλων των Γερμανών, η άποψη της παρουσιάστριας, μην κάψουμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Αλλά όπως και να έχει, μια δήλωση δημόσια, έχει τον αντίκτυπό της. Καλό θα είναι να υπάρχει ένα μέτρο σε αυτές τις δηλώσεις – προκλήσεις. Είπα πολλές κακίες? Μπα, ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η παρουσιάστρια, χιουμοριστικά τα λέω και εγώ!

Αυτά έγιναν στον πρωτοφανή τελικό στη Γερμανία. Παρακάτω σας παραθέτουμε το κομμάτι που θα εμφανιστεί στον τελικό απευθείας…

————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…
*** Το παρόν άρθρο απηχεί μόνο τις απόψεις του συντάκτη οι οποίες δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις θέσεις του MusicCorner.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here