Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Όλο και πλησιάζουμε στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision και οι 43 χώρες που θα συμμετέχουν , έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για το πως θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στη σκηνή του International Exhibit Centre στο Κίεβο, όπου και θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός…ελπίζω! Το τεταμένο κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μια χαρά κρατεί. Παρόλα αυτά, θα σας παρουσιάσω τα τραγούδια που θα εμφανιστούν στις θέσεις 5,6,7 και 8.

eurovision_logo_2017
5. ΒΕΛΓΙΟ
Μία νίκη έχει σαν χώρα, και μάλιστα το μακρινό 1986, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, το προσπαθεί, το κυνηγάει και κάτι μου λέει ότι θα το πετύχει σύντομα. Φέτος, το Βέλγιο στέλνει την Blanche με το τραγούδι  ”City Lights”. Ίσως το πιο ραδιοφωνικό κομμάτι από τον πρώτο ημιτελικό. Καθόλου συνηθισμένο σαν ήχος, ιδιαίτερη η χροιά της φωνής της και το μόνο που μένει να δούμε είναι το πως θα το στήσει στη σκηνή και πως θα το αποδώσει. Γιατί με ένα πολύ καλό και εμπνευσμένο στήσιμο, χτυπάει άνετα 5αδα.


6. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Και εδώ ειλικρινά δε ξέρω τι να σχολιάσω πρώτα. Να πω τα θετικά; Να πω τα αρνητικά; Σίγουρα είναι η πιο ιδιαίτερη παρουσία για φέτος. Προσπαθεί να γίνει λίγο… Conchita, με τρόπο ανεπιτυχή. Μια τεράστια κοτσίδα, κοσμεί το κεφάλι του. Κατά τα αλλά, ένα dance ρυθμικό κομμάτι, που δε το λες και τερατούργημα! Θα χορευτεί αρκετά μέσα στο στάδιο και θα χειροκροτηθεί. Όμως, αν το παρακάνει σκηνικά θα βρεθεί σίγουρα εκτός τελικού. Θα σας ζητούσα να δείτε το video clip και θα καταλάβετε τι εννοώ. O Slavco Kalezic και  το ”Space”.


7. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Σκοτεινή, μελαγχολική μπαλάντα από την Norma John , η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι ”Blackbird”. Σαγηνευτική φωνή, όμορφος ερωτικός στίχος και για εμένα είναι η καλύτερη φινλανδική συμμετοχή των τελευταίων χρόνων. Σίγουρα θα πέσει πολύ μαυρίλα και κατάθλιψη επί σκηνής αλλά το ατού είναι το live της Norma John, στο οποίο απλά είναι εξαιρετική. Αξίζει οπωσδήποτε τελικό και πιστεύω ότι θα είναι από τα τραγούδια έκπληξη, αν περάσει, παρόλο που βρίσκεται αρκετά χαμηλά στα στοιχήματα.

8. ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
Μετά από μια σειρά μετριότατων συμμετοχών, που κάποιες αδίκως πέρασαν τελικό, φέτος το Αζερμπαϊτζάν κάνει μια προσπάθεια να ξεφύγει από τα τετριμμένα με την Dihaj  και το τραγούδι ”Skeletons”. Ελαφρώς μυστηριώδες, με μουσική που σου μένει – τους στίχους θες να τους ξεχάσεις αναγκαστικά!- , και αναρωτιέμαι αν θα βγάλει ζόμπι και βαμπίρ πάνω στη σκηνή, για να δικαιολογήσει τον τίτλο του κομματιού. Δεν ζει και ο …Κρίστοφερ Λι, για να τον φωνάξει για guest εμφάνιση. Εννοείται τελικός για την χώρα και το μόνο που μένει να δούμε είναι το live…


Την Μεγάλη Δευτέρα έρχονται οι θέσεις 9-13… και φυσικά η Demy!

Μείνετε συντονισμένοι στο MusicCorner.gr!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here