Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Τέταρτο και τελευταίο μέρος σήμερα, από τις χώρες που απαρτίζουν τον πρώτο ημιτελικό. “Νηστίσιμες” είναι οι συμμετοχές, οπότε μπορείτε άφοβα να τις απολαύσετε! Πάμε να μάθουμε ποιες χώρες θα κάνουν φινάλε…

eurovision_2017_a

14. ΤΣΕΧΙΑ
Μόνο πέρσι κατάφερε να δώσει το παρόν σε τελικό, ύστερα από 4 αποτυχημένες προσπάθειες. Φέτος η Martina Barta με την μπαλάντα ”My turn”, εκπροσωπεί τη χώρα, και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά …στον ύπνο! Ωραία φωνή άλλα τόσο μονότονο κομμάτι, που φοβάμαι πως θα περάσει εντελώς απαρατήρητο. Μόνο οι επιτροπές αν το φτάσουν ψηλά θα περάσει αλλιώς δεν έχει καμιά ελπίδα. Οφείλω να πω ότι τα γυμνά κορμιά με τα μπεζ εσώρουχα στο video clip, έδωσαν …ένα ενδιαφέρον στο τραγούδι. Ένα μόνο, όχι παραπάνω!

15. ΚΥΠΡΟΣ
Το νησί της Αφροδίτης, στέλνει τον γνωστό σε αρκετούς από εμάς από το X factor του 2009, Hovig με το τραγούδι ”Gravity”. Δημιουργός του, ο Thomas G:son -για όσους δεν τον θυμάστε είναι ο δημιουργός του ”Euphoria” της Loreen- και πολλών άλλων κομματιών της Eurovision. Ευχάριστο στο άκουσμα του, – δεν κόβω φλέβες κι όλας!- , με ωραίο -σύνηθες- ρυθμό, συμπαθέστατος ο Hovig αλλά με αρκετά κακή προφορά στα αγγλικά. Σαφώς κατώτερο, της περσινής συμμετοχής που ήταν και αυτή του Thomas G:son. Παρόλα αυτά, έχει προδιαγραφές για ένα ενδιαφέρον στήσιμο στη σκηνή, ώστε να το βοηθήσει να περάσει στον τελικό. Καλή επιτυχία στην Κύπρο!

16. ΑΡΜΕΝΙΑ
Η Artsvik θα ερμηνεύσει το πρώτο έθνικ κομμάτι του ημιτελικού, το οποίο λέγεται ”Fly with me”. Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να είναι -κατά κάποιο τρόπο- και τραγούδι για ταινία του Bollywood! Πολύ περίεργο ενορχηστρωτικά, πολύ ιδιαίτερος ήχος, που σε καθηλώνει για να δεις μέχρι που το πάει. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι σκηνικά αν αποδοθεί όσο ιδιαίτερα ακούγεται, τότε θα πάει εξαιρετικά καλά. Θεωρώ πως το video clip, είναι προάγγελος του τι θα δούμε στη σκηνή του Κιέβου. Αναμφίβολα τελικό!

17. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Δεν έχει δει ποτέ πεντάδα η Σλοβενία. Ούτε φέτος πρόκειται …σας το υπογράφω! Ο Omar Naber με το κομμάτι ”On my way”. Βγαλμένο πιθανόν από τα συρτάρια του Johhny Logan το 1985. Δεν εξηγείται αλλιώς, αυτός ο τόσο παλιομοδίτικος ήχος. Μια μπαλάντα του παρελθόντος, χωρίς κάτι το όμορφο. Αν θα περάσει τελικό; Φυσικά …αν πάθουν τροφική δηλητηρίαση -τουλάχιστον 9- από τις προηγούμενες χώρες του ημιτελικού!

18. ΛΕΤΟΝΙΑ
Το πάνθεον των χωρών του πρώτου ημιτελικού κλείνουν οι Triana Park με το κομμάτι ”Line”. Ξανά electro ήχος για την χώρα της Βαλτικής. Σαν να το ακούω ήδη, να παίζεται στα κλαμπ αυτό το κομμάτι και νομίζω πως κάτι τέτοιο θα επιδιώξουν και επί σκηνής. Ξεφεύγει από τις τόσες μπαλάντες και σίγουρα μένει στο αυτί. Οι Triana Park είχαν προσπαθήσει άλλες 5 φορές στο παρελθόν να εκπροσωπήσουν την χώρα στον διαγωνισμό από το 2008 έως το 2012! Τα κατάφεραν το 2017! …κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Αυτά λοιπόν θα δούμε στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 9 Μαΐου και που η Ελλάδα με την Demy θα εμφανιστεί στην 10η θέση.

Μπορείτε να δείτε ένα recap όλων των συμμετοχών στο παρακάτω video:

Κοντά σας σύντομα με τις συμμετοχές του Β’ Ημιτελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο MusicCorner.gr !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here