Η σοπράνο συνθέτις και πιανίστα Μαρίκα Κλαμπατσέα, με κύρια αιχμή τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό παρουσιάζει έργα της, Άριες του Giacomo Puccini ,Giuseppe Verdi . George Bizet , Claudio Monteverdi στο Cabaret Voltaire.

Στο «Free improvisation» η Μαρίκα διασταυρώνει το κλασσικό με το σύγχρονο , τα blues τα spirituals με τη Ροκ αλλά και το μιούζικαλ . Μια περφόρμανς με μια φωνή που θα υπερβεί και πάλι τα στεγανά, και τις απαγορεύσεις του Bel canto!

klabatsea_afisa_2015_03

Όλα ενώνονται και υπηρετούν τον ελέυθερο αυτοσχεδιασμό απελευθερώνοντας τον φωνητικό καταναγκασμό και περιορισμό φτάνοντας σε μια ερμηνεία που φτάνει και ξεπερνά τα άκρα .

Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός χαρακτηριστικά αναφέρει με αφορμή , τον πρώτο δίσκο της Μαρίκας Κλαμπατσέα «La Saradua»:
«Παρωδία είναι συχνά το όπλο της εξέγερσης μας ενάντια σε ότι μας καταπιέζει. Η ανάγκη της να εκφράσει ελεύθερα το άγνωστο που περιέχει βαθειά μέσα της, την οδηγεί γρήγορα μακριά από τις μνήμες και τις εμμονές που την βασανίζουν .Και ξαφνικά χωρίς ούτε η ίδια να το καταλάβει , κολυμπά στο ανοιχτό πέλαγος των δικών της απόκρυφων αισθήσεων , η τρυφερότητα , η αγάπη , το μίσος, η απόγνωση, το γέλιο το κλάμα κι η κραυγή είναι πια δικά της μόνο δικά της… Μια συγκινητική κατάθεση , άμεση σύγχρονη, σπαρακτική μια φωνή παραμορφωμένη κάτω από το βάρος ενός πολιτισμού που κλυδωνίζεται και παραπαίει.»
Πολλές από τις άριες που τραγουδά στον δίσκο αυτό θα ερμηνεύσει στο «Free Improvisation».

Σάββατο 4 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 21.30
8
ευρώ είσοδος

CABARET VOLTAIRE
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος 30
Μεταξουργείο
τηλέφωνο: 21 0522 7046

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here