Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
www.musiccorner.gr
8/3/2010

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Λιθουανοί στέλνουν τραγούδι στη Eurovision με έντονα σατιρικά στοιχεία. Ποιος εξάλλου έχει ξεχάσει το αμίμητο “We Are the Winners” των LT United που εκπροσώπησε τη χώρα το 2006;

 Αυτή τη φορά όμως πάνε ένα βήμα παρακάτω, με το τραγούδι “Eastern European Funk” («Το funk της Ανατολικής Ευρώπης»). Το τραγούδι επέλεξαν ομόφωνα το κοινό και η κριτική επιτροπή της χώρας. Ερμηνευτές του είναι το πενταμελές συγκρότημα των InCulto, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην σκηνή, βγάζοντας ακόμα και τα …ρούχα τους!

 Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στους στίχους του τραγουδιού, καθώς αποτελούν διαμαρτυρία για την υποτιμητική στάση των άλλων χωρών προς τη Λιθουανία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης γενικότερα. Μεταξύ άλλων, στους στίχους αναφέρεται ότι οι κάτοικοι των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ήταν «θύματα των περιστάσεων» και ότι δεν λαμβάνουν ίση αντιμετώπιση.

Το “Eastern European Funk” είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που λόγω ρυθμού και περιεχομένου μπορεί να πάει πολύ καλά ή πάρα πολύ μέτρια. Πάντως, σε μια χρονιά με πολλές μπαλάντες είναι μια ευχάριστη αλλαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here