Στου Γενάρη τις 9, Σάββατο, η ώρα δέκα,
Στου passport art τη γειτονιά έρχεται μια γυναίκα.
Εν μέσω εθνικών χρεών, διωγμών, παίρνει λαχτάρα
Και φτάνει με ένα ακορντεόν, καχόν, και μια κιθάρα.

Τραγούδια όμορφα θα πει, Κριεζή, Τσιτσάνη, Μπέλλου
Και από δίπλα και μαζί, θα λέει και Μαρκέλλου
Ένας δυο φίλοι, το πολύ, να πουν μαζί τον Γιάννη,
Με μπάντα πάντα ακορντεόν, Μερόπη Βλαχογιάννη.

markellou_afisa_2016_01

bio-abioto
Η Μάρω Μαρκέλλου ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία από παιδί, με ποιήματα και άλλες φαντασίες. Όταν έμαθε και κιθάρα βγήκαν τα πρώτα τραγουδάκια, αλλά απλά όχι τόσο σαχλά όπως θα περίμενε κανείς.

Σπουδάζει στη Νομική Αθηνών όπου οι φοιτητικές εμπειρίες, μαζί και με τις πρώτες εργασιακές ασχολίες (σερβίρισμα) αναμειγνύονται απρόσμενα σε υλικό πρωτογενές. Το υλικό αυτό φτάνει μέσω αστερισμών και συγκυριών στα έμπειρα αυτιά του Φοίβου Δεληβοριά, ο οποίος και αποφασίζει να στηρίξει ένα νέο, εν είδη «συγγενές» του, ταλέντο. Με την πρώτη βουτιά στα νερά της μουσικής, στο πλευρό του μέντορά της Φοίβου Δεληβοριά, κάνει τα πρώτα της βήματα με εμφανίσεις στο Ζυγό, στο Κύτταρο, καθώς και σε όλη την Ελλάδα.

Η Μυρτώ Κοντοβά την εντοπίζει και τον ίδιο χειμώνα βρίσκεται καλεσμένη σε επεισόδιο των υπέροχων «Υπέροχων Πλασμάτων», υποδυόμενη τον εαυτό της, τραγουδώντας τον «Σκρουτζ Μακ Ντακ» και την «Ομορφιά του Θέλω».

Στη συνέχεια με παραγωγό τον ίδιο ευεργέτη και μέντορα Φ. Δεληβοριά προχωρά στην ηχογράφηση και κυκλοφορία του ντεμπούτου της άλμπουμ, «Κορίτσι Για Σπίτι» , με τη Λύρα. Έρχεται η κρίση, αλλά δώρα φέρουσα. Συνεργασίες απολαυστικές επί σκηνής, (με τον Πάνο Μουζουράκη, την Joanna Drigo, τον Γιώργο Χατζηπαύλου κ.α.), συναντήσεις στιγμιαίες (Διονύσης Σαββόπουλος, Στέφανος Κορκολής, Λεωνίδας Μπαλάφας, Ρους, Κατερίνα Κυρμιζή κ.α.), αλλά και συναντήσεις παντοτινές, («Η φάβα», Πάνος Σουρούνης, Γιώργης Χριστοδούλου).

Αφού όμως η κρίση είναι κρίση, πρώτα χτυπά οικονομικά, και έτσι ματαιώνεται η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της από τη Λύρα. Η τραγουδοποιός έπειτα βυθίζεται σε άλλες κρίσεις, προσωπικές, ψυχολογικές, φανταστικές, που όμως επιλύονται ή περιπλέκονται πάντα δημιουργικά, και κάπως έτσι γεννιούνται τραγούδια δεύτερης «γενιάς». Κάποια στιγμή αποφασίζει ότι ο καλλιτέχνης είναι ανολοκλήρωτος οδεύοντας στην τρέλα, αν οι δημιουργίες του περιορίζονται σε συρτάρια, αν δεν επικοινωνεί με τον ακροατή. Η τέχνη, όπως κάθε άλλη νόσος, γίνεται παράνοια όσο δεν τη μοιράζεσαι.

Παρανοούσα λοιπόν, βρίσκει σπίτι στην οικογένεια της Feelgood Records, και μαζί με παρέα τους καλύτερούς της φίλους (Φ. Δεληβοριάς,, Π. Μουζουράκης, Μ.Πάχου) τραγουδούν το promo single «Δέκα Υδραυλικοί» (κυκλοφορία Γενάρης 2016), προάγγελο του πολυαναμενόμενου δεύτερου προσωπικού της άλμπουμ. (κυκλοφορία τον Φλεβάρη του ‘16 από τη Feelgood, επιμέλεια παραγωγής Νίκος Μακράκης).

PassPort Art
Ανδρούτσου 151 & Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς
Τηλ. 210 4130153

Έναρξη: 22:00

Είσοδος: 6 Ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here