Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Έχοντας ήδη δοθεί στη δημοσιότητα η σειρά εμφάνισης, σας έχω χρωστούμενα από το πρώτο μέρος του πρώτου ημιτελικού. Και έτσι για να σας προϊδεάσω λιγάκι, σας λέω ότι εδώ μέσα θα υπάρχουν όχι ένα αλλά δύο μεγάλα φαβορί. Πάμε να τα δούμε και να τα σχολιάσουμε όλα.

2. ΕΛΛΑΔΑ
Και πώς τα φέρνει έτσι η μοίρα, που θα ξεκινήσω με την δικιά μας συμμετοχή, γιατί θα σας τα πάω με σειρά εμφάνισης. Δεύτεροι, λοιπόν, θα εμφανιστούμε. Για μένα δεν αποτελεί καμία έκπληξη, οι λόγοι είναι ευνόητοι. Οι ARGO θα μας εκπροσωπήσουν στο διαγωνισμό φέτος με το τραγούδι “Utopian Land“, με ελληνική, αγγλική και ποντιακή διάλεκτο. Δε θα πω πολλά, έχουν ήδη ακούσει αρκετά τα παιδιά, ίσως και λίγο άδικα γιατί σε …άλλον έπρεπε να τα πούμε και από την καλή και την ανάποδη. Περίεργο τραγούδι, περίεργος στίχος, λίγο μονότονος ρυθμός και για πρώτη φορά φλερτάρουμε με τον αποκλεισμό από τον τελικό. Τα πιο πολλά αρνητικά σχόλια ανήκουν σε εμάς. Οι ξένοι δε το βλέπουν τόσο άσχημα το κομμάτι όσο εμείς. Βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στα στοιχήματα και πραγματικά ελπίζω η ταλαντούχα Μαρία Λυραράκη, που θα επιμεληθεί την σκηνική μας παρουσία, να κάνει θαύματα έτσι ώστε να δώσουμε το παρόν στον τελικό. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα!


3. ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Η “κολλητή” της Ρουμανίας, η Μολδαβία θα εμφανιστεί τρίτη , μετά από εμάς, με την Lidia Isac και το τραγούδι ”Falling Stars”. Δε μπορώ να πω πολλά, παρά μόνο ότι πρόκειται για ένα euro-pop, αρκετά συμπαθητικό κομμάτι, το οποίο έχει κουράσει σαν είδος και δε του δίνω ελπίδες για τελικό. Είναι λιγάκι αδύναμη στο live της -συγνώμη Lidia μου αλλά έτσι είναι, μη μου κρατήσεις κακία-, αλλά είναι ωραία κοπέλα. Στο εθνικό τελικό της, έβγαλε επί σκηνής δύο ανεμιστήρες λες και είχε καύσωνα… Ασχολίαστο.


4. ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Ο αρκετά φωτογενής Freddie, θα είναι ο εκπρόσωπος της Ουγγαρίας για το 2016, με το τραγούδι ”Pioneer”. ‘Έχοντας μια ομοιότητα με την συμμετοχή του 2012, τουλάχιστον στα δικά μου ταπεινά αυτιά, στην χώρα ταιριάζει φέτος η φράση, ΄τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι’. Ένα άκρως ραδιοφωνικό δυναμικό κομμάτι, με μια πολύ ενδιαφέρουσα ροκ χροιά και ένα γρέζι στη φωνή, ο Fredie θα είναι η χαρά των φωτογράφων γιατί είναι και 2 μέτρα παλικάρι. Με λίγο πιο προσεγμένη σκηνική παρουσία, άνετα θα βρεθεί στο τελικό η χώρα και αρκετά ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.


6. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Και ερχόμαστε στην κοινωνική προτροπή της βραδιάς. O Douwe Bob με το country κομμάτι ”Slow down’‘, μας καλεί να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε τον ρυθμό της ζωής μας, να μην αγχωνόμαστε…Βαρέθηκα ήδη και μόνο που σας τα είπα. Πόσω μάλλον αν το ακούσετε κιόλας. Για κάποιους μπορεί να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση. Για μένα είναι η προσωποποίηση της βαρεμάρας. Εμείς μπροστά του με το Utopian Land, είμαστε θεοί! Να λέμε αλήθειες… Ακούστε το και αν σας αρέσει, τι να πω. Καλή ακρόαση…


9. ΡΩΣΙΑ
Φτάσαμε αισίως στο grande φαβορί για φέτος. Sergey Lazarev, και το ”You are the only one”, με την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου. Έχω να πω πολλά, σας προετοιμάζω. Όταν το άκουσα μου φάνηκε μέτριο, και μου θύμιζε Σάκη Ρουβά. Όσο συνεχίζω να το ακούω, δε μου φαίνεται μέτριο, το αντίθετο μάλιστα, αλλά εξακολουθεί να μου θυμίζει Σάκη. Pop, πιασάρικο, εμπορικό, εξαιρετικός στο live του ο τραγουδιστής, αλλά πιστεύω ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Επειδή δεν υπάρχει φέτος, αυτό το ”κάτι” ώστε να κάνει κάποιο τραγούδι να ξεχωρίσει και να νικήσει, δικαίως από πολλούς, χαρακτηρίζεται ως ο μεγάλος νικητής και πολλοί λένε ότι του χρόνου θα πάμε Ρωσία. Για εμένα ο μεγάλος αντίπαλος του Sergey, είναι η ίδια του η χώρα και το κατά πόσο ο Βλαδίμηρος -ο Πούτιν ντε- θα ρίξει νερό στο κρασί του, σε σχέση με τις απόψεις του και τα γεγονότα που έχουν συμβεί κατά των ομοφυλοφίλων. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα μεγάλο gay friendly γεγονός, και αναρωτιέμαι αν σε υποθετική νίκη, μεταξύ EBU και Ρωσίας, ποιος θα βγει ο μεγάλος χαμένος και ποιος θα υποχωρήσει. Νομίζω ότι ξέρουμε την απάντηση. Την σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός, και έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου, ότι θα δούμε φωτιές επί σκηνής όπως και στο video clip. Εννοείται ότι πρέπει να το δείτε.


Έρχεται σύντομα το τρίτο μέρος, με το δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού που θα γίνει στις 10 Μαΐου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here