Οι «Σεκέρ Παρέ» έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στη σκηνή του Up Stage, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, για να μας ταξιδέψουν στους δρόμους της Μικράς Ασίας. Θα παίξουν αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς από την Πόλη, την Καππαδοκία και τη Σμύρνη με βιολί, ούτι, κανονάκι και κρουστά. Μια μουσική περιπλάνηση στον χώρο και στον χρόνο, στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που «κουβαλάνε» αιώνες ιστορίας!

Οι «Σεκέρ Παρέ» αναδεικνύουν τη σύνθετη μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και του ρόλου του ελληνικού στοιχείου σ’ αυτήν. Η παράδοση αυτή προβάλλεται μέσα από τα πιο γνωστά τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, την αρχαία παράδοση του Μανέ και οργανικών σκοπών, που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της βυζαντινής, της δημοτικής και της λόγιας μουσικής παράδοσης.

Οι «Σεκέρ Παρέ», με την αγάπη και την εμπειρία τους, ζωντανεύουν τα «ξεριζωμένα» τραγούδια. Μέσα σε αυτή τη μουσική θα βρούμε καλαισθησία, μεράκι, ύφος που μπορεί να συγκινεί βαθιά, μα πάνω από όλα το ήθος μιας τέχνης που τη διέπουν η αξιοπρέπεια του ανθρώπου και η αγάπη για τη ζωή και τη δημιουργία.

«Σεκέρ Παρέ»: Από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη!

seker_pare_2018_11

Οι «Σεκέρ Παρέ» είναι οι:
Θεολόγος Παπανικολάου: Βιολί, Τραγούδι, Μανέδες
Αθηνά Κουκή: Κανονάκι
Κώστας Τσαρούχης: Ούτι, Τραγούδι
Φωκίων Αποστολόπουλος: Κρουστά

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών
Μαέστρος: Καίτη Τσεκούρα

Υπό την αιγίδα του «Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων»

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 20:30

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
UP STAGE
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600

Τιμές
10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
12 ευρώ με ποτό στο bar
15 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
40 ευρώ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού ανά 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni’s και στο athinorama.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here