Η θρυλική φωνή του blues και της gospel, η Janice Harrington που γεννημένη στο Ohio, μυήθηκε από μικρή στην παράδοση της Μαύρης Αμερικάνικης Μουσικής. Η πολυτάλαντη Jan (όπως την αποκαλούν) ξεκίνησε την καριέρα της την δεκαετία του 60’, ενώ στην επόμενη δεκαετία συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Sammy Davis Jr., ο Lloyd Bridges, o Frank Sinatra Jr. ή ο Lionel Hampton ενώ παράλληλα θα γίνει γνωστή και ως ηθοποιός παίζοντας στην σειρά “Days of our lives”.
Μετά θα κληθεί να ανοίξει το show για την Joan Armatrading και τον B.B King ενώ θα τραγουδήσει και στην βράβευση του Desmond Tutu στην απονομή των Νόμπελ. Ανάμεσα στις πολλές συνεργασίες της με θρύλους του blues ξεχωρίζουν αυτές του Rockin Dopsie, του Buddy Guy, του Champion Jack Dupree, της Linda Hopkins και του Luther Allison.

Οι Blues Cargo, χωρίς αμφιβολία εδώ και χρόνια η πιο αυθεντική blues μπάντα της Αθηναϊκής σκηνής. Ο ηλεκτρικός τους ήχος δονεί την πόλη για 31 χρόνια (!) και έχει συνοδεύσει θρύλους του blues όπως ο Louisiana Red, o Guitar Shorty, ο U.P Wilson, o Lurrie Bell, η Big Time Sarah, o Eddie C. Campbell και τόσοι άλλοι. Με σαφή την προτίμηση στο feeling και τον ήχο του Chicago, οι Blues Cargo είναι γνώστες της αίσθησης στη φόρμα του blues αλλά κι αυτού καθαυτού του ήθους της μουσικής αυτής.

Η Janice Harrington και οι Blues Cargo ξαναβρίσκονται λοιπόν μαζί στην σκηνή του Ορφέα για 3η φορά μέσα σε 20 χρόνια για 3 ημέρες… and the Blues is alive and Well!!

Janice Harrington – τραγούδι
Werner Gurtler – τρομπόνι
Δημήτρης Ιωάννου – μπάσο, τραγούδι
Σάκης Τσινούκας – κιθάρα
Νίκος Σκιαδόπουλος – Φυσαρμόνικα
Μπάμπης Τσιλιβίγκος – σαξόφωνο
Γιώργος Λαγογιάννης – πλήκτρα
Τόλης Γούλας – ντραμς

Opening acts:
Πέμπτη 19/9…..Daddy’s Work Blues Band
Παρασκευή 20/9…..Blues and soul shakers
Σάββατο 21/9…..Behind 12 bars

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 10ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό)

Ορφέας
Φωκίωνος Νέγρη 25 – Αθήνα
Κλήση 21 08668544

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here