Τιμημένη με το βραβείο του Καλλιτέχνη της Θεσσαλίας στην πολύ πρόσφατη, λαμπρών προδιαγραφών απονομή που έγινε στον Βόλο, από το περιοδικό “Wish” του Σωτήρη Πολύζου –ένα βραβείο για το οποίο την επέλεξε το ίδιο το κοινό-, αλλά και την πολύ δυνατή εμπειρία που έζησε τραγουδώντας στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου, στη συναυλία που έδωσε ο τραγουδοποιός στο Ηρώδειο, επιστρέφει στην Αθήνα για τις πρώτες φθινοπωρινές της συναυλίες η Βασιλική Καρακώστα. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού θα μοιραστεί μαζί μας «Εικόνες Καλοκαιρινές», χαρακτηριστικές δηλαδή στιγμές που έζησε κατά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε δύο μοναδικά βράδια στον ΙΑΝΟ στις 18 και 25 Οκτωβρίου.

Η Βασιλική Καρακώστα που δημιούργησε αίσθηση με τις εμφανίσεις της σε διάφορα μέρη της χώρας μας και έκανε πολλούς νέους φίλους σ’ αυτήν την καλοκαιρινή της περιήγηση, από την οποία έχει να θυμάται μόνο όμορφες εικόνες. Έχει, λοιπόν, ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα γι’ αυτές τις δύο βραδιές στον ΙΑΝΟ, μέσα από το οποίο θα μεταφέρει εικόνες, αλλά και τραγούδια από τους τόπους που επισκέφθηκε.

Με τον δικό της τρόπο θα κάνει να συναντηθούν στη σκηνή η παράδοση και ο ηλεκτρισμός. Ένα πολύχρωμο παζλ, που η Βασιλική θα ζωγραφίσει ερμηνεύοντας αγαπημένα δημοτικά τραγούδια που της έκαναν παραγγελιά οι ακροατές της στους θερινούς σταθμούς της περιοδείας της, παραδοσιακά και λαϊκά που αποτελούν το βίωμα της, αλλά και ηλεκτρικές συνθέσεις που γράφτηκαν ειδικά για εκείνη. Στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα πλαισιώσουν τη Βασιλική παραδοσιακά και ηλεκτρικά όργανα σε ένα «πανηγύρι κλειστού χώρου», που θα αναβιώσει την ατμόσφαιρα της πλατείας κάτω από τον έναστρο ουρανό.

«Δύο βραδιές για να κρατήσουμε, όσο περισσότερο, μπορούμε μέσα μας ζωντανές τις εικόνες από το καλοκαίρι που έφυγε», λέει η Βασιλική Καρακώστα και μας καλεί όλους να μοιραστούμε μαζί της «Εικόνες καλοκαιρινές».

karakosta_2014_10

ΙΑΝΟS
Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 3217810

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το ianos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here