Γράφει η Βίκυ Παπαγιάννη

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε η Disney για τους λάτρεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζοντας μια αξιοπρεπέστατη για το είδος της ταινία. Παρά το γεγονός ότι η “Tomorrowland” δεν περιέχει πολλές σκηνές δράσης καταφέρνει να διατηρήσει και να κερδίσει το ενδιαφέρον των θεατών κυρίως μέσω των ευρηματικών εφέ που περιέχει.

tomorrowland_2015_05_002

Το θέμα της ταινίας είναι απλό και εμφανές από τον τίτλο: “Τοmorrowland” ή στα ελληνικά “Η Χώρα του Αύριο“, μας προδιαθέτει για εικόνες από έναν αλλιώτικο κόσμο, σχεδόν ουτοπικό, στον οποίο έχουν συγκεντρωθεί οι καλύτεροι επιστήμονες και καλλιτέχνες του κόσμου με σκοπό να δημιουργήσουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Η αρχή της ταινίας γίνεται μέσω κάποιων flashback τα οποία προδιαθέτουν τον θεατή για την υπόθεσή της, ωστόσο κάνουν την αρχή της ταινίας κάπως υποτονική και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η συνέχεια αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον όταν κάνει την εμφάνισή της η Britt Robertson (Casie), μια έφηβη γεμάτη αισιοδοξία και όνειρα, η οποία όντας χαρισματική θα προσπαθήσει με την βοήθεια του απαισιόδοξου Frank Walker (George Clooney) να σώσει τον κόσμο, ο οποίος πρόκειται να καταστραφεί. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Casie και του Frank είναι η Αθηνά (Raffey Cassidy), ένα είδος ρομπότ με μορφή μικρού κοριτσιού που αναζητά χαρισματικούς ανθρώπους, όπως είναι η Casie, προκειμένου να σωθεί ο κόσμος.

Η ταινία εμπεριέχει βαθιά νοήματα όπως είναι για παράδειγμα οι άνθρωποι που επιλέγουν να μάχονται μέχρι τέλους και να βλέπουν την αισιόδοξη πλευρά σε αντίθεση με εκείνους που είναι απαισιόδοξοι και ζουν μέσα στην ηττοπάθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξής ατάκα της ταινίας: “Δύο λύκοι παλεύουν (μέσα σου). Ο ένας είναι το σκοτάδι και η απελπισία. Ο άλλος είναι το φως και η ελπίδα. Ποιος θα νικήσει; Εκείνος που θα ταΐσεις…”

tomorrowland_2015_05_001

Και κάπως έτσι προοικονομείται και το τέλος της ταινίας …ή μήπως όχι; Είναι αρκετή άραγε η αισιοδοξία της Casie ώστε να της επιτρέψει να σώσει τον κόσμο; H απάντηση επί της οθόνης…

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έγινε χθες, 28 Μαΐου 2015, από την Feelgood…

Πρωταγωνιστούν:
George Clooney
Britt Robertson
Hugh Laurie
Raffey Cassidy

Σενάριο:
Μπραντ Μπερντ
Ντέιμον Λιντελοφ

Σκηνοθεσία:
Μπραντ Μπερντ

Διάρκεια:130′

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here