Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ο Forrest Tucker (Robert Redford) είναι ένας ευγενής… ληστής τραπεζών, με 16 αποδράσεις από τη φυλακή στο ενεργητικό του. Με τη βοήθεια δύο φίλων του, του Teddy (Danny Glover) και του Waller (Tom Waits), συνεχίζει ακάθεκτος τη δραστηριότητά του, ενώ ερωτεύεται τη Jewel (Sissy Spacek). Όμως ο αστυνόμος John Hunt (Casey Affleck) έχει βαλθεί να συλλάβει τη «Συμμορία των Ηλικιωμένων Κυρίων», όπως την αποκαλούν πλέον…

old_man_gun_afisa_2018_10

Ο David Lowery γράφει και σκηνοθετεί το «Ο Κύριος & το Όπλο» (“The Old Man & the Gun”), μια ταινία που εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και βασίζεται, κατά κύριο λόγο, σε πραγματικά γεγονότα. Το σενάριο, γραμμένο με εξαιρετική απλότητα, αμεσότητα και χιούμορ, σκιαγραφεί θαυμάσια την προσωπικότητα του κεντρικού χαρακτήρα, τον οποίο υποδύεται εξαίσια ο Redford. Άνετος, ψύχραιμος, γοητευτικός, ευγενής, φινετσάτος και πάντα καλοντυμένος, αυτός ο αριστοκράτης… ληστής αποδεικνύεται λάτρης της ζωής και αληθινός gentleman. Ακριβώς όπως ο σπουδαίος ηθοποιός που τον ερμηνεύει ανεπιτήδευτα, με τη φυσικότητα που ανέκαθεν τον χαρακτήριζε.

old_man_gun_2018_10

Οι ληστείες για τον Tucker δεν ήταν τόσο περιπέτειες, ούτε αφορμή για να ανεβάσει την αδρεναλίνη του –άλλωστε ουδέποτε είχε χρησιμοποιήσει το όπλο του! Ήταν κάτι που ειλικρινά του έδινε ευχαρίστηση και κίνητρο να συνεχίζει τη ζωή του. Αν όντως ισχύει ότι ο Redford μάλλον αποχαιρετά την ηθοποιία με τον συγκεκριμένο ρόλο, νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να έχει διαλέξει πιο τρυφερό, φινετσάτο και αριστοκρατικό φινάλε για τη σημαντική και τεράστια καριέρα του στην υποκριτική.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon και την Audiovisual, από την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here