Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ένα φτωχόπαιδο από τον Παναμά, ο Roberto Durán (Edgar Ramirez) ανακαλύπτει πως έχει ταλέντο στο μποξ. Με τη βοήθεια του θρυλικού προπονητή Ray Arcel (Robert DeNiro) θα επιδιώξει να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

hands_stone_afisa_2016_09

Η ταινία “Hands of Stone” («Μαζί ώς την Κορυφή») του Jonathan Jakubowicz σίγουρα δεν διεκδικεί Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου –ο κινηματογραφικός φακός, άλλωστε, έχει επανειλημμένα γοητευτεί από ιστορίες αντί-ηρώων πυγμάχων που μέσα από ανατροπές και αντιξοότητες κατακτούν την κορυφή. Ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με μια αληθινή ιστορία για έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του μποξ, η οποία ξεδιπλώνεται με σωστό ρυθμό στη μεγάλη οθόνη. Πέρα από τα κλισέ και την απουσία εκπλήξεων, το φιλμ είναι καλογυρισμένο για το είδος του, ενώ παράλληλα, προσφέρει ένα μικρό «δώρο» στους φίλους του Robert DeNiro: Τα τελευταία χρόνια ο διάσημος ηθοποιός μού δίνει την εντύπωση ότι γυρίζει τις ταινίες «με το κιλό», χωρίς να δίνει προσοχή στους ρόλους του. Εδώ, μάς χαρίζει μια ιδιαιτέρως μετρημένη ερμηνεία, μακριά από τις συνήθεις υπερβολές και την τάση αυτοθαυμασμού του που τόσο με απωθεί, και προσδίδει ειδικό βάρος σε μια ταινία που δεν ξεχωρίζει για πολλά. Αντίστοιχα, ο Ramirez προσφέρει μία στιβαρή ερμηνεία στον ρόλο του θρυλικού πυγμάχου.

Robert De Niro and Edgar Ramírez star in HANDS OF STONE

Οι φαν του είδους νομίζω θα την ευχαριστηθούν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα περάσουν ένα ψυχαγωγικό κινηματογραφικό δίωρο –αρκεί να μην έχουν προσδοκίες για κάτι περισσότερο…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here