Γράφει η Βίκυ Παπαγιάννη

Ένα από τα πολυαναμενόμενα εμπορικά κινηματογραφικά saga των καιρών μας κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου και θα τολμούσαμε να πούμε ότι για άλλη μια φορά δικαίωσε την αναμονή μας! Το The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (στα ελληνικά “Επανάσταση Μέρος 1” ) αποτελεί την μεταφορά του τρίτου και τελευταίου βιβλίου των «Αγώνων Πείνας» που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Η Κοτσυφόκισσα» (εκδ. Πλατύπους ).

the_hunger_games_mockingjay_01

Πρόκειται για την πάλη ανάμεσα στην ισχυρή και πλούσια πρωτεύουσα, την Κάπιτολ και στις υπόλοιπες φτωχές περιφέρειες της Πάνεμ, οι οποίες δειλά-δειλά και υπό την παρακίνηση της Κάτνις -του συμβόλου του αγώνα- προσέρχονται στην επανάσταση που τώρα αρχίζει! Έχοντας καταφέρει να διαφύγει από το καταστροφικό πεδίο του παιχνιδιού στην πρωτεύουσα της Πάνεμ, Κάπιτολ, η Κάτνις Έβερντιν, νικήτρια των 75ων Αγώνων Πείνας και αρκετά δημοφιλής στις δώδεκα κοινότητες που ορίζουν τον κόσμο, θα ξυπνήσει σε έναν τόπο σκοτεινό και ανήλιο, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι πρότινος. Οι Αγώνες Πείνας μόλις γνώρισαν το τέλος τους και η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13, όπου οι επαναστάτες έχουν χαράξει μίλια μιας υπόγειας κοινωνίας, όπου οργανώνουν την Επανάσταση. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν και τους πιστούς της φίλους, θα προσπαθήσει να σώσει όχι μόνο τον Πίτα που είναι αιχμάλωτος του Προέδρου Σνόου στην Κάπιτολ αλλά και το έθνος ολόκληρο!

the_hunger_games_mockingjay_02

Σημείο αναφοράς αποτελεί η υποκριτική της Τζένιφερ Λόρενς, ενώ ο ρόλος της ως Κάτνις μεταβάλλεται και εξελίσσεται σταδιακά σε ρόλο ηγέτη, σύμβολο της επανάστασης. Όπως η ίδια αναφέρει «Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που θα έβλεπα την Κάτνις να μεταμορφώνεται σε ηγέτη, αλλά είναι ακόμη ένας απρόθυμος ήρωας. Στην πρώτη ταινία, ήθελε απλά να σώσει την οικογένεια της. Στη δεύτερη, τους φίλους της και την ίδια. Τώρα συνειδητοποιεί πια την επίδραση που ασκεί στον κόσμο, κι ότι μπορεί να οδηγήσει αυτή τη μάχη για το γενικότερο καλό» και θα συμφωνήσουμε μαζί της καθώς ο ρόλος που ενσαρκώνει γίνεται πλέον πιο δυναμικός και πιο σκοτεινός από ποτέ!

Η ταινία περνά μηνύματα και  υψηλά ιδανικά όπως ο αγώνας για την ελευθερία, τον αλτρουισμό, την αυτοθυσία και αν και έχει διάρκεια 2 ώρες δεν σε κουράζει καθόλου (με εξαίρεση ίσως τα πρώτα λεπτά που είναι και εισαγωγικά) καθώς περιλαμβάνει πολλές σκηνές δράσης και “απορροφά” τον θεατή κρατώντας τον σε αγωνία για την εξέλιξη!

Αναμένουμε για το δεύτερο μέρος και την συνέχεια!

the_hunger_games_mockingjay_03

Πρεμιέρα: 20/11 από Spentzos

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς

Σενάριο: Πίτερ Κρεγκ, Ντάνι Στρονγκ

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουερθ, Γούντι Χάρελσον, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, Τζούλιαν Μουρ, Γουίλοου Σιλντς, Σαμ Κλάφλιν, Ελίζαμπεθ Μπανκς

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here