Γράφει η Βίκυ Παπαγιάννη

Ο σπουδαίος Ben Stiller επιστρέφει για μια «Νύχτα στο Μουσείο», μέσα από το τρίτο μέρος της επιτυχημένης σειράς ταινιών που έκανε εκατομμύρια θεατών να σπεύσουν στις αίθουσες.

Η υπόθεση λίγο-πολύ είναι γνωστή σε όλους μας. Ο Λάρι (Ben Stiller), πρώην νυχτοφύλακας και νυν επιχειρηματίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης έρχεται αυτή την φορά αντιμέτωπος με μια απειλή: την εξασθένηση της μαγείας, η οποία ζωντανεύει τα εκθέματα του μουσείου. Έτσι ο Λάρι και οι φίλοι του -παλιοί και νέοι- ταξιδεύουν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου προκειμένου να σταματήσουν την διάβρωση μιας αιγυπτιακής πλάκας που επηρεάζει όλα τα ζωντανά εκθέματα με την ελπίδα να σωθεί η μαγεία πριν χαθεί για πάντα.

night_at_the_museum_afisa_2014_12_001

Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωές μας να διασώσουν τη μαγική δύναμη που τους χαρίζει ζωή ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα που είχαν ως εκθέματα;

Μια Κωμωδία η οποία θα λέγαμε πως υστερεί τόσο σε εφευρετικότητα, όσο και σε αιφνιδιασμό, εφόσον δεν ξεφεύγει κατά πολύ από οτι έχουμε δει στις προηγούμενες ταινίες με αποτέλεσμα να γίνεται προβλέψιμη, ενώ παράλληλα το χιούμορ της ταινίας κουράζει αρκετά και απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά παρά σε ενήλικες. Ωστόσο, θετικά σημεία της ταινίας αποτελούν αναμφίβολα ο ρόλος του Robin Williams (The Butler) που έχει επεκταθεί αυτή τη φορά, με την χαρακτηριστική συγκινητική σκηνή αποχαιρετισμού του, καθώς και η αυθάδης νυχτοφύλακας του Βρετανικού Μουσείου, που με τις έξυπνες ατάκες της καταφέρνει να προκαλέσει αστείρευτο γέλιο.

night_at_the_museum_2014_12_001

Μια “light”- οικογενειακή κωμωδία την οποία σίγουρα θα απολαύσουν τα μικρά παιδιά (αν όχι οι “μεγάλοι”). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ταινία είναι φυσικά αφιερωμένη στον Robin Williams αλλά και στον Mickey Rooney που «έφυγαν» φέτος. Εξού και η αφιέρωση στους τίτλους τέλους: «Στην μνήμη του Mickey Rooney» και «Για τον Robin Williams – η μαγεία δεν τελειώνει ποτέ».

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έγινε την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου από την ΟDEON

Σκηνοθεσία: Shawn Levy
Σενάριο: Michael Handelman, David Guion

Ηθοποιοί: Ben Stiller, Robin Williams, Rebel Wilson, Ricky Gervais

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here