Το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2016 η σκηνή της Σφίγγας υποδέχτηκε -στην πρώτη εκδήλωση για φέτος- πληθώρα καλλιτεχνών που τραγούδησαν για καλό σκοπό, σε μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.

Πάνος Παπαϊωάννου και Χρυσόστομος Καραντωνίου, Μαρία Σπυροπούλου, Δήμητρα Σταθοπούλου και Κώστας Τριανταφυλλίδης ένωσαν τις φωνές τους μ’ εκείνες της Γλυκερίας, αλλά και του Χρήστου Νικολόπουλου, με στόχο την αλληλεγγύη και την ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης του One Stop. Το παρών έδωσε και ο Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος προσκλήθηκε και τραγούδησε εκτός προγράμματος δύο τραγούδια.

sfigga_2016_10_001_glykeria_nikolopoulos

Παρουσίασε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού. Έπαιξαν οι μουσικοί: Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Γιώργος Ρόκας (μπουζούκι), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Θοδωρής Χριστόπουλος (πιάνο) και Γιάννης Ράνης (τύμπανα).

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί συμμετείχαν αφιλοκερδώς, ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη, με προσφορά τροφίμων, αντί εισιτηρίου.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 250 κιλά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία υπολογίζεται ότι θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες για τις δέκα τουλάχιστον επόμενες δράσεις αλληλεγγύης του One Stop.

Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός, Κώστας Scrom, Γιάννης Κανελλόπουλος

Τι είναι το One Stop

Το One Stop είναι μια μικρή γιορτή αλληλεγγύης με στόχο να δώσει λίγη χαρά σε ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα στη στέγη του συνΑθηνά (πλατεία Βαρβακείου) μια γωνιά ανοιχτή σε όποιον θέλει να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες για όλους.

Πρώτες βοήθειες, πλύσιμο ρούχων, μπάνιο, κούρεμα, ζεστό φαγητό, μουσική, παιχνίδι με τα παιδιά, νομικές συμβουλές, ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνθέτουν την προσπάθεια αυτής της πρωτοβουλίας για να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά…

Είναι μια ιδέα του Steps, που σε συνεργασία με ομάδες πεδίου, όπως το Ithaca Laundry, το R.O.A.D.S. και απλούς πολίτες, για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με μόνη σκέψη όλους αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here