17/1/2011
www.musiccorner.gr

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ των υποψηφίων για τη φετινή Eurovision, άρχισαν κι όλας τα όργανα. Η απόφαση της ΕΡΤ σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από δισκογραφικές και καλλιτέχνες που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν άνευ αιτιολογίας.

Ο Κώστας Τουρνάς, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, “ξεσπάθωσε” εναντίον της ΕΡΤ λέγοντας πως κάθε χρονιά “μαγειρεύει” τα αποτελέσματα, κατευθυνόμενη από διάφορες παρεμβάσεις, ακόμα και πολιτικές! Η επιλογή της ΕΡΤ κάθε χρόνο δεν είναι ούτε διάφανη, ούτε δημοκρατική, είπε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο οποίος είχε στείλει αίτηση συμμετοχής που όπως ανέφερε απορρίφθηκε χωρίς καμιά αιτιολογία. “Η ΕΡΤ δεν μας άφησε καν να υποστηρίξουμε τις υποψηφιότητές μας και μας απέρριψε άνευ λόγου και αιτίας” φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Σαββιδάκης.

Ο Μάκης Πουνέντης για λογαριασμό της Heaven, ζητάει κι αυτός το λόγο από την ΕΡΤ για τον αποκλεισμό του Θεοχάρη Ιωαννίδη, ενώ κάτι ανάλογο πράττουν και άλλες δισκογραφικές μικρότερου βεληνεκούς, όπως η Polymusic για τους Nomisma, η Oxygen / 4Music για τον αποκλεισμό των Sofia Berntson και Απόλλωνα και η LDR που μιλά για …παρεμπόδιση (!) ουσιαστικά ακόμα και να κατατεθεί η υποψηφιότητα των Zante Dilemma και της Emily Greenslade!

Η ΕΡΤ ακόμα δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση σ’ αυτές τις κατηγορίες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here