Απρίλιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra

«Η κομμώτρια και ο θάνατος» είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Κώστα Δημουλέα και κυκλοφορεί από τη LYRA. Ο Κώστας Δημουλέας έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, ενώ έργα του έχουν παιχτεί σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας.

Στο άλμπουμ «Η κομμώτρια και ο θάνατος» ο συνθέτης επιλέγει και μελοποιεί ποιήματα του Ηλία Λάγιου και του Γιώργου Κοροπούλη (όλα από την ποιητική συλλογή Ανθοδέσμη- ποιήματα και τραγούδια για μια νύχτα, εκδόσεις Άγρα 1993). Ποίηση αντισυμβατική και επίκαιρη, άμεση και λυτρωτική, γίνεται έργο μουσικό και ερμηνεύεται ιδανικά από την ιέρεια της ανεξάρτητης σκηνής Σωτηρία Λεονάρδου που μας χαρίζει μερικές από τις καλύτερες, δωρικές της ερμηνείες, τον Βασίλη Γισδάκη, την Παυλίνα Κατσή, τον Περικλή Μπισκίνη, τον Κώστα Μπουγιώτη και τον ίδιο τον συνθέτη.

Τα εννέα κομμάτια του δίσκου αποπνέουν αέρα θεατρικής παράστασης και είναι εκτελεσμένα από κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής δισκογραφίας. Η ενορχήστρωση είναι του Κώστα Δημουλέα.


«Η Κομμώτρια και ο Θάνατος» είναι η νέα άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση, από έναν συνθέτη με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος και ξεχωριστή παρουσία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here