Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο, ο Christopher Robin (Ewan McGregor) ζει με τη γυναίκα του, Evelyn (Hayley Atwell) και την κόρη του, Madeleine (Bronte Carmichael), δουλεύοντας εξαντλητικά και έχοντας ξεχάσει τον Winnie το Αρκουδάκι και την παρέα με την οποία πέρασε τα πιο όμορφα παιδικά του χρόνια. Όταν ένα –τυχαίο;– γεγονός τους φέρνει ξανά κοντά, ο Christopher αναγκάζεται να επιστρέψει στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα…

christopher_robin_afisa_2018_09

Ο Marc Forster σκηνοθετεί το «Κρίστοφερ & Γουίνι» (“Christopher Robin”), ταινία η οποία βασίζεται στους δημοφιλείς χαρακτήρες βιβλίων του A. A. Milne. Η σκηνοθεσία ενώνει ευφάνταστα τον κόσμο και τις ζωγραφιές των βιβλίων με τους ηθοποιούς και τρισδιάστατα κουκλάκια, ζωντανεύοντας μπροστά στα μάτια μας το πολύβουο Λονδίνο, αλλά και τις εξοχές της αγγλικής υπαίθρου. Καθοριστική στη δημιουργία ατμόσφαιρας, πέρα από την πολύ καλή σκηνοθεσία, είναι η θαυμάσια φωτογραφία του Matthias Königswieser.

christopher_robin_2018_09

Με πολύτιμο αρωγό και την ερμηνεία του, ως συνήθως, εξαιρετικού Ewan McGregor, ο Forster καταφέρνει να φτιάξει μια τρυφερή ταινία για όλη την οικογένεια, η οποία μπορεί να μην φθάνει το επίπεδο του παλαιότερου δικού του «Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ» (“Finding Neverland”, 2004), ωστόσο διαθέτει μια ακαταμάχητη αθωότητα και αγνότητα που κερδίζει τον θεατή. Όπως για τα παιδιά είναι αυτονόητο τί είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή, έτσι και αυτή η κινηματογραφική δημιουργία, εντοπίζει κατευθείαν αυτά που έχουν αληθινή σημασία για τη ζωή μας: αγάπη, φιλία, πίστη, οικογένεια, παιχνίδι, ελεύθερος χρόνος, γέλιο και –γιατί όχι;– μια δόση ανεμελιάς. Δεν ξέρω αν αυτή είναι μια ταινία που θα θυμάστε για καιρό, αλλά νομίζω ότι είναι ικανή να υπενθυμίσει σε όλους τους ενήλικες όσα αξίζουν στ’ αλήθεια στη ζωή. Γι’ αυτό και προσφέρει διασκέδαση αλλά και γνήσια συγκίνηση. Όσο για τους μικρότερους, επιλέξτε να την παρακολουθήσουν στη μεταγλωττισμένη εκδοχή της και νομίζω πώς πραγματικά θα την απολαύσουν!

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here