31/3/2011
www.musiccorner.gr

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ, στην αίθουσα Αριστοτέλης Ωνάσης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η παράσταση της Ορχήστρας των Χρωμάτων σε έργα νέων Ελλήνων δημιουργών, που αποτέλεσε και την τέταρτη δράση του Κύκλου για το Ελληνικό Τραγούδι, με τίτλο “Ο Άγνωστος Ελληνισμός”.

Στο πλαίσιο του κύκλου αυτού και έπειτα από τρεις εκδηλώσεις στις οποίες παρουσιάστηκε ένα τεράστιο μέρος του ελληνικού πολιτισμού το οποίο παρέμενε στο σκοτάδι ή έστω στο ημίφως, ήρθε η στιγμή με αυτή την τέταρτη εκδήλωση, να παρουσιαστούν τρεις νέοι Έλληνες συνθέτες, απόλυτα ολοκληρωμένοι τόσο στην ορχηστρική μουσική όσο και στα τραγούδια.

Οι Χαράλαμπος Γωγιός, Νίκος Πλατύραχος και Τάσος Ρωσόπουλος (φωτο άνω), παρουσίασαν επί σκηνής μαζί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων το έργο τους, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν την απάντηση στην απαισιόδοξη σκέψη ότι δεν υπάρχουν νέοι ταλαντούχοι Έλληνες συνθέτες και καταχειροκροτήθηκαν. Με ένα ιδιαίτερο ρεπερτόριο και έναν ελληνικό, αλλά ταυτόχρονα, πρωτότυπο και σύνθετο ήχο, κατάφεραν με την συνοδεία της εξαιρετικής Ορχήστρας των Χρωμάτων, να κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς με τον ελληνικό πολιτισμό και έκαναν το κοινό να τους παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ορχήστρα διηύθυνε ο Μίλτος Λογιάδης, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Νατάσσα Στρατάκη, ο Χάρης Ανδριανός και η Ιωάννα Φόρτη (φωτο κάτω).

***

Η συναυλία αυτή εντάσσεται στον Κύκλο Ελληνικού Τραγουδιού με τίτλο Ο Άγνωστος Ελληνισμός, που αποτελεί ιδέα του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο Κύκλος αυτός αποτελεί πρόταση του Ελληνικού Σχεδίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Ο Κύκλος αποτελεί μια συστράτευση δημιουργών και διανοητών με επικεφαλής τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here