Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
10/2/2010

Ενώ στην Ελλάδα ακόμα μια συμμετοχή τίθεται εκτός διαγωνισμού, μετά την ακύρωση της Κατερίνας Αυγουστάκη, στην Ευρώπη συνεχίζουν την επιλογή τραγουδιών.

 Την Κυριακή, εκτός από την Κύπρο, τις διαδικασίες ολοκλήρωσε η Ολλανδία. Στα πλαίσια του διαγωνισμού Nationaal Songfestival 2010, πέντε υποψήφιοι ερμήνευσαν το τραγούδι “Ik ben verliefd (Sha-la-lie)” («Είμαι Ερωτευμένος – Σα-λα-λι!»), το οποίο είχε ήδη επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη χώρα. Στην τετραμελή κριτική επιτροπή συμμετείχε και ο Ιρλανδός Johnny Logan, ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομά του με το διαγωνισμό. Στο τέλος, η 17χρονη Sieneke ισοβάθμησε με το συγκρότημα Loekz. Έτσι, την τελική επιλογή έκανε ο συνθέτης του τραγουδιού, Pierre Kartner, ο οποίος προτίμησε τη νεαρή τραγουδίστρια.

 Πρόκειται για ένα χαρούμενο pop τραγούδι με αρκετές επιρροές από τη μουσική της χώρας. Βέβαια, έχουν σταλεί και στο παρελθόν τέτοια τραγούδια, τα οποία όμως είχαν …μέτριες διαγωνιστικές επιδόσεις. Αυτό που μένει να δούμε είναι τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που μπορεί να κάνουν στην σκηνική παρουσία. 

Το ενδιαφέρον μετατίθεται πλέον για το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή, ημέρα των ερωτευμένων, επιλέγουν τους εκπροσώπους τους η Πολωνία και η Αρμενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here