Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ο νεαρός Jake (Theo Taplitz) μετακομίζει με τους γονείς του, τον ηθοποιό Brian (Greg Kinnear) και την ψυχίατρο Cathy (Jennifer Ehle) στο σπίτι του πρόσφατα εκλιπόντος παππού του. Στο ισόγειο, στεγάζεται εδώ και χρόνια το μοδιστράδικο της Leonor (Paulina Garcia), το οποίο τώρα περνά στην κατοχή του πατέρα και της θείας του Jake, ο οποίος γίνεται πολύ φίλος με τον Tony (Michael Barbieri), τον γιο της νοικάρισσάς τους. Όταν οι γονείς τους ξεκινούν μια διαμάχη για το μισθωτήριο, οι δυο φίλοι υφίστανται τις αναπάντεχες συνέπειες της διένεξης.

little_men_afisa_2017_05

Η ταινία του Ira Sachs, «Μικροί Κύριοι» (“Little Men”) έχει ως βάση της μια απλή σεναριακή ιδέα, η οποία ωστόσο αναπτύσσεται στην οθόνη με εξαιρετικά καλογραμμένους, ρεαλιστικούς διαλόγους, καλά σκιαγραφημένους χαρακτήρες και θαυμάσιες ερμηνείες από όλο το καστ. Μάλιστα στην παραγωγή του φιλμ έχει βάλει το χεράκι της και η ελληνική εταιρεία “Faliro House”.

little_men_2017_05

Μια ιστορία ενηλικίωσης –όχι μόνο για τους μικρούς, καθώς και οι γονείς των αγοριών καλούνται να «μεγαλώσουν» και να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες της ζωής–, χαρακτηριστικό δείγμα του σύγχρονου αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου, η οποία διακρίνεται για την αμεσότητά της και δεν «παραδίδεται» σε εύκολες λύσεις. Προσωπικά, με ξένισε κάπως το απότομο φινάλε, ωστόσο, σε μια δεύτερη ανάγνωση, είναι κι αυτό ενδεικτικό της αδυσώπητης πραγματικότητας με την οποία έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας. Και η μόνη λύτρωση –αν υπάρχει– ίσως και να βρίσκεται στην ίδια την Τέχνη, όπως αυτή αποτυπώνεται στα σχέδια και τις ζωγραφιές που φτιάχνει ο Jake –εκεί όπου η φαντασία δεν είναι υποχρεωμένη να υποταχθεί στην πραγματικότητα…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Neo Films, από την Πέμπτη, 11 Μαΐου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here